Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ortofon κεφαλές: Από τη Δανία με αγάπη!

Ortofon κεφαλές με δανέζικη τεχνογνωσία για να ζει το πικάπ σου it’s best life!

ortofon κεφαλές

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Το έτος είναι 1918, και συγκεκριμένα 9 Οκτωβρίου 1918. Ο Axel Petersen και ο Arnold Poulsen ιδρύουν την  Electrical Phono Film Company. Στόχος τους να εξερευνήσουν την πιθανότητα του πρώτου συγχρονισμένου συστήματος ηχογράφησης ήχου για τον κινηματογράφο. Με απλά λόγια να δώσουν φωνή στο μέχρι τότε βουβό σινεμά. Από τις πρώτες τους εφευρέσεις ήταν η ηλεκτρονική ηχογράφηση με φωνόγραφο Edison και η αναπαραγωγή ήχου μέσω ακουστικών. Στις 12 Οκτωβρίου 1923 η πρώτη ταινία με ήχο προβλήθηκε στο Palace Theater της Κοπενγχάγης.

Τον Απρίλιο του 1947 ιδρύθηκε η Ortofon A/S ως εμπορική εταιρεία κάτω από την ομπρέλα της FonoFilm A/S. To 1948 δημιούργησαν την πρώτη moving coil κεφαλή στον κόσμο. Επειδή μέχρι τότε δεν υπήρχε πικάπ με τις δυνατότητες να παράγει την επιθυμητή ποιότητα ήχου, η Ortofon κατασκεύασε ένα. Στη συνέχεια, το 1959, η Ortofon πρωτοπόρισε και πάλι με το πρώτο SPU- Stereo Pick Up.

Σήμερα η Ortofon συνεχίζει να ηγείται παγκοσμίως με συνεχώς πιο αναβαθμισμένα συστήματα και μηχανισμούς για κρυστάλλινο ήχο.

Παγκοσμίως οι Ortofon κεφαλές ανήκουν στις κορύφαίες προτιμήσεις για επαγγελματίες και μη. Αν κι εσύ σκέφτεσαι να αλλάξεις κεφαλή στο πικάπ σου μην το σκέφτεσαι!

Η κεφαλή του πικάπ σου είναι, με απλά λόγια, ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα που μεταφράζει τις πληροφορίες στις αυλακώσεις του δίσκου σε ένα ηλεκτρικό σήμα που μπορεί να ενισχυθεί για να παράγει μουσική. Όπως είναι φυσικό επειδή το βινύλιο περιέχει πολλές πληροφορίες όσο καλύτερη η ποιότητα της κεφαλής τόσο καλύτερα θα αποδίδει τον ήχο. 

Τί να προσέξεις στην επιλογή κεφαλής: 

  • Το σχήμα της βελόνας.  Το σχήμα του stylus επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο έρχεται σε επαφή με τις αυλακώσεις του βινυλίου. Όσο πιο στενή είναι η ακτίνα επαφής, τόσο καλύτερα θα εφαρμόζει στο δίσκο. Τα πιο σύνηθη σχήματα είναι σφαιρικό και ελλειπτικό.
  • Ο βραχίονας. Για να μεταφερθεί αποτελεσματικά το σήμα από τη βελόνα στο μαγνήτη ή σε άλλο μέσο αναπαραγωγής είναι σημαντικό ο βραχίονας να είναι όσο πιο άκαμπτος και ελαφρύς γινέται.
  • Trackability. Περιγράφει πόσο καλά μπορεί να εντοπίσει η γραφίδα μια διαμορφωμένη εγκοπή εγγραφής. Το trackability μετριέται καταγράφοντας το μέγιστο εύρος που μπορεί να ανιχνεύσει η βελόνα χωρίς την παραμόρφωση του σήματος. Αυτό πηρεάζεται από πολλούς παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του σχήματος του stylus, της ευθυγράμμισης της κεφαλής και της συμβατότητας με το βραχίονα.
  • Το μέσο αναπαραγωγής. Οι δύο κύριοι τύποι αναπαραγωγής είναι το moving magnet (MM) και το moving coil (MC). Τα MM είναι τα πιο κοινά. Οι κεφαλές MC τείνουν να έχουν χαμηλότερη απόδοση και απαιτούν προενισχυτή με ειδική ρύθμιση MC.
  • Τύπος στήριξης. Οι περισσότερες κεφαλές είναι standard mount. Οι κεφαλές στερεώνονται στον ακροδέκτη με 2 κατακόρυφες βίδες χωρισμένες σε απόσταση 1/2 “και διαθέτουν τέσσερις μικρούς στύλους για τη σύνδεση των ακροδεκτών.

ortofon κεφαλές

Τώρα που ξέρεις λοιπόν τί να προσέξεις στην επιλογή κεφαλής πάμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές σε Ortofon κεφαλές, και βρες αυτή που σου ταιρίαζει.

Ortofon κεφαλές CONCORDE MkII DIGITAL TWIN και CONCORDE MkII DIGITAL Single. Με ειδική τεχνολογία για καλύτερο ήχο και μειωμένη φθορά στο χρόνο.

CONCORDE SET S-120 με μία κεφαλή, 2 βελόνες και stylus S-120, βουρτσάκι και θήκη μεταφοράς.

 DJ OM DJ S set αποτελούμενο από κεφαλή,2 βελόνες και stylus Dj S, βουρτσάκι και θήκη μεταφοράς.

DJ OM Headshell S-120  με βελόνα stylus S-120 τοποθετημένη σε κέλυφος, έτοιμη προς χρήση.

Ortofon κεφαλές OM PRO S ιδανική για beginners

Ortofon κεφαλές CONCORDE PRO S TWIN .

CONCORDE PRO TWIN και CONCORDE PRO SINGLE με σφαιρική βελόνα.

CONCORDE DJ S TWIN και CONCORDE DJ S SINGLE.

ELEKTRO TWIN, SINGLE και ELEKTRO SET από τις πιο αξιόπιστες σειρές της Ortofon.

Και ακόμα περισσότερες Ortofon κεφαλές…

OM SCRATCH SET Ortofon κεφαλές.

CONCORDE SCRATCH TWIN και CONCORDE SCRATCH SET. 

CONCORDE Q.BERT TWIN και CONCORDE Q.BERT SINGLE  σχεδιασμένες από τον legendary DJ Q.Bert.

Ortofon κεφαλές CONCORDE MkII MIX TWIN και CONCORDE MkII MIX SINGLE.

CONCORDE MkII DJ MIX SINGLE και CONCORDE MKII DJ TWIN.

Ortofon κεφαλές CONCORDE GOLD TWIN με ελλειπτική βελόνα και εντυπωσιακά specs.

Σετ OM NIGHTCLUB MKII

NIGHTCLUB MKII TWIN και NIGHTCLUB MKII SINGLE  με ελλειπτική βελόνα, ιδανική για επαγγελματίες DJs.

DIGITRACK SINGLE, TWIN και SET με έξτρα stylus.

Με εντυπωσιακές προδιαγραφές, αμέτρητες επιλογές και χρόνο ζωής τουλάχιστον 2000 ωρών, οι Ortofon κεφαλές είναι ακριβώς αυτό που αξίζει στο πικάπ σου!

Item added to cart.
0 items - 0,00