Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Το ‘High Fidelity’ έρχεται στη μικρή οθόνη

Η cult classic ταινία του 2000 High Fidelity έχει το τηλεοπτικό remake της.

Η σειρά, που θα επαναπροσδιορίσει την original πλοκή με γυναίκα πρωταγωνίστρια, βγαίνει στις 14 Φεβρουαρίου, just in time for Valentine’s Day.

Το High Fidelity προφανώς και είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. Και οποιουδήποτε έχει γούστο. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού Nick Hornby (About A Boy, Fever Pitch), του 1995. Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2000, με πρωταγωνιστή τον John Cusack. Αυτός παίζει τον Rob, ιδιοκτήτη του δισκάδικου Championship Vinyl. Ο Rob μόλις χώρισε με την Laura και καθώς βρίσκεται σε μαύρο χάλι αφηγείται τους τοπ 5 χειρότερους χωρισμούς του, προσπαθώντας να καταλάβει που κάνει λάθος. Relatable as fuck.

“What came first, the music or the misery?”

Η ταινία έγινε cult classic και αν και στην κατηγορία της ρομαντικής κομεντί, το High Fidelity εύκολα είναι μουσική ταινία. Έχει καταπληκτικό soundtrack με Velvet Underground, Marvin Gaye, Bob Dylan και άλλους, και πολλά awesome μουσικά references ειδικά όσον αφορά τα 90ς, όπου και διαδραματίζεται η πλοκή.

High Fidelity- The TV Series

Τώρα, αυτή η αγαπημένη iconic ταινία γίνεται σειρά που θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Και ήδη μισώ τα πάντα γι αυτό. Δεν θέλω να είμαι αρνητική, αλλά τα remake γενικότερα δεν με βρίσκουν σύμφωνη.

Είναι έξυπνο βέβαια να βάλουν γυναίκα πρωταγωνίστρια και να πουν την ιστορία από τη γυναικεία οπτική. Ακόμα πιο έξυπνο ήταν να καστάρουν την Zoe Kravitz στο ρόλο. Η μαμά της, Lisa Bonet ήταν στην original ταινία ως τη μουσικό Marie De Salle, τραγουδώντας μάλιστα την αγαπημένη μου εκτέλεση του “Baby, I Love Your Way” του Peter Frampton. Οπότε είναι ένα ωραίο nod στο original High Fidelity απ’ αυτή την άποψη.

Αλλά έχω συνδυάσει τόσο πολύ το ρόλο με το νευρωτικά κουλ John Cusack, και εννοείται με τον δευτερεύοντα χαρακτηρά του Jack Black, που δεν μπορώ να το φανταστώ κάπως αλλιώς. Δεν μπορώ να κάνω εικόνα το High Fidelity χωρίς τον Cusack να τρελαίνεται και να φωνάζει, ή τον Jack Black να τραγουδάει το “Let’s Get It On” του Marvin Gaye.

Επίσης το τρέιλερ, όσο κι αν προσπάθησα, δεν με τρέλανε. Προσπαθεί υπερβολικά πολύ, το χιούμορ είναι σχετικά απλοικό και ακόμα και με την θεάρα Kravitz, φαίνεται να χάνει λίγο το point. Θα το δω. Προφανώς και θα το δω. Απλώς μετά ίσως χρειαστεί να ξαναδώ την ταινία για να αναρρώσω.

Τα θετικά είναι ότι λατρεύω την Zoe Kravitz και χαίρομαι με το reference. Points επίσης για τη χρήση του “Modern Love” του Bowie στο τρέιλερ το οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα καλύτερα. Points για τη χρήση του ίδιου gender fluid ονόματος για την πρωταγωνίστρια (αν και, ironically, ο χαρακτήρας του βιβλίου δεν λεγόταν Rob). Αλλα και για το direct, verbatim quote από την original ταινία,  “my desert island, all-time, top 5, most memorable heartbreaks”.

Το αν το φετινό τηλεοπτικό remake του High Fidelity θα είναι καλό remains to be seen. Θα μάθουμε στις 14 Φεβρουαρίου. Ωστόσο με έκανε να θυμηθώ και να ξαναδώ την ταινία, η οποία, ναι, είναι ακόμα ταινιάρα.

Item added to cart.
0 items - 0,00