Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα καλύτερα live για να δεις από τον καναπέ σου

Εκπληκτικά live performances που μπορείς να κάνεις stream από το Youtube από την άνεση του καναπέ σου.

live

Εβδομάδα τρίτη; Τέταρτη; Δεν ξέρω καν τί μέρα είναι. Η καραντίνα καλά κρατεί και ώρες ώρες εντυπωσιάζομαι από την εφευρετικότητα μου. Έχω κάνει τα πάντα στην προσπάθεια μου να περάσει η ώρα και να μην βαριέμαι. Διάβασα βιβλία, είδα ταινίες, αποφάσισα να ενδώσω στις απειλές του Duolingo που συνεχίζει να μου στέλνει 15 μειλ τη μέρα όταν δεν κάνω μάθημα. Εξάντλησα όλες τις σελίδες του ASOS, πήγα σε virtual εκθέσεις, έτριψα τοίχους και πλακάκια.

Θυμάμαι όμως πριν κάμποσο καιρό που ήμουν έξω για ποτό (τότε που βγαίναμε απ’ το σπίτι, ωραίες εποχές) και έλεγα πόσο χαίρομαι που το καλοκαίρι θα δω live τους Foalsχαχαχαχαχαχ…

Ο άνθρωπος κάνει πλάνα για live και ο κορονοιός γελάει.

Όπως όλα δείχνουν φίλες και φίλοι, συναυλία φέτος το καλοκαίρι δεν θα πάμε. Καλώς εννοείται, υγεία και ασφάλεια πάνω απ’ όλα. Αλλά τί ωραία που θα ‘τανε! Πλατεία Νερού, θαλασσίτσα, μπυρίτσα, live-ακι. Good times.

Επειδή όμως δεν το βάζουμε κάτω, live θα δούμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Μπορεί Πλατεία Νερού να μην είναι αλλά θα πάρουμε τα λάπτοπ και τις μπυρές, θα βγούμε στα μπαλκόνια και θα το ζήσουμε βρε αδελφέ. Ή στον καναπέ, ή και γιατί όχι στο κρεβάτι. Δεν υπάρχουν κανόνες στην καραντίνα. Θες να δεις τους Beatles στο Shea Stadium το 1965 ξαπλωμένος στο ντιβάνι με το σώβρακο; Μπορείς! Μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Αλλά ντάξει περιορισέ τον όσον αφορά το να μείνεις μέσα. Σοβαρά, κάτσε σπίτι. Αστά αυτά τα “θέλω να σουβλίσω στο χωριό”. Σπίτι γρήγορα.

Ωστόσο επειδή κάπως πρέπει να περάσει κι αυτή η δόλια η ώρα κλεισμένοι στο σπίτι, θα προσπαθήσω να μαζέψω εδώ μερικά iconic live, για να λιώσουμε με την αγαπημένη μας μουσική. Ξεκινώντας, σε αυτό το άρθρο, από τη δεκαετία των 60ς.

Παρακάτω κάποια από τα καλύτερα live performances των 60ς που μπορείς να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν από την άνεση του σπιτιού σου.

James Brown- Boston Garden, 1968

YouTube video

Στις 4 Απριλίου 1968, δολοφονήθηκε Martin Luther King Jr. και βίαιες πορείες ξέσπασαν σε όλη την Αμερική. Την ακριβώς επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένη η εμφάνιση του James Brown. Υπήρχαν αρκετές σκέψεις να ακυρωθεί αλλά θεωρήθηκε ότι αυτό θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση από την Αφροαμερικάνικη κοινότητα. Ο James Brown εμφανίστηκε κανονικά, γράφοντας ιστορία με ένα live που λειτούργησε ως πολιτικό statement για τα γεγονότα τις εποχή, αφιερωμένο στον King. Ο James Brown όπως πάντα είναι θεός επί σκηνής.

