Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ο Nick Cave επιστρέφει με νέο άλμπουμ

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα νέα περί νέου δίσκου από τον Nick Cave και τους Bad Seeds.

Ο τίτλος του διπλού νέου άλμπουμ είναι ‘Ghosteen’.

Nick Cave

Ύστερα από το πολυσυζητημένο και εξαιρετικό ‘Skeleton Tree’ του 2016 υπήρξαν νήξεις για νέα δουλειά από τους Nick Cave and The Bad Seeds. Αυτό επιβεβαιώθηκε το 2018 από τη γυναίκα του Cave, Susie, όταν δήλωσε πως ετοιμάζουν καινούριο υλικό στο Λος Άντζελες. Πριν μερικές μέρες όμως ο Nick Cave εξέπληξε τους φανς του κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο fan page The Red Hand Files. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, ο καλλιτέχνης έχει αποφύγει τα συμβατικά μέσα ενημέρωσεις και τις συνεντεύξεις. Αντ’ αυτού στράφηκε προς το να απαντάει απευθείας σε ερωτήσεις των θαυμαστών του, στο The Red Hand Files. Μέσα απ’ αυτό έχει μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα. Ανοίχτηκε μεταξύ άλλων για το θάνατο του γιού του, τη μουσική, την αλλαγή στη στάση απέναντι στις γυναίκες, την προσωπική του θέση απέναντι στο πολιτιστικό μποικοτάζ του Ισραήλ και άλλα πολλά.

Οπότε, από αυτή την άποψη είναι ταιριαστό που επέλεξε αυτή την πλατφόρμα για να ανακοινώσει το νέο του δίσκο. Περαιτέρω λεπτομέρειες δόθηκαν ως απάντηση σε έναν θαυμαστή του Cave, όταν τον ρώτησε για το καινούριο άλμπουμ.

“Dear Joe,

You can expect a new album next week.

It is called Ghosteen.

It is a double album.

Part 1 comprises of eight songs.

The Spinning Song
Bright Horses
Waiting For You
Night Raid
Sun Forest
Galleon Ship
Ghosteen Speaks
Leviathan

Part 2 consists of two long songs, linked by a spoken word piece.

Ghosteen
Fireflies
Hollywood

The songs on the first album are the children.

The songs on the second album are their parents.

Ghosteen is a migrating spirit.

“Love, Nick”

“Αγαπητέ Τζο, μπορείς να περιμένεις ένα καινούριο άλμπουμ την άλλη εβδομάδα. Λέγεται ‘Ghosteen’. Είναι ένα διπλό άλμπουμ. Το πρώτο μέρος αποτελείται από 8 κομμάτια. Το δεύτερο από 2 μεγάλα τραγούδια, που ενώνονται από ένα κομμάτι προφορικού λόγου. Τα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμ είναι τα παιδιά. Ενώ τα τραγούδια στο δεύτερο είναι οι γονείς τους. Το ‘Ghosteen’ είναι ένα περιπλανόμενο πνεύμα. Με αγάπη, Νικ.”

Την απάντηση του συνόδευσε και με μια πρώτη ονειρική και ζωηρή εικόνα από το artwork του δίσκου.
Nick Cave
Ο Nick Cave, νωρίτερα μέσα στο χρόνο, έκανε και νήξη για νέα δουλειά με την άλλη του μπάντα, τους Grinderman, σχεδόν μια δεκαετία έπειτα από την τελευταία τους κυκλοφορία.
Ο βαρίτονος, ατμοσφαιρικός Αυστραλός μαζί με την μπάντα του, τους Bad Seeds, αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές και μακροχρόνιες φιγούρες στη rock μουσική. Mε μια πολύ αξιόλογη και υπερβατική δισκογραφία που αρνείται να μπει σε καλούπια, από το 1984 μέχρι και σήμερα, ο Nick Cave παραμένει αεικίνητος και ευρηματικός. Τα τραγούδια του, “Into My Arms”, “Where The Wild Roses Grow” “Red Right Hand” έχουν γίνει συνώνυμα με τη μαυροφορεμένη, βαμπιρική μορφή του.
Αξίζει φοβερά να παρακολουθήσεις το ντοκιμαντέρ του 2014 ‘20,000 Days On Earth’ που παρουσιάζει 24 ώρες στη ζωή του Nick Cave πριν και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ ‘Push The Shy Away'(2013).
Nick Cave

Το ‘Ghosteen’ θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube στις 3 Οκτώβρη ενώ η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ αναμένεται στις 8 Νοεμβρίου.

Item added to cart.
0 items - 0,00