Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Best of: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2020

Ο μουσικός απολογισμός της χρονιάς με τα καλύτερα άλμπουμ του 2020.

Ή τουλάχιστον τα αγαπημένα.

καλύτερα άλμπουμ του 2020

Κάνω αυτή τη διαφοροποίηση γιατί όσο να ‘ναι ίδια γούστα δεν έχουμε όλοι. Τώρα θες τα καλύτερα άλμπουμ του 2020, θες τα αγαπημένα μου/σου/του, όλα δεκτά. Η αλήθεια είναι πως φέτος αυτή η ανασκόπηση δεν είναι εύκολη. Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Τί χρονιά κι αυτή. Όλα είναι λίγο θολά στο μυαλό μου. Δυσκολευόμαι να ξεχωρίσω συγκεκριμένες στιγμές, περισσότερο όλα μοιάζουν σαν μια μεγάλη μάζα. Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορώ να πω πως μπορώ να ξεχωρίσω ένα άλμπουμ ως το αγαπημένο μου. Ξέρω μόνο πως άκουσα πράγματα μέσα στο 2020. Μερικά καλά, μερικά που δεν μου άρεσαν τόσο.

Παρά τις δυσκολίες και τη δική μου κακή μνήμη φέτος είχαμε πολύ καλούς δίσκους. Η μουσική και οι μουσικοί ήταν δίπλα μας και μας προσέφεραν μια διέξοδο απ’ τη συχνά δυσάρεστη πραγματικότητα. Ας το θυμόμαστε αυτό την επόμενη φορά που θα τους γυρίσουμε την πλάτη.

καλύτερα άλμπουμ του 2020

Τα παρακάτω “καλύτερα” άλμπουμ του 2020 ανήκουν λοιπόν στη χαόδη μάζα που είναι το δικό μου 2020. Ο μόνος τρόπος που τα ξεχωρίζω στην πραγματικότητα στο μυαλό μου είναι “τί άκουσα στην καραντίνα 1 & 2”. Τί με έκανε να χορέψω στο σαλόνι μου με τις πυτζάμες. Τί άκουσα όταν μελαγχόλησα που μου έλειπαν οι φίλοι μου. Το άλμπουμ-ανακάλυψη που έστειλα στον κολλητό μου να ακούσει.

Αυτά είναι τα δικά μου καλύτερα άλμπουμ του 2020

Phoebe Bridgers- Punisher

Από το διεθνώς και καθολικά, δικαίως αγαπημένο “Punisher” της Phoebe Bridgers, το άκρως επίκαιρο “RTJ4” των Run The Jewels και τις ηλεκτρο-synthιες του Jarvis Cocker των Pulp, τ0 2020 είχε αν μη τι άλλο ποικιλία. Τα καλύτερα άλμπουμ του 2020 δεν μπαίνουν εύκολα σε κατηγορίες και κουτάκια. Και αυτό είναι καλό. Προσωπικά λάτρεψα το “The Slow Rush” των Tame Impala. Άλλωστε το Spotify Wrapped μου το έβγαλε ως το τοπ άλμπουμ που άκουσα φέτος. Οι Ιρλανδοί Fontaines D.C έχουν αποκτήσει σημαντική θέση στην καρδιά μου και το φετινό άλμπουμ τους αποδεικνύει το γιατί.

Tame Impala- The Slow Rush

Run The Jewels- RTJ4

Fontaines D.C- A Hero’s Death

Jarv Is- Beyond The Pale

Fantastic Negrito- Have You Lost Your Mind Yet?

Ξέρω πως είπα ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα αγαπημένο μου άλμπουμ φέτος αλλά τελικά θα έλεγα ότι ίσως είναι αυτό του Fantastic Negrito. Από τις νέες μου ανακαλύψεις στην κορυφή θα έβαζα τους The Soft Pink Truth, Perfume Genius και τον Open Mike Eagle.

Open Mike Eagle- Anime, Trauma and Divorce

Perfume Genius- Set My Heart On Fire Immediately

Freddie Gibbs/ The Alchemist- Alfredo

Dehd- Flower of Devotion

Από τις αγαπημένες μου indie στιγμές το άλμπουμ των Dehd, αυτό το φανταστικό τρίο από το Σικάγο, καθώς και εκείνα των Fleet Foxes και Flaming Lips.

The Soft Pink Truth- Shall We Go On Sinning So That Grace May Increase?

Fleet Foxes- Shore

Dua Lipa- Future Nostalgia

Thundercat- It Is What It Is

Τόσο ο Thundercat, o Ives Tumor και ο Freddie Gibbs (που συνεργάστηκε με τον εξαιρετικό παραγωγό The Alchemist) αναδείχθηκαν ως οι πλέον ταλαντούχοι και βιρτουόζοι καλλιτέχνες του 2020 με τρία απολαυστικά άλμπουμ.

The Flaming Lips- American Head

Khruangbin- Mordechai

Οι Khruangbin μας έδωσαν ένα βαθειά ατμοσφαιρικό και πολυποίκιλο άλμπουμ με το “Mordechai“. Το “What’s Your Pleasure?” ίσως να μην είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές της Jessie Ware όμως σε μια χρονιά με πολύ doom and gloom έφερε μια πολύ αναγκαία δόση disco και χορευτικής διάθεσης. Παρόμοια, υπό κανονικές συνθήκες ο δεύτερος δίσκος της Dua Lipa θα ήταν πολύ pop για τα δίκα μου δεδομένα. Όμως το “Future Nostalgia” αποδείχθηκε pop-διαμαντάκι με αρκετά funk στοιχεία που το εξυψώνουν.

Jessie Ware- What’s Your Pleasure?

Ives Tumor- Heaven To A Tortured Mind

The Strokes- The New Abnormal

Ανάμεσα στα highlights του 2020 ήταν για μένα η επιστροφή της O.G indie μπάντας The Strokes με το “The New Abnormal”. Μαζί με το “Notes On A Conditional Form” των The 1975 τα ξεχώρισα ως τα πιο φιλόδοξα άλμπουμ των οποίων το ρίσκο απέδωσε.

The 1975- Notes On A Conditional Form

Το κοντινότερο που έφτασα να χορέχω σε πάρτυ, να αφουγκραστώ, να ταξιδέψω ή να βρεθώ σε συναυλία ήρθε μέσα από τα παραπάνω άλμπουμ. Τα καλύτερα άλμπουμ του 2020 με έβγαλαν σώα και σχετικά ψυχικά αβλαβή από καραντίνες, διακοπές με τύψεις, δουλειά με μάσκα και γάντια και μια γενικά πολύ δύσκολη χρονιά. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Item added to cart.
0 items - 0,00