Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Όλα τα άλμπουμ της Bjork σε χρωματιστές κασέτες!

Exciting news για τους φαν της Bjork και των 90ς, και για όσους θυμόμαστε ακόμα τις κασέτες!

Η Bjork κάνει επανέκδοση και των 9 άλμπουμ της σε limited edition, χρωματιστές κασέτες!

Bjork

Η Ισλανδή τραγουδοποιός πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σειρά από vintage merchandise μπλουζάκια μέσα από το label της One Little Indian. Επακόλουθα, όλα τα άλμπουμ της Bjork θα βγουν σε reissue σε μορφή κασέτας. Εκτός αυτού κυκλοφόρησε και ένα bundle με τα Debut, Post, Homogenic, Vespertine, Medulla, Volta, Biophilia, Vulnicura και Utopia. 

Μέσα στην άνοιξη περιμένουμε να κυκλοφορήσει και το Cornucopia. Ένα “concert experience” άλμπουμ που περιλαμβάνει την επτα-μελή μπάντα από φλάουτα από το δίσκο Utopia, του 2017.

Bjork

Η Bjork Guðmundsdóttir, γνωστή στο κοινό της ως Bjork, γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1965 στο Reykjavík της Ισλανδίας. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα στην ηλικία των 11 με το alternative συγκρότημα The Sugarcubes. Ύστερα από τη διάλυσή τους, η Bjork στράφηκε προς τη σόλο καριέρα με το ντεμπούτο άλμπουμ της, Debut, να κυκλοφορεί το 1993.

Debut

Η Bjork μετακόμησε στο Λονδίνο όπου συνεργάστηκε με τoν παραγωγό Nellee Hooper (Massive Attack, Madonna, Sinead O’ Connor). Το πρώτο single της “Human Behaviour” με sample από τον Antonio Carlos Jobim έγινε ραδιοφωνικό χιτ. Το βιντεοκλίπ του κομματιού, σκηνοθετημένο από τον Michel Gondry, κέρδισε επίσης πολύ airtime στο MTV. Ο δίσκος Debut ονομάστηκε άλμπουμ της χρονιάς από το NME και η Bjork απέσπασε τα βραβεία Best International Female και Best International Newcomer στα Brit Awards 1994.

Ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας που μετράει τρεις δεκαετίες, για την Bjork, γνωστή για την εκλεκτική και avant-garde περσόνα και μουσική της. Ο ιδιαίτερος ήχος της ενσωματώνει στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής, electronica, dance, instrumental, trip hop, experimental και glitch. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ασκήσει κριτική στην μουσική της, όμως λίγοι pop καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό που έκανε η Bjork. Να γεφυρώσει με επιτυχία τα διαφορετικά μουσικά είδη και να ακροβατήσει στην γραμμή μεταξύ πειραματικής και mainstream μουσικής.

Bjork

Post

Σε αντίθεση με το πρώτο της άλμπουμ, το Post (1995), ήταν αρκετά πιο τολμηρό και αντικατόπτριζε την πολυπολιτισμικότητα και τα vibes της ζωής στο Λονδίνο των 90ς. Το άλμπουμ που ανοίγει με το industrial rock “Army of Me” σε true-Bjork-style μετατρέπεται σε folktronica, technopop και drum and bass. Μεταπηδώντας από genre σε genre ωστόσο δεν χάνει ποτέ τον μαγευτικό ρεαλισμό και την αληθινή ουσία του μοναδικού της ήχου.

Homogenic

Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος Homogenic, ο οποίος θεωρείται ο πιο πειραματικός και εξωστρεφής δίσκος της μέχρι σήμερα. Πλούσια έγχορδα και rock ηλεκτρονικές κιθάρες σκιαγραφούν τα τοπία της Ισλανδίας, ενώ παράλληλα η Bjork γράφει πιο προσωπικά και συναισθηματικά φορτισμένα κομμάτια. Το 1999 γράφει τη μουσική και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Dancing In The Dark του Lars Von Trier. Το soundtrack της ταινίας κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Selmasongs” και το 2001 η Bjork τραγουδάει στα Oscars το “I’ve Seen it All” (originally ντουέτο με τον Thom York των Radiohead), που ήταν προτινόμενο για βραβείο καλύτερου original τραγουδιού. Ήταν τότε, που εμφανίστηκε με το διάσημο πλέον φόρεμα κύκνου.

Bjork

Vespertine και Medulla

Μεταξύ του 2001 και 2004 η Bjork κυκλοφόρησε ακόμα δύο άλμπουμ. Τα Vespertine και Medulla δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά. Τα τρία single του Vespertine (2001), “Hidden Place”, “Pagan Poetry” και “Cocoon” περιλαμβάνουν από ήσυχα φωνητικά μέχρι χορωδίες, και από ορχιστρικές μελωδίες μέχρι ήχους από οικιακά αντικειμένα. Το Medulla από την άλλη, αρχικά προορίζονταν να είναι εξ ολοκλήρου vocal album. Ο δίσκος είναι σχεδόν εντελώς a capella με συνεργασίες με τους Tanya Taqaq, Rahzel, τον Γιαπωνέζο beatboxer Dokaka και τον Robert Wyatt των Soft Machine. Τον Αύγουστο του 2004 η Bjork τραγούδησε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

2007-2011

Τον Μάιο του 2007 βγήκε το έκτο στούντιο άλμπουμ της Bjork, Volta. Τα δέκα κομμάτια του δίσκου φέρουν συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες και παραγωγούς. O hip-hop παραγωγός Timbaland, η τραγουδίστρια Anohni, ο Ισλανδός ποιητής Sjon και o electronic beat programmer Mark Bell είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Το 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Biophilia. Αυτό περιελάμβανε θέματα από τη φύση και την επιστήμη σε συνδυασμό με τεχνολογικά πρωτοποριακή μουσική.

Bjork

Vulnicura και Utopia

Ένα άλμπουμ που μιλούσε για τον χωρισμό της από τον συντροφό της κυκλοφόρησε το 2015. Το Vulnicura αρχικά προγραμματιζόταν να κυκλοφορήσει το Μάρτιο αλλά ύστερα από ένα ιντερνετικό leak βγήκε τελικά δύο μήνες νωρίτερα. Δέχθηκε πολύ θετικές κριτικές με πολλούς κριτικούς να συμφωνούν πως ήταν το καλύτερο και πιο προσωπικό της άλμπουμ. Ακολούθησε το Utopia το 2017. Σε συνέντευξή της η Bjork δήλωσε πως η σύνθεσή του ήταν παράδεισος, εκεί που το Vulnicura ήταν η κόλαση. Οι κριτικές για το άλμπουμ το περιγράφουν ως μια εκθαμβωτική, αισθητηριακή εμπειρία. Με παιχνιδιάρική διάθεση επιστρέφει στα θέματα της αγάπης για τη φύση. Θυμίζει με αυτό τον τρόπο αρκετά τα παλαιότερα άλμπουμ της, Biophilia και Vespertine.

Τελικά, η πάντα πρωτοποριακή και αιθέρια Bjork δεν θα σταματήσει ποτέ να μονοπολεί το ενδιαφέρον και την περιέργεια μας. Γι αυτό δεν βλέπουμε την ώρα για την κυκλοφορία του concert άλμπουμ Cornucopia το Μάιο. Και φυσικά για να αποκτήσουμε τις limited edition κασέτες των δίσκων της!

Bjork

Η επανέκδοση των 9 άλμπουμ της Bjork σε χρωματιστές κασέτες θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου!

Item added to cart.
0 items - 0,00