Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα 10 ακριβότερα πικάπ στον κόσμο

Τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο είναι αληθινά έργα τέχνης.

Για τους λάτρεις του βινυλίου ένα καλό πικάπ είναι απαραίτητο. Πολλοί παιρνούν πολύ χρόνο επενδύοντας σε ένα καλό μηχάνημα για να πετύχουν τον καλύτερο δυνατό ήχο. Αλλά είναι και ορισμένα πικάπ που έχουν κατασκευαστεί όχι μόνο για να έχουν άψογο ήχο αλλά για να σταθούν από μόνα τους ως έργα τέχνης. Πικάπ διαστημικά που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Συλλεκτικά κομμάτια που ανήκουν περισσότερο σε έκθεση μουσείου μάλλον, παρά για να παίζουν το ίδιο βινύλιο Metallica που ακούς από το Λύκειο. Ωστόσο εάν σου περισσεύουν κάπου μεταξύ 40,000 και 300,000 δολλάρια τότε μπορεί να γίνεις ο νέος ιδιοκτήτης ενός από τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο.

Μια λίστα για όλους τους πορωμένους audiophiles με τα 10 πιο συλλεκτικά και ακριβότερα πικάπ στον πλανήτη.

1.Proscenium Black Diamond V 40,000$

ακριβότερα πικάπ

Μπορεί τα 40,000 δολλάρια να ακούγονται πολλά αλλά το συγκεκριμένο πικάπ είναι το φθηνότερο στη λίστα. Χρειάστηκαν επίσης πάνω από 30 χρόνια έρευνας για να κατασκευαστεί. Κάθε τι σε αυτό το μηχάνημα, μέχρι το πλατό έχει επιλεχθεί για την ηχητική του υπεροχή. Το σύστημα είναι πλήρως εξοπλισμένο με πλατό 10 ιντσών, 3 air jets, remote Drive motor και, Ultimate Motor Controller πάνω σε ένα Valid Points σύστημα χειρισμού αντήχησης 8 μερών.

2.DaVinciAudio Labs AAS Gabriel 41,250$

ακριβότερα πικάπ

Δεύτερο στη λίστα με τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο είναι αυτή η συλλεκτική έκδοση του DaVinciAudio Labs. Λευκό με 24 καράτια χρυσού είναι η επιτομή του cool. Είναι όμως κατασκευασμένο για να είναι ultra σταθερό και για απολύτως μηδενικό θόρυβο και κραδασμούς. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κοπή αυλακώσεων σε masters για βυνύλια. Εάν ενδιαφέρεσαι υπάρχει και η μαύρη εκδοχή του που έρχεται λίγο πιο οικονομική στα 35, 400$. Τιμή ευκαιρίας!

3. Continuum Caliburn 90,000-112,000$

ακριβότερα πικάπ

Η τιμή του συγκεκριμένου εξαρτάται από τα διάφορα φινιρίσματα που θα επιλέξεις. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ο βραχίονας και μόνο κοστολογείται στα 12,000$. Όμως αυτό που θα έχεις είναι ένα αξιοσημείωτο μηχάνημα. Συγκεκριμένα μια από τις τεχνολογικές του καινοτομίες είναι το μαγνητικά αιωρούμενο πλατό σε κενό αέρος που εξασφαλίζει μηδενικές δονήσεις και κραδασμούς.

4. Clearaudio Statement 125,000$

ακριβότερα πικάπ

Με βάρος γύρω στα 350 κιλά το κατάλληλα ονομασμένο Statement είναι ένα εκπληκτικό μηχάνημα φτιαγμένο από ξύλο και αλουμίνιο. Το πικάπ, που δανείζεται την περιστροφική του κίνηση από τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα που χρησιμοποιεί το Mars Rover, έχει κατασκευαστεί όχι μόνο για να μοιάζει με διαστημική βάση αλλά και για να παίζει βινύλια εξαιρετικά καλά. Κάτι που ίσως δικαιολογεί την ετικέτα των 125,000.

5.Basis Audio Work of Art 150,000$

ακριβότερα πικάπ

Δικαιώς ονομασμένο Work of Art, το πικάπ της Basis Audio είναι πράγματι ένα φουτουριστικό έργο τέχνης. Εκτός αυτού χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο Resonance Annihilator που αναλαμβάνει το ρόλο να απομονωσεί κάθε πιθανή δόνηση. Η ενέργεια από τις δονήσεις εξουδετερώνεται μετατρέποντας τη σε θερμική ενέργεια και από εκεί εξαφανίζεται εντελώς. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο πιο ανόθευτος και καθαρός δυνατός ήχος.

