Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Music quiz: Πόσα ξέρεις τελικά για τη μουσική;

Ένα music quiz που θα τεστάρει τις μουσικές σου γνώσεις και ίσως σου μάθει και μερικά πραγματάκια.

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ όταν βαριέμαι συχνά βρίσκω τον εαυτό μου να κάνει χαζά κουίζ στο ίντερνετ. Και επειδή μέσα στο lockdown, δεν θα πω ψέματα, βαρέθηκα αρκετά έχω πλέον γράψει άπειρες ώρες ερωταπαντήσεων στην online ζωή μου. Μέσα σ’όλα έμαθα και μερικά πράγματα. Τί τύπος χαρακτήρα είμαι κατά τον Yung, τί είδος πατάτας είμαι κατά το Buzzfeed και πόσα γνωρίζω για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα εξίσου χρήσιμα κατ’ εμέ! Τα κουίζ γνώσεων είναι τα αγαπημένα μου. Πρώτον γιατί είμαι τεράστιο σπασικλάκι και απίστευτα ανταγωνιστική ακόμα και απέναντι στον εαυτό μου (και πρωταθλήτρια Trivial Pursuit). Δεύτερον γιατί μ’ αρέσει να μαθαίνω και πολλά απ’ αυτά που βλέπω στα κουίζ τα συγκρατώ.

Αν προσθέσεις σ’ αυτά την αγάπη μου για τη μουσική, η κατηγορία music quiz έχει ιδιαίτερη θέση.

Απόφασισα να ετοιμάσω λοιπόν ένα music quiz που μπορείς να παίξεις μόνος ή με φίλους. Ανεβαίνει την Κυριακή γιατί ίσως, όπως και για μένα, το κυριακατικό απόγευμα είναι η πιο βαρετή στιγμή της εβδομάδας. Από την άλλη ίσως προτιμάς να το κάνεις τη Δευτέρα το πρωί, στο γραφείο, για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα. Ή να το μοιραστείς με εκείνον από την παρέα που πάντα περηφανεύεται ότι ξέρει τα πάντα για τη μουσική.

Οι ερωτήσεις του παρακάτω music quiz προκύπτουν από δικά μου fun facts που έχω συγκεντρώσει με τα χρόνια και από άλλα μουσικά κουίζ που έκανα πρόσφατα. Οι απαντήσεις βρίσκονται πιο κάτω αμέσως μετά το τέλος των ερωτήσεων. Οπότε θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις cheating και να τις δεις κατευθείαν. Εγώ δεν μπορώ να σε ελέγξω κάπως, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τί κάνεις, I guess. Ωστόσο είναι fun να προσπαθείς να φτάσεις στις απαντήσεις μόνος σου. Επίσης αν δεν ξέρεις πολλά απ’ αυτά, μην νιώθεις άσχημα. Αρκετά τα έμαθα κι εγώ πρόσφατα. Ο σκοπός του music quiz δεν είναι να έχεις όλες τις απαντήσεις (αν και αν τις έχεις congrats προφανώς). Σκοπός είναι να διασκεδάσεις, να ξεβαρεθείς και να μάθεις μερικά πράγματα για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου αργότερα.

Έτοιμος για music quiz?

music quiz

Ας ξεκινήσουμε το music quiz με μερικά (ελπίζω) σχετικά εύκολα.

1.Στο διάσημο εξώφυλλο του ‘Abbey Road‘ των Beatles όπου απεικονίζονται να παιρνούν το δρόμο, ποιός εκ των μελών είναι ο μόνος που δεν φοράει παπούτσια;

2. Ποιό είναι το opening line, ο πρώτος στίχος, του “Bohemian Rhapsody” των Queen;

3. Ποιά χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρώτο ever Woodstock; Σίγουρα το ξέρεις αν απλά σκεφτείς ποιό ήταν το πιο διάσημο Woodstock στην ιστορία, όπου έπαιξαν μεταξύ άλλων οι Jimi Hendrix, Janis Joplin, Grateful Dead, Joe Cocker. Έχει γίνει και ντοκιμαντέρ.

4. Γνωρίζεις πως ο Kurt Cobain των Nirvana ανήκει στο διάσημο κλαμπ των 27 αλλά ποιά χρονιά πέθανε; (bonus point αν θυμάσαι και τον μήνα.)

