Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ - KOLLEKTIVA - CD

10.90
55230
Artist: KOLLEKTIVA
Format: CD
Status: Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα εντός 24 ωρών
Label: COBALT MUSIC
Release Date: 17/12/2016
Number of Discs: 1
+
Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ - KOLLEKTIVA
Οι KollektivA, έχοντας κάνει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, είχαν στα σχέδιά τους εδώ και καιρό, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεματικού έργου. Πολλές φορές, επίσης, έχουν δηλώσει την επιρροή τους από μεγάλα concept άλμπουμ, όπως τα: «The Wall» (Pink Floyd), «American Idiot» (Green Day), «Operation Mindcrime» (Queensryche), κ.ά. Μετά από μελέτη και δουλειά μηνών, οι KollektivA παρουσιάζουν τη «Μπαλάντα της Φυλακής».
Πρόκειται για ένα concept μουσικο-θεατρικό έργο, που αποτελείται από 4 πράξεις. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στις συμβολικού (ή και όχι) χαρακτήρα «φυλακές του Κόσμου».
Τα 13 τραγούδια συνοδεύονται από ηχογραφημένα θεατρικά μέρη τα οποία μαζί με το προσεγμένο sound design, βάζουν τον ακροατή μέσα στο περιβάλλον της φυλακής και τη δράση. Οι μουσικές συνθέσεις υποστηρίζουν την κάθε σκηνή και μαζί με το στίχο δημιουργούν ένα καλοδουλεμένο έργο.
Η παραγωγή του άλμπουμ, την οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Μακράκης, έγινε με προσοχή στη λεπτομέρεια και επισφραγίστηκε από τη συνεργασία του γκρουπ με τον κορυφαίο mastering engineer Brian Lucey (Magic Garden studios).
Tο εξώφυλλο του δίσκου είναι αλλοιωμένη λεπτομέρεια από τον πίνακα του F. Goya «Η Αυλή των Τρελών» (Yard of Lunatics- 1794).