Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ - CD

11.90
680405
Artist: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Format: CD
Status: Εξαντλημένο - Out of Stock
Label: ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ / MLK
Release Date: 04/07/2015
Number of Discs: 1
+
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΜΝΟΣ σε μορφή δέησης , όπου μαζί με την ΑΝΑΜΝΗΣΗ του Διονυσίου Σολωμού, έδωσαν την αφορμή ώστε να προκύψει αυτό το cd. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική μαρτυρία του συνθέτη, όπου μέσα από δρόμους δημιουργικής ευαισθησίας, καταθέτει την δική του ερμηνεία για τα δεινά και τα φαντάσματα που τυραννούν και πνίγουν , χωρίς έλεος, τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας.

Το cd περιέχει ένα απάνθισμα καινούργιων και παλιών τραγουδιών με ποιητικό στίχο , που όλα κινούνται στο γνώριμο μελωδικό συναισθηματικό κλίμα , που ο Ανδριόπουλος γνωρίζει να δημιουργεί.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πολύτιμος συνεργάτης του συνθέτη τα τελευταία χρόνια, ιερουργεί εδώ με την έξοχη ερμηνεία του, ενώ η θαυμάσια χορωδία Ambitus του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, που αποτελείται από νεαρά μέλη, μαγεύει την ψυχή και τις αισθήσεις με τον υψηλό καλλιτεχνικό της τόνο. Τέλος η Μαρία Δημητριάδη και ο Κώστας Καράλης μας γνωρίζουν από το παρελθόν τρία διαλεχτά τραγούδια του Ανδριόπουλου, που ανέσυρε από το αρχείο του και ήθελε να τα γνωρίσει στους παλιούς και στους νεότερους φίλους της μουσικής του.

΄Ένα καινούργιο cd από έναν κορυφαίο συνθέτη, που μας προσγειώνει στους ήχους και στα λόγια της ψυχής μας.