5. Πώς λεγόταν το ντεμπούτο άλμπουμ των Beatles;

Ναι το ξέρω ότι παίζουν πολλές ερωτήσεις με Beatles σε αυτό το music quiz και θα υπάρξουν κι άλλες. Τί να πω έχει ζουμί η υπόθεση.

6. Για ποιά έγραψε το κομμάτι “Layla” o Eric Clapton;

7. Και για κάτι πιο πρόσφατο. Ποιός φαινομενικά-απίθανος καλλιτέχνης έκανε πρόσφατα live-streaming tribute στους Nirvana εν μέσω καραντίνας;

8. Ποιά μπάντα ήταν η πρώτη στην ιστορία που διαφήμισε το νέο της άλμπουμ πάνω σε διαφημιστική πινακίδα-billboard;

9. Ποιό είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια single των Beatles (ναι, πάλι αυτοί);

10. Ποιανού τεράστιου συγκροτήματος ήταν το original όνομα The New Yardbirds;

11. Ο εκπληκτικός Bill Withers που δυστυχώς πέθανε πρόσφατα επαναλαμβάνει τη φράση “I know” στο γνωστό κομμάτι του “Ain’t No Sunshine”. Πόσες φορές όμως; (Κοίτα δεν περιμένω να έχεις μετρήσει τον αριθμό ακριβώς εδώ, δέχομαι και απαντήσεις και στο περίπου.)

12. Ποίος κατασκεύασε την πρώτη solid body ηλεκτρική κιθάρα στην ιστορία;

13. Ποιός καλλιτέχνης ηχογράφησε το κομμάτι για τη νέα, επικείμενη ταινία James Bond No Time To Die;

Πώς τα πάμε; Όλα κομπλέ; Αν έχεις βρει εστώ και μερικές από τις παραπάνω απαντήσεις του music quiz μπορείς να συγχαρείς τον εαυτό σου με ένα εγκάρδιο pat on the back. Και έχεις και ένα μπράβο από εμένα! Συνεχίζουμε.

music quiz

14. Ποίο είναι το μοναδικό μέλος των ZZ Top που δεν έχει μούσι; (ειλικρινά η απάντηση είναι φοβερά ικανοποιητική.)

15. Τελευταία για τους Beatles το υπόσχομαι. Ο Ringo Starr έχει γράψει μόνο δύο κομμάτια για τους Beatles. Ονόμασε οποιοδήποτε από τα δύο ή και τα δύο, γιατί όχι, για έξτρα πόντους.

16. Θέλω να πιστεύω πως έχεις χορέψει το “YMCA” ανεπιτυχώς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, σε κάποιο πάρτυ. Οι Village People, η μπάντα υπεύθυνη για το κλασικό party anthem, ήταν όλοι ντυμένοι με στολές που αντιπροσώπευαν διάφορα επαγγέλματα ή ιδιότητες. Ποιό ήταν το ορίτζιναλ line-up των Village People; (δεν είναι στοιχειώδεις γνώση αλλά έχει πλάκα. Μετράει ένας πόντος για το καθένα.)

17. Από πού πήραν το όνομα τους οι Foo Fighters;

18. Ποιό ήταν το πρώτο CD που φτιάχτηκε ποτέ στην Αμερική; (το άλμπουμ ψάχνουμε προφανώς.)

19. Το 1990 η Sinead O’Connor έφτασε στην κορυφή με το πασίγνωστο πλέον κομμάτι “Nothing Compares 2 U”. Αλλά ποιός άλλος γνωστός καλλιτέχνης το έγραψε;

20. Ποιό όργανο έπαιζε στο συγκρότημα ο Phil Collins όταν ήταν ακόμα μέλος των Genesis;

21. Το 1984 ο iconic Prince κυκλοφόρησε τον εμβληματικό δίσκο ‘Purple Rain’, εμπνευσμένο από το “Purple Haze” Jimi Hendrix. Ποιό ήταν το lead single του άλμπουμ όμως;

22. Ποιανού γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη, του οποίου πρόσφατα η ζωή έγινε και ταινία, το πραγματικό όνομα είναι Reginald Kenneth Dwight; Έλα, όλα στα ‘δωσα.

