Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Fabio & Grooverider – 30 Years of Rage

Fabio & Grooverider.

Ένα δίδυμο συνώνυμο με την καινοτομία, ένα hard working ντουέτο που έφερε την έκρηξη και έσπρωξε για τα καλά την Drum & Bass μουσική και όχι μόνο, καθώς οι Λονδρέζοι Fitzroy Heslop και Raymond Bingham (τα αληθινά τους ονόματα) βρίσκονταν στην φάση από την αρχή προσφέροντας πάντοτε καυτά ποικιλόμορφα sets γεμάτα από Belgian Techno, Acid House, Hip Hop beats και Breakbeat, μέχρι τον ερχομό της Jungle και μετέπειτα Drum & Bass, βάζοντας για τα καλά στο παιχνίδι και τα dubplates. Επί σειρά ετών έγιναν επιρροή για πολλούς και ώθηση για νέους παραγωγούς και συνετέλεσαν σημαντικά στην εξέλιξη του Drum & Bass. Από τα labels τους Creative Sound και Prototype και τα βραβευμένα shows στους BBC Radio 1 και Kiss FM μέχρι τα αμέτρητα events σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο τους από κοινού event έλαβε χώρα κάπου στο 1988 στο Brixton, εκεί όπου οι διόσκουροι της Drum & Bass ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια Acid House βραδιά, μετά ακολούθησαν πολλά warehouse parties, παρουσίες σε μεγάλα ιστορικά rave brands (π.χ. Fantazia) δυναμικό tour και καλεσμένοι και στην Ελλάδα από τις γνωστές εγχώριες ομάδες, Sunrise Zone και Innersense Productions.

YouTube video

RAGE

Τα RAGE έγιναν σύμβολο ενός ψαγμένου μεγάλου club night στο Λονδίνο, στο οποίο οι Fabio & Grooverider δίδασκαν κάθε εβδομάδα με μεγάλη ανταπόκριση, εποχές όπου η μουσική αυτή  εξελισσόταν γρήγορα και ταυτόχρονα οι ίδιοι πειραματίζονταν με πολλά είδη, τιμώντας πάντα labels όπως Warp, Strictly Rhythm, R&S, Nu Groove και προσθέτοντας επίσης στα sets τους B-sides, πολλά dubs, σκληρά instrumentals κατά κύριο λόγο ενέργεια! Goldie, Photek, Dillinja είναι ορισμένα από τα ονόματα που επηρεάστηκαν σημαντικά και ερεθίστηκαν θετικά από το vibe του RAGE. Κοινώς, από τα σκληροπυρηνικά sets των Fabio & Grooverider.

Με λίγα λόγια το θρυλικό αυτό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, το τόλμησε, το έζησε, το έσπρωξε και τώρα το τιμάει με μια πολύ δυνατή φρέσκια unmixed συλλογή από κλασσικά, αγαπημένα κομμάτια που επέλεξαν οι ίδιοι από τις Oldskool χρυσές εποχές του RAGE.

To νέο compilation album των Fabio & Grooverider με τίτλο “30 Years of Rage” κυκλοφορεί τώρα μέσω της Αγγλικής Above Board Projects.

Και κάπως έτσι λοιπόν, οι 50+ και πλέον Fabio & Grooverider γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο το ξεκίνημα τους πίσω στα τέλη των 80’s και την επανάσταση που έφεραν στην ηλεκτρονική μουσική μέσω των RAGE.

Η συλλογή είναι άκρως ενδιαφέρουσα και εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα. Περιέχει από γνωστά hits (π.χ. ‘Don’t Go’ από τους Awesome 3 ή το ‘Papua New Guinea’ από FSOL) μέχρι το για πολλούς κομβικό proto-jungle hardcore έπος ‘We Are IE’ του Lennie De Ice μαζί με τo ’92αρι breakbeat roller ‘Dubplate’ από Wots My Code και το ’94αρι της Moving Shadow, ‘Being With You’ από Four Play. Επίσης μπόλικη early 90’s Techno, βλέπε ‘Emanon’ από Rhythim Is Rhythim (side project του Detroit Αγίου, Derrick May) το techno-industrial ‘Technarchy’ από Cybersonik, τα ελκυστικά bleeps του ’90 ‘Soul Thunder’ από Juno και φυσικά το όξινο ντελίριο στο ‘Jesus Loves The Acid’ από Ecstasy Club,  το οποίο είναι από τους πιο υπερήφανους Acid House δίσκους του 1988.

Δεν θα μπορούσε επίσης να λείψει κομμάτι από την XL Recordings και τον Frankie Bones (για τον οποίον τρέφουν σεβασμό όπως έχουν αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις τους) και έτσι το ‘Just As Long As I Got You’ είναι και αυτό μέρος της ‘Οργής’. Για το φινάλε, Leftfield, Top Buzz, Nightmares on Wax και D-Mob μαζί με διάφορα ακόμα remastered γνωστά και άγνωστα διαμάντια, έρχονται να συμπληρώσουν το φανταστικό σύνολο του ταξιδιού των 120-160 bpm ταχυτήτων.

Ένα καλοκαιρινό δώρο στον εαυτό σας, μια μουσική εγκυκλοπαιδική συλλογή 28 κομματιών από τους θρυλικούς Fabio & Grooverider. Ένα μικρό δείγμα του πως η Αγγλία, μέσω των δύο αυτών κυρίων, ‘αντέδρασε’ στο Αμερικάνικο Hip Hop, Electro και House των 80’s και πώς εξελίχτηκε η μουσική αυτή μέχρι την γέννηση του Drum & Bass. Είναι γεγονός ότι οι δυο τους έβαλαν ένα γερό λιθαράκι στο σήμερα και τους οφείλουμε πολλά για αυτό!

Hats off!

DISC 1

01. Leftfield – Not Forgotten (Dub Mix)
02. Lennie De Ice – We Are IE (Original Mix)
03. Zero B – Lock Up (2012 Remaster)
04. Wots My Code – Dubplate
05. Four Play – Being With You
06. Fallout – The Morning After (Sunrise Mix)
07. Rhythim Is Rhythim – Emanon
08. Cybersonik – Technarchy
09. Frankie Bones – Just As Long As I Got You (Club Mix)
10. Ecstasy Club – Jesus Loves the Acid
11. Nightmares on Wax – Aftermath
12. Juno – Soul Thunder
13. 33 1/3 Queen – Searchin’
14. Q-Project – Champion Sound (Alliance Remix)

DISC 2

01. Tronikhouse – Straight Outta Hell (Hellbound Mix)
02. Yennek – Serena X (Innerzone Mix)
03. Richie Rich – Salsa House (Original Mix)
04. Debbie Malone – Rescue Me (Club Mix)
05. Neon – Don’t Mess With This Beat (Instrumental Mix)
06. The Future Sound of London – Papua New Guinea (Original Mix)
07. De-Lite – Wild Times (Mayday Mix)
08. D-Mob – That’s the Way of the World (Feat. Cathy Dennis) [dub Me Mix]
09. Top Buzz – Living in Darkness
10. Brainkillers – Screwface (Original Mix)
11. Tic Tac Toe – Ephemerol
12. Ability 2 – Pressure Dub
13. Awesome 3 – Don’t GoFABIO & GROOVERIDER  websitesoundcloudtwitterfacebook

Item added to cart.
0 items - 0,00