Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ο Tom Meighan από τους Kasabian είναι cancelled

Όλο το σκηνικό πίσω από την αποχώρηση του τραγουδιστή και frontman των Kasabian, Tom Meighan, από τη μπάντα.

Ο κόσμος της μουσικής ταράχθηκε αυτή τη βδομάδα έπειτα από την ανακοίνωση των Kasabian πως ο τραγουδιστής αποχωρεί από τη μπάντα. Η ανακοίνωση εμφανίστηκε σε όλες τις social media πλατφόρμες της μπάντας τη Δευτέρα που μας πέρασε.

Στο μήνυμα των Kasabian προς το κοινό τους αναφέρεται πως ο Tom Meighan αποχωρεί από τη μπάντα έπειτα από κοινή απόφαση. Συγκεκριμένα για τους λόγους της αποχώρησης: “Ο Τομ υποφέρει από προσωπικά ζητήματα που έχουν επηρεάσει τη συμπεριφορά του, καιρό τώρα. Θέλει να συγκεντρώσει όλες του τις προσπάθειές του στο να επαναφέρει τη ζωή του στο σωστό δρόμο. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω.”

Φυσικά, και χωρίς να ειπωθεί ξεκάθαρα, το μυαλό πάει κατευθείαν στον εθισμό του με το αλκοόλ κάτι το οποίο ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Μάλιστα, υπάρχει μια ιστορία ότι πριν κάποια χρόνια σε ένα live των Kasabian στην Αγγλία, εμφανίστηκε στο χώρο τόσο χάλια και μεθυσμένος που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να τους πετάξουν έξω. Επιπλέον παλαιότερα ο τραγουδιστής είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία, καθώς και την κατάθλιψη από την οποία έπασχε. Τα σημάδια ήταν εκεί. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε πως θα οδηγούσε στην αποχώρηση από τη μπάντα.

Ο πραγματικός λόγος για την αποχώρηση από τους Kasabian

Η ιστορία όμως γύρω από την αποχώρηση του Tom Meighan από τους Kasabian δεν σταματάει εκεί. Την επόμενη κιόλας μέρα το συγκρότημα έβγαλε μια δεύτερη ανακοίνωση, πιο σοκαριστική από την πρώτη. Για νομικούς λόγους δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν αρχικά τί είχε πραγματικά συμβεί.

Η αλήθεια πίσω από την “οικειοθελή” αποχώρηση του Tom ήταν ότι καταδικάστηκε για τη σωματική επίθεση της πρώην συντρόφου του, Vikki Ager, ενώ ήταν μεθυσμένος. Η επιστολή των Kasabian διαβάζει τα εξής:

“Τώρα που οι νομικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, μπορούμε να σχολιάσουμε σχετικά με την αποχώρηση του Tom Meighan από τους Kasabian. Κανείς από τη μπάντα δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Έχουμε όλοι δουλέψει πάρα πολύ σκληρά τα τελευταία 23 χρόνια και είχαμε μεγάλα πλάνα για το κοινό μας μέλλον. Είμαστε συντετριμμένοι.

Όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε στον Τομ να φύγει από τη μπάντα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποδεχθούμε την καταδίκη του για βιαιοπραγία. Η ενδοοικογενειακή βία και η κακομεταχείριση κάθε είδους είναι απολύτως απαράδεκτη.

Μόλις μάθαμε για τις κατηγορίες εναντίον του Τομ, εμείς ως μπάντα πήραμε την απόφαση πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί του. Δυστυχώς έπρεπε να αποκρύψουμε αυτές τις πληροφορίες εώς ότου κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Είχαμε οδηγηθεί στο να πιστέψουμε ότι ο Τομ θα σήκωνε τα χέρια του και στην κατάθεση του θα δήλωνε σε όλους τί είχε κάνει, όμως επέλεξε να μην το κάνει παραπλανώντας αρκετούς φανς.

