Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Επιστροφή στο Jungle κίνημα για τους Chase & Status

Ένα από τα μεγαλύτερα nuskool σχήματα στο χώρο της Drum & Bass είναι αδιαμφισβήτητα το λονδρέζικο ντουέτο των Chase & Status. Το δίδυμο των Saul Milton και Will Kennard έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε πολύ υψηλά στάνταρ τα τελευταία χρόνια, με highlight το πετυχημένο τους album ”NO MORE IDOLS” που έφτασε στο No.2 των Αγγλικών charts, καθώς και πολλαπλά singles – δυναμίτες που κάνουν θραύση εδώ και μια 15ετία!

Παρά τον συνεχή πειραματισμό στον ήχο τους όλα αυτά τα χρόνια, με περάσματα από Drum & Bass, Dubstep, UK Garage και Breaks, το δίδυμο δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Jungle και τις αμέτρητες ώρες vinyl digging στα δισκοπωλεία του Soho ως teenagers, ώσπου φτάνουμε στον Μάιο του 2018 και ένα ταξίδι τους στο Kingston της Jamaica, το οποίο έκανε την διαφορά και ‘μίλησε’ για τα καλά μέσα τους!

RTRN II JUNGLE

Το ταξίδι-ορόσημο στο Kingston των Saul Milton, Will Kennard, MC Rage (resident MC της μπάντας) μαζί με τον Seani B από το BBC Radio 1, ήταν η αιτία και αφορμή μαζί για την μεγάλη επιστροφή και ένα φόρο τιμής στο Jungle κίνημα. Με πυρήνα τα Big Yard Studios, μπόλικο μεράκι, σχεδόν 24ωρη δουλειά και .. έμπνευση, βγήκαν πολύ γερά tracks & ελπιδοφόρες συνεργασίες για κάτι σαφώς μοναδικό που θα επακολουθούσε…

“Θέλαμε να φτιάξουμε αυθεντικά νέα Jungle κομμάτια, πηγαίνοντας στην πηγή, εκεί όπου ξεκίνησε η κουλτούρα και η έμπνευση” δήλωνε ο Saul Milton ένα χρόνο πριν, με αφορμή το ταξίδι τους, και το πολυαναμενόμενο “RTRN II JUNGLE” ξεκινούσε τη σωστή διαδρομή από την σωστή εκκίνηση…

YouTube video

Τα εξ ολοκλήρου τζαμαικανά μαγειρέματα είχαν ιδανικό αποτέλεσμα!

Το “Shut Up” το οποίο είναι και το opener του album με τα dark ατμοσφαιρικά vocals του Suku, ”Murder Music” συνεργασία με τον Kabaka Pyramid (ο οποίος εκείνη την περίοδο, μόλις είχε κυκλοφορήσει το album του με τον Damian Marley), “Weed & Rum” με τον Masiska, ένα D&B στα Dancehall vocals του νέου αυτού ταλέντου της Jamaica καθώς και τον συντοπίτη του και τοπικό θρύλο Burro Banton στο “Delete” μέχρι το “Bubble” που για την ιστορία ήταν και το πρώτο κομμάτι που έγραψαν στην Jamaica, μαζί με New Kidz.

Φυσικά εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα tracks όπως το “Retreat” το οποίο ήταν και το πρώτο δείγμα της νέας κατεύθυνσης. Ένα deep D&B vibe επηρεασμένο από Metalheadz, δεμένο σωστά με ένα παλιό dubplate του μοναδικού Cutty Ranks, πάνω στο οποίο δούλευαν οι C&S για το Rebel Sound project. Το συγκεκριμένο κυκλοφόρησε επίσης σαν βινύλιο μαζί με μια τρελή και προσωπικά αγαπημένη συνεργασία με έναν από τους πιο τρελούς και αληθινούς προφέσορες του είδους, τον απίστευτο General Levy. Το κομμάτι, το οποίο ονομάζεται “Heater”, προκαλεί ήδη ντελίριο στα live sets και φέρει και ένα αντάξιο videoclip. Από τα καλύτερα κομμάτια αυτού του δίσκου!

Και αν το θέλετε πιο καυτό, το “Burning” είναι διαμαντάκι πρώτης διαλογής, όπου οι C&S σαμπλάρουν πολύ πετυχημένα τον Τζαμαικανό θρύλο Cocoa Tea. Σε ανάλογο ύφος κινείται και το “Cool N Crisp” με συμμετοχή του MC Natty Campbell, φτάνοντας στο μοναδικό instrumental του δίσκου και αγαπημένη επίσης παραγωγή του ντουέτου (όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει) το “Original Business”.

YouTube video

Τον επίλογο στο “RTRN II JUNGLE” τον καθιστούν δύο κομμάτια τα οποία είναι πρώτης διαλογής ‘κατσαρολικά’.

To closing-φωτιά του δίσκου, εν ονόματι “Disaster” με απόλυτα amen και το “Program” με φωνητικά από Irah και φρενήρη απογειωτικό ρυθμό!

Σε γενικές γραμμές οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που κατάφεραν οι Chase & Status με αυτό το καινούριο υλικό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους ίδιους και την πορεία τους, όλους τους fans του είδους αλλά και μια παρακαταθήκη για το μέλλον αυτού του κινήματος που στόχο έχει να ενώνει. Το πέμπτο τους κατά σειρά studio album “RTRN II JUNGLE” είναι σίγουρα ένα εκπαιδευτικού χαρακτήρα ανεβαστικό υλικό για τις νέες γενιές και ένα φρέσκο δείγμα διαχρονικής Jungle/Drum & Bass μουσικής για τους Oldskool addicts που το ζουν ακόμα αληθινά!

Ως fan των Chase & Status, αυτό που κρατάω προσωπικά από το “RTRN II JUNGLE” ταξίδι, είναι η διαρκής δίψα και ανυπομονησία του κοινού για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου δίσκου, σε συνάρτηση με το από καρδίας πολύ σωστό, συνεχές και δυνατό promotion της νέας αυτής δουλειάς από σχεδόν 1 χρόνο πριν την επίσημη κυκλοφορία. Mission accomplished για κάτι εξεζητημένο και δυνατό!

Είναι σίγουρα ένα από τα album που προκαλούν αίσθηση παντού, με βασικό πυρήνα την Αγγλία, όπου και έφτασε στο Νο.12 των Official Album Charts την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Απόλυτα αφιερωμένο σε όσους ακόμα νιώθουν, χορεύουν, τιμούν & ενώνονται στο Jungle κίνημα! Οι Chase & Status άνοιξαν το δρόμο για τον 21ο αιώνα επιστροφής στις ρίζες της αυθεντικότητας με μια μοντέρνα εκδοχή της μουσικής που εκπροσωπούν και λατρεύουν.

Any Jungle in guy?

YouTube video

TRACKLIST

01. Shut Up (feat. Suku)
02. Heater (feat. General Levy)
03. Original Business
04. Murder Music (feat. Kabaka Pyramid)
05. Program (feat. Irah)
06. Cool N Crisp (feat. Natty Cambell)
07. Weed & Rum (feat. Masicka)
08. Burning
09. Retreat (feat. Cutty Ranks)
10. Delete (feat. Burro Banton)
11. Bubble (feat. New Kidz)
12. Disaster

CHASE & STATUS  websitefacebooktwitter

Item added to cart.
0 items - 0,00