Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Keith Flint: “Έφυγε” η μορφάρα των Prodigy

Στις 4 Μαρτίου 2019 απεβίωσε ο frontman των Prodigy, Keith Flint, σε ηλικία 49 ετών.

Πρόσφατα οι Prodigy είχαν κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ ‘No Tourists’.

Κι έλεγα, φέτος θα πάω να δω Prodigy, γιατί πότε θα τους ξαναδώ; Ποτέ μάλλον ήταν η απάντηση. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραφα το review για το νέο άλμπουμ τους. Ένας δίσκος που έφερνε στο νου old-school, 90ς Prodigy, έτσι όπως τους είχαμε αγαπήσει. Ήμουν επίσης άπειρα ψημένη να τους δω φέτος live γιατί την τελευταία φορά που ήταν εδώ τους είχα χάσει. Είναι η καλύτερη συναυλία, που δεν έγινε ποτέ.

Τα αίτια του θανάτου του Flint δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστά, όμως τελικά όπως υποπτεύονταν πολλοί ήταν αυτοχειρία. Το είχε πει. “Όταν νιώσω πως δεν μπορώ πια να κάνω ότι κάνω, θα αυτοκτονήσω”.

Keith Flint

Ο Keith Flint γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 στο Redbridge του Λονδίνου. Μετακόμησε στο Braintree, Essex, ως έφηβος. Εκεί ήταν που συνάντησε τον Liam Howlett και μαζί ίδρυσαν τους Prodigy το 1990. Αρχικά ο Flint είχε το ρόλο του χορευτή αλλά από το 1996 και μετά έγινε ο τραγουδιστής, με το κομμάτι “Firestarter”, και κεντρική μορφή της μπάντας. Οι Prodigy θεωρούνται από τους πρωτοπόρους του big beat και μια από τις πιο σημαντικές ηλεκτρονικές και hard-core techno μπάντες που υπήρξαν ποτέ.

Όμως ο Flint ήταν πάντα βασανισμενός. Έπασχε από κατάθλιψη και επαίρνε ναρκωτικά. Η παιδική του ηλικία ήταν κάτι λιγότερο από χαρούμενη. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μικρός και ο πατέρας του ήταν βίαιος και τον απέρρυπτε. Ο ίδιος ο Flint είχε δυσλεξία και αυτό σε συνδυασμό με την δυσάρεστη οικογενειακή του κατάσταση τον έκαναν άγριο και επιθετικό στο σχολείο. Αργότερα άρχισε τα ναρκωτικά. Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει “Παίρνω κόκα, χόρτο και πίνω πολύ. Παίρνω χάπια και στο τέλος ξεχνάω πόσα έχω πάρει, μέχρι να λυποθημήσω. Χρειάζεται πολλά αρχίδια για να αυτοκτονήσεις. Εγώ είμαι κότα.”

Keith Flint

Στους Prodigy, στη μουσική, πάνω στη σκηνή, φαίνεται πως βρήκε ένα outlet. Έναν δημιουργικό τρόπο να διοχετεύσει την οργή, την στεναχώρια και τα προβληματά του. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ ‘Experience’ δέχθηκε διθυραμβικές κριτικές. Το ίδιο και με το επόμενο ‘Music for The Jilted Generation’ του 1994. Και το επόμενο και το επόμενο… Το 1997 κυκλοφόρησε το ‘The Fat of The Land’ με το οποίο όχι μόνο αποθεώθηκαν αλλά περάσανε τον Ατλαντικό βρίσκοντας κοινό και στην Αμερική.

Ο Flint με αστύρευτη ενέργεια και punk attitude τα έδινε όλα πάνω στη σκηνή. Έγινε ένα σύμβολο στην βρετανική ηλεκτρονική σκηνή αλλά και παγκοσμίως. Παρά τα προβλήματα που είχε, τίποτα δεν φαινόταν να μπορούσε να τον σταματήσει.

Keith Flint

Το Νοέμβριο του 2018 οι Prodigy κυκλοφόρησαν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο ‘ No Tourists’. Ήταν η απόδειξη πως ο Keith Flint και η παρέα του συνεχίζουν ακάθεκτοι, στους ίδιους ρυθμούς. Ίσως να μην ήταν το καλύτερο τους και λίγο επαναλαμβανόμενο. Ωστόσο με αυτό το δίσκο οι Prodigy ήταν σαν να λένε “είμαστε ακόμα εδώ και ακόμα το έχουμε”.

Το θάνατο του Flint επιβεβαίωσε η μπάντα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram. «Οι πληροφορίες ισχύουν. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αδερφός μας Keith, έδωσε τέλος στη ζωή του το σαββατοκύριακο. Είμαστε σοκαρισμένοι, εξαγριωμένοι και συντετριμμένοι».

Keith Flint

Είναι λυπηρό που όλοι οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες φέυγουν από τη ζωή. Ο Keith Flint πέθανε νέος. Την ίδια μέρα πέθανε και ο Luke Perry, ο αγαπημένος Dylan από το ‘Beverly Hills 90210″. Ήταν μόλις 52 χρονών. Και ξαφνικά ο κόσμος βγάζει όλο και λιγότερο νόημα. Τρώω dejavu 2016.

Τίποτα ρε, ο Iggy Pop και ο Keith Richards θα μας κληρονομήσουν.

YouTube video

Item added to cart.
0 items - 0,00