The Beatles- Shea Stadium, 1965

Στο απόγειο της Beatlemania, οι Beatles παίζουν στο στάδιο των New York Mets το 1965 μπροστά σε 55,600 ανθρώπους. Υπήρχε παρουσία 2000 αστυνομικών, η μπάντα μεταφέρθηκε στο χώρο με τεθωρακισμένο φορτηγό και όπως δήλωσαν οι ίδιοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τί έπαιζαν από τις φωνές του κόσμου. Πέρα από ιστορική στιγμή για τους Beatles, το συγκεκριμένο live ήταν το πρώτο στην ιστορία σε εξωτερικό χώρο αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που διεξάγονται οι συναυλίες.

Johnny Cash- At San Quentin Prison, 1969

YouTube video

Η ιστορική συναυλία του Johnny Cash στην παλαιότερη φυλακή της Καλιφόρνια, San Quentin. O Cash έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα για τους κρατούμενους της φυλακής το οποίο περιελάμβανε το κομμάτι “A Boy Named Sue”, για πρώτη φορά (ούτε η μπάντα δεν ήξερε το τραγούδι ακόμα). Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω ολόκληρη τη συναυλία αυτούσια στο Youtube αλλά μπορείς να την παρακολουθήσεις τμηματικά αφού τα περισσότερα κομμάτια που έπαιξε live υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα.

Jimi Hendrix- The Jimi Hendrix Experience, Monterey Pop Festival, 1967

Η ιδιοφυία ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών έγινε ξεκάθαρη κιόλας από το ντεμπούτο άλμπουμ του 1967 ‘Are You Experienced’. Οι περιοδείες που ακολούθησαν αποθέωσαν τον Hendrix και την ηλεκτρική κιθάρα. Δραματικές live performance και υπερβατικό παίξιμο που ήταν όλα μέρος του Jimi Hendrix Experience. Ως sidenote θα σου πω πως αξίζει επίσης να παρακολουθήσεις ολόκληρο το Monterey Pop Festival ’67 που θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.

The Doors- The Roundhouse London, 1968

YouTube video

Το 1968 οι Doors έκαναν μόνο δύο live εμφανίσεις στο Λονδίνο ως μέρος της Ευρωπαικής περιοδείας του. Η συγκεκριμένη συναυλία το Σεπτέμβρη του 1968 θεωρείται μια από τις καλύτερες που έκαναν ποτέ.

Bob Dylan- Newport Folk Festival, 1965

YouTube video

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες live performances των 60ς, όπου ο Bob Dylan τόλμησε να παίξει ηλεκτρική κιθάρα σε ένα κοινό δυσαρεστημένων folk φανς.

Woodstock 1969

YouTube video

Το Woodstock του 1969 ήταν πολύ περισσότερα από ένα φεστιβάλ. Έγινε ένα σύμβολο ειρήνης, hippie κουλτούρας και της rock μουσικής γενικότερα. Διήρκησε τρεις μέρες, από τις 15 Αυγούστου ως τις 18. Χάος επικράτησε πριν το φεστιβάλ με τις πωλήσεις εισιτηρίων, χάος κατά τη διάρκεια με ισχυρές βροχοπτώσεις να μετατρέπουν τη φάρμα σε λασπότοπο. Όμως εν μέσω του χάους ήταν τρεις μέρες που άλλαξαν την ιστορία της μουσικής με συγκλονιστικές εμφανίσεις από τους The Who, Santana, Jefferson Airplane, The Grateful Dead, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, κ.α ίσως σε μερικές από τις καλύτερες της καριέρας τους. Βίντεο από τα live του Woodstock ’69 θα βρεις στο Youtube, ενώ υπάρχει και σχετικό ντοκιμαντέρ.

Ψάχνοντας κανείς μπορεί να βρει πολλά. Τα 60ς ειδικά βλέπουν την άνοδο πολλών εμβληματικών συγκροτημάτων. Τα παραπάνω live αποτελούν μερικά από τα πιο cult classic της εποχής που έγραψαν ιστορία.

live

Για τις επόμενες εβδομάδες, όσο ευρισκόμεθα κλεισμένοι εντός της οικίας, σας υπόσχομαι πολλά ακόμα live από 70ς, 80ς, 90ς εώς και σήμερα.

Item added to cart.
0 items - 0,00