Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα 10 καλύτερα covers κομματιών του David Bowie

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να πετάξουν κοντά στον ήλιο δίνοντας τις δικές τους εκδοχές τραγουδιών του εμβληματικού David Bowie.

Ποιοί όμως κατάφεραν να σταθούν αντάξια στη σκιά αυτού του μουσικού θρύλου;

Δεν μ’ αρέσουν τα covers. Συνήθως βρίσκω τον εαυτό μου υπερβολικά δεμένο με το original, ακριβώς όπως το είχα ακούσει την πρώτη φορά, από τον καλλιτέχνη που μου το πρωτοτραγούδησε. Υπάρχουν λίγες εκδοχές που πραγματικά εκτιμώ και ακόμη λιγότερες που μ’ αρέσουν περισσότερο από την αυθεντική. Να μετριούνται ίσως στα δάχτυλα του ενός χεριού; Το ‘Hurt’ από τον Johnny Cash μου έρχεται στο νου, το ‘Hallelujah’ του Jeff Buckley, ή το ‘Gloria’ της Patti Smith.

Επίσης ΛΑΤΡΕΥΩ τον David Bowie. Ποιός δεν τον λατρεύει βέβαια; Ψυχοπαθείς; Όχι, ακόμα κι αυτοί πρέπει να εκτιμούν τη μουσική ιδιοφυία. Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη, ο Ziggy Stardust, o Major Tom. Ένας υπέροχος εξωγήινος που μας τίμησε με την παρουσία και τη μουσική του για 69 χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να τον φτάσει και προφανώς κάθε απόπειρα αντιγραφής και αναπαραγωγής θα ήταν μάταιη.

Ωστόσο τις προάλλες χαζεύοντας λίστες στο διαδίκτυο πέτυχα μια που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μια λίστα με δέκα covers τραγουδιών του David Bowie, από καλλιτέχνες που, σύγκριση δεν υπάρχει αλλά, καταφέρνουν να κάνουν ένα αξιόλογο tribute στον Bowie με τις εκδοχές τους.

Είτε αγαπάτε τον David Bowie είτε τον ΑΓΑΠΑΤΕ αυτή η λίστα νομίζω θα σας φέρει κάποια ικανοποίηση. Φυσικά περιλαμβάνονται γνωστότερα covers σαν εκείνο των Nirvana, ωστόσο κρύβει και μερικές ευχάριστες εκπλήξεις που ίσως να μην σας είναι τόσο γνωστές.

Παρακάτω λοιπόν, τα καλύτερα David Bowie covers.

Nirvana- ‘The Man Who Sold The World’

YouTube video

Beck – ‘Sound and Vision’

YouTube video

Oasis – ‘Heroes’

YouTube video

Depeche Mode – ‘Heroes’

YouTube video

Bauhaus – ‘Ziggy Stardust’

YouTube video

The Smashing Pumpkins – ‘Space Oddity’

YouTube video

The Cure – ‘Young Americans’

YouTube video

Dinosaur Jr. – ‘Quicksand’

YouTube video

Nine Inch Nails – ‘I’m Afraid of Americans’

YouTube video

Ο David Bowie είναι ανυπέρβλητος και δεν είναι τυχαίο που έχει αποτελέσει έμπνευση και τόσους συγχρόνους του και μεταγενέστερους καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι ακόμα και τώρα, μετά το θανατό του, καθώς το τοπίο στη μουσική αλλάζει, θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ερχόμενες γενιές. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η ειλικρινής μου ελπίδα.

Item added to cart.
0 items - 0,00