Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Greta Van Fleet: Το καλύτερο συγκρότημα που δεν έχεις ακούσει ποτέ

Οι νέοι Led Zeppelin!

Το νέο αγαπημένο συγκρότημα του Robert Plant, οι Greta Van Fleet. Μπορεί να είναι σχετικά άγνωστοι στην Ελλάδα, όμως είναι απλά θέμα χρόνου προτού καταλάβουν τον κόσμο με τη rock n roll τους.

“Τον μισώ”, είπε χαριτολογώντας ο Robert Plant, για τον τραγουδιστή των Greta Van Fleet. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο θρυλικός τραγουδιστής των Led Zeppelin ερωτήθηκε για ανερχόμενες μπάντες που θαυμάζει. “Είναι οι Led Zeppelin Ιείπε χαρακτηριστικά. Όταν ο δημοσιογράφος του είπε πως ο νεαρός τραγουδιστής έχει “τεράστια φωνή”, ο Plant απάντησε γελώντας: “Ναι, και τη δανείστηκε από κάποιον που ξέρω καλά”.

Ποιοι είναι τέλος πάντων οι Greta Van Fleet;

Από το Frankenmuth του Michigan, οι 21χρονοι δίδυμοι Josh Kiszka (φωνητικά) και Jake Kiszka (κιθάρα) παρέα με τον 18χρονό αδελφό τους Sam Kiszka (μπάσο) και τον ντράμερ Danny Wagner ίδρυσαν το συγκρότημα το 2012. Οι Greta Van Fleet υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Lava Records το Μαρτιο του 2017. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP τους “Black Smoke Rising”. Έφτασε στη θέση νούμερο ένα του Mainstream Rock και Active Rock του αμερικάνικου Billboard. Το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν ακόμα ένα EP με τίτλο “From The Fires”. Έκτοτε κάνουν περιοδείες και live. Απολαμβάνουν επίσης επαίνους από τα μεγαλύτερα ονόματα της rock σκηνής.

Η μουσική των Greta Van Fleet

Η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί ως hard rock και blues rock. Φέρει έντονη ομοιότητα στους Led Zeppelin και early-days Rolling Stones. Κι αυτό είναι καλό. Διότι οι Greta Van Fleet δεν είναι απλώς μια ακόμα μπάντα που πάει να μιμηθεί τους παλιούς αγαπημένους. They are the real deal.

Όσον αφορά το τί ακούνε, το κάθε μέλος έχει τις δικές του μουσικές προτιμήσεις.Ο Josh αγαπάει τη world music (μια μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει διαφορετικά είδη μουσικής από pop και Western μέχρι folk και ethnic-indigenous). Από την άλλη ο Jake προτιμάει τη rock n roll. Ο Sam ακούει jazz και ο Danny ακούει folk. Ηcontemporary” μουσική δεν τους αφήνει αδιάφορους. Fleet Foxes, Rival Songs και ιδιαίτερα οι Black Keys, είναι οι αγαπημένοι τους. Το εξώφυλλο των τελευταίων, στο Rolling Stone του 2012, κοσμεί το γκαράζ όπου κάνουν rehearsals. Καθώς και το άλμπουμ τους “Magic Potion”. Ο συνδετικός κρίκος ωστόσο που τους ένωσε, όπως έχουν πει, ήταν η blues. Ο ήχος τους είναι χαρακτηριστικός. Έχει κάτι πολύ μοντέρνο, ανάμεσα στα layers από 70ς επιρροές.

Black Smoke Rising”

Το πρώτο EP από τους Greta Van Fleet ηχογραφήθηκε σε μόλις τρεις μέρες μέσα στο 2016 και έχει τίτλο “Black Smoke Rising”. Περιέχει τέσσερα tracks. Τα “Highway Tune”, “Safari Song”, “Flower Power” και το ομώνυμο “Black Smoke Rising”. Για το cover art συνεργάστηκαν οι Josh και Jake Kiszka. Το single “Highway Tunes” έφτασε εύκολα στο νούμερο ένα του Rock Billboard. Το περιοδικό Rolling Stone έγραψε “φαίνονται και ακούγονται λες και κατασκευάστηκαν στο εργαστήρι κάποιου τρελού classic-rock-loving επιστήμονα”. Πράγματι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και τα hipster looks οι Greta Van Fleet το έχουν. Κάνουν reference στον Carmine Appice των Vanilla Fudge και τον James Jamerson. Παίζουν cover του Howlin’ Wolf και των Fairport Convention. Επιδίδονται σε τιτανοτεράστια κιθαριστικά riff λες και είναι τα χαμένα μέλη των Led Zeppelin.

From The Fires”

Το δεύτερο διπλό EP,  “From The Fires“, των Greta Van Fleet κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2017. Συμπεριλαμβάνονται τέσσερα νέα τραγούδια. Τα “Edge of Darkness”, “A Change is Gonna Come, “Meet on the Ledge” και “Talk on the Street” ακολουθούν στο ίδιο ύφος. Οι Greta Van Fleet έχουν βρει τον ήχο που τους ταιριάζει. Στιχουργικά και μελωδικά, το άλμπουμ είναι συναρπαστικό. Από το κιθαριστικό solo στο τέλος του “Talk on the Street” μέχρι τα εκπληκτικά φωνητικά στο “A Change is Gonna Come” και το groove του “Meet on the Ledge”. Οι Greta Van Fleet δίνουν νέα πνοή στο rock revival. Και ακόμα στην ξεχασμένη τέχνη της rock n roll γενικότερα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Το μέλλον για τους Greta Van Fleet προβλέπεται λαμπρό. Οι “μεγάλοι” της rock n roll τους έχουν ήδη αγκαλιάσει και υποδεχτεί στους κύκλους τους. Πρόσφατα έπαιξαν μαζί με τον Elton John στο party των Oscar. Ο Elton John τους επέλεξε προσωπικά. Είπε μάλιστα “It’s the best rock n roll I’ve heard in 20 fucking years!”. Η μπάντα ετοιμάζει και τον πρώτο της ολοκληρωμένο LP δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Στο μεταξύ απολαμβάνουν το rock n roll lifestyle. Και φυσικά εμφανίζονται στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Αμερικής, όπως στο φετινό Coachella της California.

Item added to cart.
0 items - 0,00