MUSIC FOR THE FILM - SOUNDS AND SILENCE - VARIOUS - CD

18.90
674591
Artist: VARIOUS
Format: CD
Status: Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα εντός 24 ωρών
Label: ECM RECORDS
Release Date: 28/06/2012
Number of Discs: 1
+
MUSIC FOR THE FILM - SOUNDS AND SILENCE - VARIOUS
Για πάνω από μια πενταετία, οι Ελβετοί κινηματογραφιστές Norbert Wiedmer και Peter Guyer ακολούθησαν τον παραγωγό Manfred Eicher και τους καλλιτέχνες της ECM σε όλο τον κόσμο. Στιγμιότυπα από την Εσθονία, την Τυνησία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Αργεντινή και αλλού, όπου ο κινηματογραφικός φακός συλλαμβάνει πτυχές της μουσικής δημιουργικής διαδικασίας της ECM, παρουσιάζοντας φωτεινές στιγμές από την ερμηνεία μοναδικών μουσικών επί τω έργω. Πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Arvo Pärt, η Ελένη Καραΐνδρου, ο Dino Saluzzi και η Anja Lechner, ο Anouar Brahem, ο Gianluigi Trovesi και ο Gianni Coscia, η Marilyn Mazur, το γκρουπ Ronin του Nik Bartsch, η Kim Kashkashian, ο Jan Garbarek παρουσιάζονται σε αυτή την ταινία-ντοκιμαντέρ.

Η ταινία έχει ήδη μια αξιοσημείωτη πορεία. Η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε στην Piazza Grande στο Λοκάρνο, μπροστά από ένα ακροατήριο 7.000 θεατών τον Αύγουστο του 2009. Ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, ανάμεσά τους τα: Melbourne International Film Festival, Viennale, [San Francisco] SFJazz series, Pimedate Ööde Filmifestival και Filmtage Hofer.Το Sounds and Silence κέρδισε το βραβείο κινηματογράφου Berner 2009, ήταν υποψήφιo για το Βραβείο Κινηματογράφου Schweizer, και έχει αποσπάσει υμνητικές κριτικές:

"Μια συναρπαστική, πολύ-επίπεδη ταινία γύρω από το πάθος την υπομονή και την κατανόηση της μουσικής."
Wolfram Schütte, Hof Film Festival

"Η ταινία γίνεται πιο συναρπαστική στα σημεία που αποκαλύπτει τη διαδικασία της δημιουργίας της μουσικής. Δύσκολα μπορεί να ανακαλύψει κανείς καλύτερη επιλογή όσον αφορά τον τομέα της μουσικής ακρόασης. "
Wolfgang Sandner, Frankfurter
Allgemeine Zeitung

"Ο θεατής αντιλαμβάνεται αμέσως πως πρωταγωνιστής εδώ, είναι η ίδια η μουσική."
Thomas Steinfeld, Süddeutsche Zeitung

"Το Sounds and Silence, είναι ένα ασυνήθιστο πείραμα, μια φιλόδοξη προσπάθεια για να αποκωδικοποιήσει τη γλώσσα της μουσικής. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη μίξη από συναυλιακά στιγμιότυπα, από πορτρέτα καλλιτεχνών, παράλληλες ιστορίες και road movie."
Kai Löffler, WDR 3

Τώρα η ταινία κυκλοφορεί με τη μορφή του DVD και Blu-Ray προσιτή για όλους τους μουσικόφιλους. Οι γερμανική έκδοση είναι μια παραγωγή της Arsnal Filmverleih, της εταιρείας που έφερε την ταινία στους Γερμανικούς κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2010. Η διεθνής έκδοση είναι μια παραγωγή της ECM, και διανέμεται μέσα από το δικό της δίκτυο.

Αργά αλλά σταθερά και αθόρυβα, η ECM έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό κατάλογο από DVD – από τις ταινίες μικρού μήκους του Jean-Luc Godard μέχρι τα πλάνα των συναυλιών του Keith Jarrett - αλλά το Sounds and Silence είναι η πρώτη ταινία που εκδίδεται και στη μορφή του Blu-Ray.

Στο ένθετο που συνοδεύει την έκδοση οι σκηνοθέτες Guyer και Wiedmer αναφέρουν: "Η ECM είναι στο χώρο της μουσικής ότι ακριβώς η Andere Bibliothek του Hans Magnus Enzensberger στο χώρο του βιβλίου: Μέντορας του ευφυούς και του εξαιρετικού, ο Manfred Eicher αντιπροσωπεύει μια μουσική που αρνείται να είναι απλώς ένα προϊόν προς κατανάλωση και μουσικούς με πολυσήμαντες ζωές, άποψη και εξαιρετικές ικανότητες. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε το κοινό μας να δει και να ακούσει. Στην εποχή των ευτελών σόου, των προκατασκευασμένων αστέρων, τον κατακλυσμό των video clip, της ηχορύπανσης και του αχανούς εμπορίου, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια μουσική με διαφορετικές εικόνες και στιγμές, με διαφορετικούς ήχους, να δημιουργήσουμε άλλους οπτικούς κόσμους που δεν είναι μια συρραφή από στιγμιότυπα να εξερευνήσουμε μια νότα και όχι την αναπαραγωγή κάποιων στιγμιαίων ήχων και κυρίως, να δώσουμε χώρο στη σιωπή. Δεν μας αφορά να επιδείξουμε ένα τελικό προϊόν, αλλά να συνοδεύσουμε τη γέννηση της μουσικής, να μελετήσουμε τους όρους της, να καταλάβουμε το νόημά της: ανακαλύπτοντας ανθρώπους, ακολουθώντας διαθέσεις, βρίσκοντας εξηγήσεις, συλλαμβάνοντας ήχους προσπαθήσαμε να εντάξουμε τη λεπτομέρεια σε ένα ευρύτερο όλον κάνοντας ένα οργανωμένο ταξίδι στους κόσμους των ήχων".

Η ταινία είναι πολύγλωσση, με γερμανικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

Επιπλέον υλικό στο DVD και στο Blu-Ray είναι κάποια αποσπάσματα από την ηχογράφηση του Playgrοund του Manu Katché στη Νέα Υόρκη, που κινηματογραφήθηκε από τον Gildas Boclé.

Απ’ τη στιγμή που η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μια έντονη ζήτηση για το σάουντρακ. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το άλμπουμ "Sounds and Silence: Μουσική για μια ταινία" όπου η μουσική που ακούγεται δεν είναι υπό διαμόρφωση –όπως υπάρχει στο φιλμ- αλλά στην ολοκληρωμένη, ηχογραφημένη της εκδοχή, με δύο εντυπωσιακές εξαιρέσεις: Δυο συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου ηχογραφημένες ζωντανά στη Φρανκφούρτη, με σολίστ τον Jan Garbarek και την Κim Kashkashian, ερμηνείες που κυκλοφορούν σε CD για πρώτη φορά.

Other items customers also bought