Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Οι Rollo και Dido συστήνονται ως R Plus με φρέσκο album

Rollo Armstrong.

Ένα όνομα το οποίο έχει να επιδείξει μια υπέρλαμπρη ιστορία στο χώρο της Ηλεκτρονικής μουσικής. Η σιωπηρή δύναμη και ταυτόχρονα ιθύνων νους πίσω από το πολύ πετυχημένο συγκρότημα των Faithless, είναι ένας άνθρωπος που αν και δεν εμφανιζόταν ποτέ στα live τους, έκανε όλη τη ‘βρώμικη΄ δουλειά της παραγωγής και του δεσίματος των κομματιών. O 53 ετών Rowland Constantine O’Malley Armstrong, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εκτινάχτηκε για πρώτη φορά με την ’92 επιτυχία ‘Dont You Want Me’ από Felix, τρέχοντας ωστόσο πολλά side projects (κυρίως με την πολύ καλή του φίλη και συνοδοιπόρο, Sister Bliss) ακόμη και μέτοχος σε συμπαραγωγές των album των Petshop Boys, Kristine W, Enigma μέχρι και της.. αδερφής του Dido με το τελευταίο της album ‘STILL ON MY MIND’Άξιο αναφοράς ότι ο Rollo την βοήθησε σημαντικά στην καριέρα της από τα πρώτα album ως και την 3η προσωπική της δουλειά. Κάτι το οποίο απομένει να το γευτούμε και από κοντά στις 22 Ιουνίου,  σε ένα special live στην Τεχνόπολη Αθηνών στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν το τελευταίο album της Dido ήταν στην ουσία το έναυσμα για την δημιουργία ενός νέου project με επιθυμία για έκφραση της νέας μουσική διάθεσης του Rollo. Κάπως έτσι γεννήθηκε η R+R Plus) ιδέα, κάπου το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου και μας συστήθηκε με τα singles ‘Summer Dress’ και ‘Those Were The Days’. Και για να γίνει σαφές, το “+” παραπέμπει ως επί το πλείστον, στην αδερφή του Rollo, Dido, η οποία δίνει (όπως αναμενόταν) μια άλλη πνοή στην άκρως ενδιαφέρουσα αυτή νέα κυκλοφορία.

YouTube video

To ντεμπούτο album από R+ έχει τίτλο ‘THE LAST SUMMER’ και κυκλοφορεί από την Βρετανική Loaded Records σε βινύλιο και CD.

Με οδηγό την οξυδέρκεια και ‘ηλεκτρονική’ δίψα του Rollo, 6 special φωνητικά features της μοναδικής Dido και την Sister Bliss απανταχού παρούσα, το “τελευταίο καλοκαίρι” δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια γλυκιά νοσταλγία ενός ζεστού καλοκαιριού με δυνατές φιλίες, συγκινήσεις, γαλήνη που εν τέλει μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί ανήκει στο παρελθόν. Μελωδίες ταξιδιάρικες άλλοτε ανεβαστικές (π.χ. ‘Together’) και άλλοτε χαλαρές (π.χ. ‘Landing’) σε ένα σύγχρονο μίγμα balearic, deep house, trance και soul vocals, το οποίο είναι μια νέα αυγή στην Dance μουσική και συγκεντρώνει αναμνήσεις από τα τέλη της χρυσής δεκαετίας των 90s μέχρι τις αρχές των 00s.

Σαφώς και δεν λείπουν τα πιασάρικα hits, όπως το τελευταίο single ‘My Boy’ και σίγουρα πολλές οι παραπομπές σε Faithless ήχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τo ‘LAST SUMMER’ είναι το πρώτο από μια σειρά albums που θα κυκλοφορήσουν από τον Rollo υπό το R+ project, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

YouTube video

Ίσως πολλοί από μας, fans των Faithless, αισθανόμαστε ακόμα ένα κενό μέσα μας από τον ξαφνικό τρόπο που ανακοίνωσαν το φινάλε από τις κυκλοφορίες και τα live τους. Παρόλαυτα το συγκεκριμένο album έρχεται σε πολύ καλό timing να υπενθυμίσει ότι ο αφανής ήρωας του ‘Insomnia’, Rollo, είναι ακόμα εδώ ξάγρυπνος για τα vibes και ορεξάτος για forward-thinking Dance μουσική με ‘οικογενειακή’ συνταγή επιτυχίας και ίσως και μια αναγέννηση της ιδέας του mega group των Faithless.

We were kids
We’d know it all
We will live
We will love forever more
We were blind
So we were free
We had no care
Just doubts
We were young
Love as a weapon
Days so sharp

It’s never enough, never enough…
It’s never enough, never enough…

Tracklist:

01. Landing
02. Together
03. My Boy
04. Clouds Like Islands
05. Summer Dress
06. Diving
07. Ozzie Girl
08. …On Back of a Scooter (Fast)
09. Those Were the Days
10. Cards
11. Teacher’s Poem
12. Look Up!

R+     FacebookInstagramTwitterYoutube

Item added to cart.
0 items - 0,00