Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Οι σημαντικότερες φωτογραφίες της μουσικής ιστορίας

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις…

φωτογραφίες
The pillow fight, Harry Benson, 1964

Όταν τραβήχτηκε η διάσημη φωτογραφία του αλόγου εν κινήσει το 1878 αποκαλύφθηκε μια νέα, φανταστική ικανότητα του μέσου. Η καταγραφή της αλήθειας μέσα από την τεχνολογία της φωτογραφίας. Η αποκάλυψη της αλήθειας, η καταγραφή ενός ντοκουμέντου και η απαθανάτιση της ιστορίας παίρνει δυναμική μορφή όταν εστιάζει πάνω της ο φακός της κάμερας. Είναι περισσότερο από τη γραπτή παράδοση, το λεκτικό storytelling. Οι φωτογραφίες έχουν τη δύναμη να σε μεταφέρουν στη στιγμή, να σε κάνουν να το ζήσεις σαν να ήσουν εκεί.

Στη μουσική ιστορία ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να απαθανατίσει όσο τίποτα άλλο τις εμβληματικότερες μορφές της και τις στιγμές που άλλαξαν την πορεία της για πάντα. Ακόμα και πριν συμβούν. Όταν π.χ ανατέθηκε στον Harry Benson να φωτογραφίσει τους Beatles το 1964, εκείνοι βρίσκονταν ακόμα στο μεταίχμιο της επιτυχίας τους. Ο Benson από την άλλη, όντας σοβαρός δημοσιογράφος ουδεμία διάθεση δεν είχε να τους γνωρίσει, ούτε να γράψει rock&roll ιστορία. Ωστόσο η φωτογραφία που τράβηξε τελικά έκανε ακριβώς αυτό. Οι Beatles σε μια στιγμή παιδικής αθωότητας παίζουν μαξιλαροπόλεμο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στο Παρίσι. Ήταν η νύχτα που έμαθαν ότι το “I Want To Hold Your Hand” είναι νούμερο ένα στις ΗΠΑ και η αρχή της τεράστιας πορείας τους.

Η “αλήθεια” της μουσικής βγαίνει μέσα από φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο. Ένα αρχείο με τις σπουδαιότερες στιγμές που κατέγραψε ποτέ ο φωτογραφικός φακός στην ιστορία της μουσικής.

φωτογραφίες
Σίγουρα μια από τις πιο iconic φωτογραφίες ever. Ο Jimi Hendrix βάζει φωτιά στην κιθάρα του στο Monterey Pop Festival, Monterey, California, 1967. (Jim Marshall)
φωτογραφίες
O David Bowie στην τελευταία του εμφάνιση ως Ziggy Stardust, στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου. Η συναυλία έγινε αργότερα γνωστή ως The Retirement Gig.
φωτογραφίες
Ο Jim Morrison των Doors ξαπλώνει στο δάπεδο της σκηνής κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στη Φρανκφούρτη, 1968. (Michael Ochs)
φωτογραφίες
Ο Pete Townsend των The Who πετάει την κιθάρα του στον αέρα κατά τη διάρκεια εμφάνισης τους στο Atwood Stadium, Flint Michigan. Είναι επίσης η νύχτα που ο Keith Moon συλλαμβάνεται και του απογορεύεται εφ’ όρου ζωής η είσοδος σε οποιοδήποτε Holiday Inn. (Michael Ochs)
φωτογραφίες
Ο Jack White των White Stripes κατά τη διάρκεια της τέταρτης και τελευταίας μέρας του Bonnaroo Music and Arts Festival, 17 Ιουνίου, 2007. (Jeff Gentner)

φωτογραφίες

Οι Pink Floyd το 1970. (Michael Ochs)

φωτογραφίες
Φωτογραφία τραβηγμένη με φακό fisheye κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Carlos Santana στο Woodstock Festival το 1969. (Jim Marshall)
φωτογραφίες
Ο Elton John στο Dodger Stadium, το 1975, μπροστά σε 100,000 κόσμο.
φωτογραφίες
Ο Jimi Hendrix μαγνητοσκοπεί τη Janis Joplin στα παρασκήνια, Σαν Φρανσίσκο, 1968. (Jim Marshall)
φωτογραφίες
Ο Johnny Cash κάνει κωλοδάχτυλο στο διοικητή της φυλακής San Quentin, 1969. (Jim Marshall)
φωτογραφίες
Οι Ramones επί σκηνής, 1970.
φωτογραφίες
Ο Guy Picciotto των Fugazi κρέμεται ανάποδα από μια μπασκέτα, 1988.
φωτογραφίες
Οι Beatles στην τελευταία τους συναυλία στις 30 Ιανουαριου 1969, σε ταράτσα ξενοδοχείου στη Νέα Υορκη.
φωτογραφίες
Οι Queen εμφανίζονται στο Live Aid 1985.
φωτογραφίες
Ο Jimmy Page των Led Zeppelin σε σόλο του “Dazed and Confused” παίζει την κιθάρα του με δοξάρι από βιολί, στο Λονδίνο, 1975.
φωτογραφίες
Ο Iggy Pop κάνει το πρώτο crowd-surf στην ιστορία, 1970, Cincinnati Summer Pop Festival.

Οι φωτογραφίες που απαθανάτησαν τις σπουδαιότερες στιγμές και φιγούρες στην ιστορία της μουσικής και μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο.

Item added to cart.
0 items - 0,00