Τελικά, όσο κι αν ο Τομ μας πλήγωσε όλους, δεν είμαστε εμείς τα θύματα σε όλο αυτό. Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί. Ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τα λέμε σύντομα. Kasabian.”

kasabian

Η δήλωση του Tom Meighan

Ο Tom Meighan, πλέον-πρώην frontman των Kasabian, καταδικάστηκε σε 18 μήνες κοινωνικής εργασίας και πέντε μέρες αποκατάστασης για την επίθεση. Από την πλευρά του ο ίδιος δήλωσε ότι, “λυπάμαι πάρα πολύ και μετανιώνω για την πρόσφατη συμπεριφορά μου. Σε καμμία περίπτωση δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις πράξεις μου. Είμαι απόλυτα υπαίτιος και παίρνω όλη την ευθύνη.” Επιπλέον πρόσθεσε πως για χρόνια “έπασχε με τον εθισμό του στο αλκοόλ.”, και πως τον περασμένο μήνα είχε μπει σε κλινική αποκατάστασης. “Είχα βγει εκτός ελέγχου. Η ψυχική μου υγεία γινόταν όλο και περισσότερο ασταθής και είχα φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων μου, ζω κάθε μέρα όπως έρχεται εντελώς καθαρός και νηφάλιος.”

Το τέως μέλος των Kasabian αποκάλυψε επίσης πως πάσχει από ADHD ή διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας στο οποίο οφείλεται η ασταθής συμπεριφορά του. Πρόσθεσε τέλος πως αυτό ήταν ένα μεμωνομένο γεγονός και ποτέ ξανά δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Από την άλλη αρκετές οργανώσεις κατά της βίας εναντιών των γυναικών έσπευσαν να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του. Παρά το γεγονός ότι ο αλκοολισμός και η κακή ψυχική κατάσταση μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεριφορικά προβλήματα, δεν υπάρχει τελικά καμμιά δικαολογία για αυτή τη συμπεριφορά, μεμωνομένη ή μη.

Υπάρχει μέλλον για τους Kasabian;

Kasabian

Οι Kasabian τελικά δεν είχαν προφανέστατα καμμιά άλλη επιλογή από το να αφορίσουν τον Tom Meighan. Και καλά έκαναν. Τώρα το ερώτημα είναι εάν οι ίδιοι θα συνεχίσουν με τη μπάντα ή όχι. Οι Kasabian, που έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές και στην Ελλάδα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον πλανήτη. O Tom Meighan ίδρυσε την μπάντα το 1997 μαζί με τον κιθαρίστα Serge Pizzorno. Έξι άλμπουμ αργότερα, αμέτρητα βραβεία και headline σε τεράστια φεστιβάλ όπως το Glastonbury, έχουν πλέον καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες indie rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Και τώρα;

Υπάρχουν Kasabian χωρίς τον Tom; Θα προσπαθήσει η μπάντα να βρει καινούριο frontman ή θα συνεχίσει με τα εναπομείναντα μέλη; Ή χειρότερα οδεύουν στο δρόμο προς την οριστική διάλυση τους;

Προσωπικά πιστεύω πως τα ηνία θα πάρει ο Serge. Πιστεύω πως θα προσπαθήσουν για λίγο τουλάχιστον να το κρατήσουν έτσι. Ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο ο Serge παρά το ταλέντο του μπορεί να αναλάβει χρέη τραγουδιστή και frontman. Εκτός αυτού δεν ξέρω καν αν αξίζει. Οι Kasabian όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Μήπως θα έπρεπε να μείνουμε σε αυτό από το να προσπαθήσουμε ντε και καλά να βγάλουμε κάτι που στην τελική δεν θα είναι Kasabian; Έχουμε καλές αναμνήσεις από αυτούς. Στο live τους εγώ είχα περάσει καταπληκτικά. Τα άλμπουμ τους τα ακούω ακόμα με ενθουσιασμό. Μήπως η μπάντα θα πάψει να είναι Kasabian και θα γίνει κάτι άλλο; Θα κάνουν κάποιο side-project ίσως;

Το μέλλον για τους Kasabian είναι αμφίβολο και είναι πολύ κρίμα. Αυτό που συνέβη σε προσωπικό επίπεδο ήταν απαίσιο και απαράδεκτο. Αλλά είναι και κρίμα σε επαγγελματικό επίπεδο για μια μπάντα που ήταν τόσο, σταθερά και με συνέπεια, καλή.

Item added to cart.
0 items - 0,00