23. Ποιός είναι ο μοναδικός μουσικός που έχει κερδίσει τα βραβεία Oscar και Nobel;

24. Το μέλος ποιάς γνωστής rock μπάντας δούλευε παλιά ως μηχανικός ραπτομηχανών σε εργοστάσιο που έφτιαχνε σουτιέν (ή στηθόδεσμους αν θέλεις);

25. Πόσοι καλλιτέχνες έχουν πουλήσει στην καριέρα τους περισσότερους από 250 εκατομμύρια δίσκους; (με έναν έξτρα πόντο για κάθε καλλιτέχνη που μπορείς να ονομάσεις.)

Πώς νομίζεις ότι τα πήγες στο music quiz; Ήρθε η ώρα να μάθεις!

Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις για τις παραπάνω μουσικές ερωτήσεις.

music quiz

1. Ο Paul McCartney είναι το μόνο μέλος των Beatles που είναι ξυπόλιτο στο εξώφυλλο του ‘Abbey Road’.

2. “Is this real life?”

3. 1969

4. Ο Kurt Cobain πέθανε τον Απρίλιο του 1994.

5. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Beatles ήταν το ‘Please Please Me’.

6. O Eric Clapton έγραψε το κομμάτι “Layla” για την τότε-σύζυγο του George Harrison των Beatles, Pattie Boyd. Την οποία μετά παντρεύτηκε. Για λίγο.

7. O Post Malone.

8. The Doors.

9. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι των Beatles είναι το “Hey Jude” με διάρκεια 7 λεπτά.

10. Led Zeppelin.

11. Ο Bill Withers στο τραγούδι “Ain’t No Sunshine” λέει “I know” 26 φορές.

12. Ο Les Paul.

13. Η Billie Eilish, κάνοντας τη την πιο νεαρή καλλιτέχνη στην ιστορία που έχει ηχογραφήσει τραγούδι σε τανία James Bond.

14. Παραδόξως το μοναδικό μέλος των ZZ Top χωρίς μούσι είναι ο ντράμερ της μπάντας Frank Beard (beard=μουσί)!

15. Τα μόνα δύο τραγούδια που έγραψε ο Ringo Starr ήταν: το “Don’t Pass Me By” από το ‘White Album’ και το “Octopus’s Garden” στο ‘Abbey Road’.

16. Το ορίτζιναλ line-up των Village People ήταν: μηχανόβιος, ναύτης, αστυνομικός, οικοδόμος, καουμπόις, Ινδιάνος. Σαν κακές αποκριάτικες στολές από τα Jumbo, I know.

17. Τη δεκαετία του ’40, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου, η Αμερικάνικη Αεροπορία αναφερόταν σε UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ως “foo fighters”.

18. Το πρώτο CD που φτιάχτηκε ή “τυπώθηκε” ποτέ στην Αμερική ήταν το ‘Born In The USA’ του Bruce Springsteen.

19. O Prince.

20. O Phil Collins έπαιζε ντραμς στους Genesis.

21. “When Doves Cry”.

22. Το Reginald Kenneth Dwight είναι το πραγματικό όνομα του Elton John, που ίσως θυμόσουν αν έχεις δει το Rocketman.

23. O Bob Dylan κέρδισε το Oscar για το Best Original Song για το “Things Have Changed” για την ταινία Wonder Boys, το 2001. Το 2016 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

24. O Malcolm Young των AC/DC πριν γίνει ροκστάρ έραβε σουτιέν. Εντάξει δεν τα έραβε ο ίδιος, έφτιαχνε τις μηχανές που τα έραβαν αλλά έτσι έχει περισσότερη πλάκα.

25. Εφτά. Είναι οι The Beatles, Led Zeppelin, Elton John, Elvis Presley, Rihanna, Madonna και ο Michael Jackson.

music quiz

Ελπίζω να διασκέδασες κάνοντας το music quiz όσο διασκέδασα εγώ φτιάχνοντας το. Και ίσως να έμαθες και μερικά ωραία facts. Αν πάλι όχι, ξόδεψες 10 λεπτά απ’ τη ζωή σου που δεν χρειάστηκε να δουλέψεις, να πλύνεις τα πιάτα ή να αναλογιστείς τη ματαιότητα της ύπαρξης. Οπότε you’re welcome!

Item added to cart.
0 items - 0,00