Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Άκου το soundtrack του ‘Euphoria’ σε LP Vinyl

Το soundtrack της φετινής σειράς-φαινόμενο του HBO κυκλοφόρησε σε βινύλιο.

Η τηλεόραση συνεχίζει και φέτος να ξεπερνάει τις προσδοκίες με νέες, εξαιρετικές παραγωγές και exciting content. Μια από αυτές ήταν και η hit σειρά του HBO (Game Of Thrones, True Detective) ‘Euphoria‘. Αν δεν ξέρεις τί είναι το ‘Euphoria’ άσε με να σου κάνω μια σύνοψη. Η έφηβη Rue ύστερα από ένα overdose ναρκωτικών και ένα καλοκαίρι σε κλινική απεξάρτησης επιστρέφει στο σχολείο. Γνωρίζει την Jules, το καινούριο κορίτσι στην πόλη και γίνονται κολλητές. Επίσης βλέπουμε και τις πολύ-διαφορετικές μεταξύ τους ζωές των άλλων συμμαθητών τους.

YouTube video

Ωστόσο το Euphoria είναι παραπάνω από ακόμη ένα teen drama. Με executive παραγωγό τον Drake και ένα πραγματικά ταλαντούχο και εξαιρετικό cast είναι ένας θρίαμβος στο inclusivity και diversity. Εκτός αυτού, αντί να ρομαντικοποιήσει τις δυσκολίες και τα βάσανα των έφηβων με τα ναρκωτικά, τη βία και το σεξ, τα παρουσιάζει με τρόπο ωμό και συχνά δύσκολο στη θέαση. Αλλά εκεί έγγυται η ευφυία του. Είναι αληθινό. Σε πολλές σειρές θα ταυτιστείς με ορισμένους χαρακτήρες. Σε λίγες αυτό θα σε τρομάξει. Για μένα το Euphoria αποτελεί γροθιά στο στομάχι για όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ή δεν θελούν να καταλάβουν τις έννοιες της ψυχικής διαταραχής, της συναίνεσης, της σεξουαλικής και προσωπικής ταυτότητας. Αλλά και σπουδαίο εκπαιδευτικό μέσο για εκείνους που θέλουν να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα, το ότι δεν καταλαβαίνουμε όσα νομίζουμε.

Το Euphoria είναι επίσης αισθητικά εκθαμβωτικό και στυλιστικά άψογο. Με εξαιρετικό σενάριο και συνταρακτικές ερμηνείες ιδίως από τα νεότερα μέλη του cast, το συστήνω ανεπιφύλακτα για binge-watching.

Euphoria

Φυσικά, το soundtrack του Euphoria είναι κι αυτό άρτιο από μόνο του. Το HBO άλλωστε έχει ένα φανταστικό track-record και οι σειρές του βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες θέσεις με τα καλύτερα τηλεοπτικά soundtrack. Σκέψου: True Detective, Big Little Lies, True Blood, The Wire. 

Για το συγκεκριμένο soundtrack ο δημιουργός της σειράς Sam Levinson προσέγγισε το Βρετανό μουσικό Labyrinth. Η έμπνευση ήρθε από ποικίλα μουσικά είδη και επιρροές. Από ορχηστρική σε hip-hop και από τις παραμυθένιες συνθέσεις του Danny Elfman στο “Yeezus” του Kanye West. Για τον Labyrinth η εμπειρία, όπως είπε, τον έκανε “καλύτερο μουσικό”.

Προσωπικά, νομίζω πως μόλις δεις τη σειρά, το soundtrack θα γίνει η νέα σου εμμονή!

YouTube video

Τα κομμάτια που θα βρίσκονται στο OST θα είναι τα εξής:
‘New Girl’
‘Formula’
‘Preparing for Call’
‘Forever’
‘Planning Date’
‘Nate Growing Up’
‘Home From Rehab’
‘We All Knew’
‘Say Goodnight’
‘Shy Guy’
‘Following Tyler’
‘Still Don’t Know My Name’
‘Kat’s Denial’
‘Slideshow’
‘Family Vacation’
‘Grapefruit Diet’
‘WTF Are We Talking For’
‘Euphoria Funfair’
‘The Lake’
‘Maddy’s Story’
‘Demanding Excellence’
‘McKay & Cassie’
‘Gangster’
‘When I R.I.P’
‘Arriving at the Formal’
‘Virgin Pina Coladas’
Item added to cart.
0 items - 0,00