Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

10+1 ερωτήσεις με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του συλλογής SUITE no.2019, o Αλέξανδρος Χριστόπουλος μίλησε στο Discobole για τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μουσικής, τι ακούει στον ελεύθερο του χρόνο, τα σχέδια του για το μέλλον και τη νέα του δουλειά.

Ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ, A&R και compiler των gold sellers συλλογών Sunset & Sunrise, La Suite και Remix by Emporio Armani. Ο εμπνευστής πίσω από τα exclusive hotel events. Είναι ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος, που το 2009 ψηφίστηκε ως ένας από τους 5 καλύτερους DJ στην Ελλάδα στα Best DJ Awards . Τα τελευταία 15 χρόνια αποτελεί σταθερά στα ραδιοκύματα του Nitro Radio, Kiss FM και Best Radio ενώ μετράει άπειρες sold out DJ εμφανίσεις και επιλεκτικές συνεργασίες. Το 2008 ήταν υποψήφιος στους Άνδρες της Χρονιάς του Status.

Μετά την επιτυχημένη συλλογή Sun:Set6 φέτος τον Αύγουστο, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει με το SUITE no.2019 που θα κυκλοφορήσει από επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου. Η νέα αυτή συλλογή σημειώνει τα 15 χρόνια κυκλοφορίας και είναι επηρεασμένη από τα πιο hip hotels στον κόσμο, με down tempo, nu soul, jazz, electronica, spiritual deep house και συμμετοχές των: Claptone, Disclosure, Dita Von Teese, Eagles & Butterflies, Hraach, Isaac Hayes, Jean Baskets, Jonathan Bree, Kasper Bjorke και πολλών ακόμα!

Όμως η επιτυχία του δεν περιορίζεται μόνο στα εγχώρια δεδομένα άφου έχει παρεβρεθεί σε αρκετά international events από το Miami ως το Rio De Janeiro. Σε συνέντευξη του μάλιστα, ο θρυλικός DJ Jose Padilla τον ανέδειξε ως έναν από τους τρεις καλύτερους compilers παγκοσμίως.

Αλέξανδρος Χριστόπουλος in his own words:

Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μουσική; Η πρώτη σου μουσική ανάμνηση αν θέλεις.

Δεν μπορώ να θυμηθώ την πρώτη επαφή αλλά σίγουρα θυμάμαι τον πρώτο δίσκο που αγόρασα πολύ μικρός, Dire Straits  – Brothers In Arms.

Ποιά ήταν η πρώτη σου δουλειά στο χώρο;

Σε ηλικία 19 ετών, η βραδυνή ζώνη του Kiss Fm, Σάββατο βράδυ 12pm μετά το Club Kiss του Γιώργου Σειρά. Ραδιόφωνο έκανα από πιο μικρός σε ημι-επαγγελματικά ραδιόφωνα χωρίς αμοιβή.

Πότε είχες έρθει για πρώτη φορά στο Discobole και ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου;

Αρχές 90s. Σάββατο πρωί. Πανικός από κόσμο. Σίγουρα συνέβαλε σ’ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση της ηλεκτρονικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Τι μουσική ακούς αυτό το διάστημα στον ελεύθερο σου χρόνο;

Ήταν και είναι πολύ μεγάλο το φάσμα, από jazz και όπερα μέχρι deep & tech house.

Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα κομμάτι που δεν βαριέσαι ποτέ να ακούς ποιο θα ήταν αυτό;

William Orbit – ‘Water from a vine leaf’.

Ποιές είναι μερικές μουσικές προσωπικότητες που θαυμάζεις;

Miles Davis, Robert Plant και ο Jose Padilla.

Πώς βλέπεις την επίδραση της τεχνολογίας και του Ίντερνετ στη μουσική βιομηχανία; Σε τι βαθμό έχει επηρεάσει (είτε θετικά ή αρνητικά) τη δική σου δουλειά;

Σίγουρα την έχει επηρεάσει θετικά αφού την έχει κάνει πιο εύκολη. Το αρνητικό στη digital εποχή είναι ότι δεν υπάρχει επαφή με το φυσικό προιόν, το εξώφυλλο ενός βινυλίου, η διαδικασία του να ακούσεις το δίσκο…

Ποιά είναι τα dos and donts ενός καλού DJ;

Δώσε πολύ μεγάλη βάση στην επιλογή των tracks για το set σου.

Δεν μπορείς να παίζεις τα πάντα, διαμόρφωσε το προσωπικό σου στυλ.

αλέξανδρος χριστόπουλος

Υπάρχει κάποια στιγμή στη ζωή σου για την οποία νιώθεις ιδιαίτερα περήφανος;

Όταν ολοκληρώθηκε το κτίριο που στέγασε τα νέα μας γραφεία. Ήταν ένα όνειρο ζωής. Με κάνει χαρούμενο σε καθημερινή βάση.

Τί συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μουσικής; Θυμάσαι κάποια αντίστοιχη συμβουλή που σου έδωσε κάποιος στο ξεκίνημά σου;

Να έχει πίστη και υπομονή. Δεν θυμάμαι κάποια συμβουλή, αλλά πατέρας μου ως παλιός ερασιτέχνης στα FM έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη ραδιοφωνική μου κατάρτιση.

Ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ετοιμάζω το “SUITE no.2019” που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2018. Αναπτύσσετε ταχύτατα η “esthete Music Design” εταιρεία που αναλαμβάνει custom made μουσική επιμέλεια επαγγελματικών χώρων. Μελλοντικά σχεδιάζω ένα global website για το σύγχρονο traveler, πολύ ξεχωριστό σε σχέση με ότι υπάρχει μέχρι σήμερα, συμπεριλαβάνοντας tips από αγαπημένα μου ταξίδια.

Την καινούρια συλλογή του Αλέξανδρου Χριστόπουλου Suite No.2019 θα τη βρεις εδώ.

Item added to cart.
0 items - 0,00