6. Transrotor Artus FMD 150,000$

ακριβότερα πικάπ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στη λίστα είναι φυσικά και ένα από τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο. Το Transrotor Artus ζυγίζει 22ο κιλά ενώ ο δίσκος στέκεται πάνω σε ένα Clearaudio Statement των 500 κιλών. Είναι ένα τέρας δυνατοτήτων με σύστημα κίνησης με ανέπαφο μαγνητικό πεδίο και ισορροπημένο βραχίωνα. Ωστόσο η τσιμπημένη τιμή του ευθύνεται ίσως στο ότι είναι ένα μηχάνημα 4 σε 1. Περιλαμβάνει φωνογράφο, γραμμόφωνο, LP player και turntable.

7.Audio Consulting R-evolution Meteor 180,000$

Audio Consulting R evolution Meteor Τα 10 ακριβότερα πικάπ στον κόσμο

 

Όταν μιλάμε για το Audio Consulting R-evolution Meteor δεν μιλάμε απλά για ένα πικάπ που μπορεί κάλλιστα να παίξει τα αγαπημένα σου βινύλια στο σπίτι. Το εντυπωσιακότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το εξαιρετικό design. Φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από ξύλο κάθε τεμάχιο απαιτεί τη χρήση ενός ολόκληρου δέντρου, παλαιωμένο για τουλάχιστον 20 χρόνια. Επιπλέον, έπειτα από τη λεπτομερή χειρονακτική κοπή του ξύλου, περνιέται με βιολογικό κερί για ένα λαμπερό και λείο φινίρισμα.

8.Transrotor Argos 250,000$

ακριβότερα πικάπ

Άλλο ένα μηχάνημα από τη γερμανική κατασκευάστρια Transrotor μπαίνει στη λίστα με τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο. Το Argos έχει το ίδιο βάρος και ύψος, καθώς και το ίδιο ανέπαφο μαγνητικό σύστημα κίνησης με το Artus αλλά με μια επιπλέον “ξεχωριστή” πηγή ενέργειας. Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά ιδιαίτερο είναι το φινίρισμα χρωμίου αλλά και η δυνατότητα χειρισμού δύο 12 ιντσών βραχιόνων ταυτόχρονα.

9.Goldmund Reference II 300,000$

ακριβότερα πικάπ

Αν ψάχνεις κάτι αληθινά συλλεκτικό τότε αυτό το πικάπ είναι για σένα. Μόνο 25 τεμάχια Reference II κατασκευάστηκαν ποτέ και αυτά έγιναν στο χέρι στη Γενεύη. Το μηχάνημα περιλαμβάνει επίσης πλατό 20 κιλών κατασκευασμένο με ακρίβεια χιλιοστόμετρου και κινητήρα με ασπίδα προστασίας 15 κιλών ορείχαλκου.

10.AV Design Haus Dereneville VPM 650,000$

AV Design Haus Dereneville VPM Τα 10 ακριβότερα πικάπ στον κόσμο

Ολοκληρώνοντας τη λίστα με τα ακριβότερα πικάπ στον κόσμο φτάνουμε στα 650,000 δολλάρια και σε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Το γερμανικής κατασκευής Dereneville VPM διαθέτει συμπαγές πλαίσιο Corian βάρους άνω των 60 κιλών. Η μονάδα βρίσκεται πάνω σε πόδια ανάρτησης αέρα, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσω ενός κινητήρα stepper και να παρακολουθούνται με μετρήσεις λέιζερ. Το πλατό έρχεται περίπου στα 20 κιλά και χρησιμοποιεί μαγνητικούς δίσκους Neodyn, ενώ η ταχύτητα μετριέται μέσω ενός δακτυλίου παλμού πάνω από 24.000 φορές ανά περιστροφή. Μια ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα επιτρέπει στον ακροατή να εξετάζει προσεκτικά τις αυλακώσεις του βινυλίου, μαζί με την κεφαλή και τη βελόνα, κατά την αναπαραγωγή. Το Dereneville VPM ελέγχεται από δύο ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές και ένα τηλεχειριστήριο οθόνης αφής, το οποίο μπορεί εύκολα να ενημερωθεί μέσω της ενσωματωμένης σύνδεσης Ethernet του πικάπ. Cool af!

 

 

 

 

 

Item added to cart.
0 items - 0,00