Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Η πολύπλευρη και φανταστική ιστορία της κιθάρας

Μια φανταστική περιήγηση μέσα από την ιστορία της κιθάρας σε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις.

ιστορία της κιθάρας

Η ιστορία της κιθάρας είναι φυσικά τεράστια. Βρίσκει τις ρίζες της ως μουσικό όργανο κάπου στην Αρχαία Ελλάδα. Έπαιξε τεράστιο ρόλο στην παραδοσιακή μουσική της Ισπανίας και της Κίνας. Στην jazz της Γαλλίας και στη blues του Mississippi Delta. Ένα αρκετά καλό ντοκιμαντέρ για την ιστορία της κιθάρας είναι το The Story of The Guitar, μια εις βάθος ιστορική αναδρομή σε τρία μέρη.

Ωστόσο εδώ θα μιλήσουμε όχι τόσο γενικά για την ιστορία της κιθάρας. Αλλά συγκεκριμένα για την κιθάρα ως το πρωταρχικό DNA της rock&roll. Το The Joy of The Guitar Riff (2014) σε παραγωγή του BBC δεν ψάχνει να σου αφηγηθεί την ιστορία της κιθάρας. Αντ’ αυτού θέλει να σε μυήσει στην επαναλαμβανόμενη απλότητα και ταυτόχρονα περίπλοκη μαεστρία της. Στη χαρά του riff.

Το The Joy of The Guitar Riff εντοπίζει τις κοιτίδες δημιουργικότητας 60 χρόνων μουσικής. Από τον Chuck Berry ως τους White Stripes και από τον Little Richard ως τους Black Sabbath.

Πώς η κιθάρα έγινε αναπόσπαστο μέρος της rock; Με ποιούς τρόπους ενέπνευσε εκατοντάδες καλλιτέχνες να αφήσουν το στίγμα τους στη μουσική ιστορία; Και πώς καλλιέργησε μια σχέση πάθους και έρωτα με εκείνους που την κράτησαν στα χέρια τους;

Το The Joy of The Guitar Riff σε απορροφά στο φανταστικό και μυθικό κόσμο της κιθάρας, μέσα από συνεντεύξεις, ανέκδοτες ιστορίες και συναρπαστικά riffs . Με ένα εντυπωσιακό cast καλλιτεχνών μεταξύ αυτών οι Brian May, Dave Davies, Hank Marvin, Joan Jett, Nile Rodgers, Tony Iommi, Robert Fripp, Johnny Marr, Ryan Jarman και Tom Morello.

YouTube video

Αν σου αρέσουν τα μουσικά ντοκιμαντέρ το The Joy of The Guitar Riff είναι από αυτά που δεν πρέπει να παραλείψεις.

Item added to cart.
0 items - 0,00