Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα 10 καλύτερα άλμπουμ των Heloween

Όταν μιλάμε για τον χώρο της power metal, είναι αδύνατο να μην αναφερθούμε στους Helloween, τη γερμανική μπάντα που βασικά καθόρισε το είδος. Τη δεκαετία του ’80, μια παρέα παιδιών από το Αμβούργο αποφάσισε να φτιάξει ένα συγκρότημα. Και μαντέψτε: Έκαναν αυτό και πολύ περισσότερα!

Οι Helloween, που ιδρύθηκαν το 1984, έφεραν αρχικά στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf και Ingo Schwichtenberg, μια ομάδα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στο heavy metal των 80s. Παρά τις αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας (από το 1986 έως το 1993 τραγουδιστής ήταν ο Michael Kiske και από το 1993 και έπειτα ο Andi Deris), οι Helloween συνεχίζουν δυναμικά για πάνω από 30 χρόνια.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία άλμπουμ της δισκογραφίας των Heloween.

“Keeper of the Seven Keys Part II” (1988)

YouTube video
Το “Keeper of the Seven Keys Part II” είναι ένα από τα άλμπουμ έθεσαν τα θεμέλια του power metal. Με τραγούδια όπως το “Eagle Fly Free”, το “I Want Out” και το “Dr. Stein”, το άλμπουμ εξασφάλισε μία θέση στο πάνθεον της heavy metal μουσικής. Ο δίσκος έφτασε στο No. 5 στα γερμανικά charts και στο Νο. 24 στην Αγγλία. επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση του κοινού. Οι κριτικοί το υποδέχτηκαν θερμά, αναγνωρίζοντας την επιρροή του στην ευρύτερη metal σκηνή.

“Keeper of the Seven Keys Part I” (1987)

YouTube video
Το 1987, οι Helloween κυκλοφόρησαν το “Keeper of the Seven Keys Part I”, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το μανιφέστο του power metal. Η ενέργεια κομματιών όπως το “Future World” και το “Halloween”, η τεχνική δεξιότητα των μελών της μπάντας και οι μυστικιστικοί στίχοι δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό. Η ευρεία αποδοχή από τους οπαδούς της metal μουσικής αποδείχτηκε στα charts, με το άλμπουμ να φτάνει στην κορυφή στη Γερμανία και να γνωρίζει επιτυχία σε πολλές χώρες. Το “Keeper of the Seven Keys Part I” έχει αφήσει μια ανεξίτηλη σφραγίδα στο είδος του power metal, αποτελώντας το θεμέλιο για την ακόμη πιο επιτυχημένη συνέχεια του ένα χρόνο αργότερα.

“Walls of Jericho” (1985)

YouTube video
Το 1985, οι Helloween κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Walls of Jericho”, έναν δίσκο που θα αποτελούσε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την heavy metal. Με την πρωτοφανή ως τότε ενέργεια των τραγουδιών του, όπως το “Ride The Sky”, το “How Many Tears” και το “Guardians” το άλμπουμ κατάφερε να γίνει παράδειγμα του γρήγορου και τεχνικού speed metal, εμπνέοντας αμέτρητες μετέπειτα power metal μπάντες. Το “Walls of Jericho” συγκέντρωσε θετικές κριτικές, ιδιαίτερα για την τεχνική του εκτέλεση, την ορμητικότητά του και την ικανότητά του να συνδυάζει speed metal και melodic elements, κάτι που έθεσε τα θεμέλια για τον μελλοντικό ήχο της μπάντας.

“The Dark Ride” (2000)

YouTube video
Στην αυγή της νέας χιλιετίας, το 2000, οι Helloween κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο διάσημα άλμπουμ τους, το “The Dark Ride”. Αυτό το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από μια αλλαγή στον ήχο της μπάντας, εισάγοντας στοιχεία gothic και dark metal και δίνοντας έναν πιο σκοτεινό και πολυδιάστατο χαρακτήρα στη μουσική τους. Με ξεχωριστά τραγούδια όπως το “Mirror Mirror” και το “The Departed (Sun is Going Down)”, το άλμπουμ γνώρισε επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα των φανς.

“The Time of the Oath” (1996)

YouTube video
Το 1996, οι Helloween κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό “The Time of the Oath”. Το άλμπουμ, αποτίοντας φόρο τιμής στον Νοστράδαμο και τις προφητείες του, γνώρισε αμέσως αποδοχή από τους κριτικούς και -κυρίως- το κοινό, χάρη σε μνημειώδεις επιτυχίες όπως το “Power” και το “Forever and One (Neverland)”. Με εμφανείς επιρροές από power metal, το “The Time of the Oath” επιβεβαίωσε την ικανότητα της μπάντας να δημιουργεί δυνατές συνθέσεις μετά από μια δεκαετία στη σκηνή. Το άλμπουμ γνώρισε σημαντική επιτυχία στα charts, φτάνοντας στο Νο. 16 στη Γερμανία και στο Νο. 1 στην Ιαπωνία, ενώ εξασφάλισε για την μπάντα ένα ευρύτερο κοινό, ειδικά στην Ασία.

“Better Than Raw” (1998)

YouTube video
Το “Better Than Raw” του 1998 απέδειξε τη συνεχή εξέλιξη των Helloween. Αυτό το άλμπουμ ανέδειξε την πιο σκληρή πλευρά των Helloween, με τραγούδια όπως το “Hey Lord!”, “I Can” και “Time” και αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς δίσκους της μπάντας. Με την ικανότητα τους να συνδυάζουν το speed metal με μελωδικά φωνητικά και περίτεχνα κιθαριστικά riffs, οι Helloween δημιούργησαν έναν δίσκο που αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του είδους του.

“Straight Out of Hell” (2013)

YouTube video
Το 2013, οι Helloween επέστρεψαν δυναμικά με το “Straight Out of Hell”, το 14ο στούντιο άλμπουμ τους. Ο δίσκος κατάφερε να αναδείξει την ανανεωμένη δημιουργικότητα του συγκροτήματος, με κομμάτια όπως “Nabataea”, “Waiting for the Thunder” και “Straight Out of Hell” που ξεχώρισαν για τον ρυθμό και την ενέργεια τους. Η αποδοχή από το κοινό ήταν εντυπωσιακή, με τους fans να εκτιμούν την επιστροφή στις ρίζες τους, ενώ οι κριτικοί αναγνώρισαν την ισορροπία μεταξύ κλασικών και πιο σύγχρονων στοιχείων. Το “Straight Out of Hell” απέδειξε τη διαρκή ικανότητα των Helloween να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστοί στον ήχο που τους καθιέρωσε.

“Master of the Rings” (1994)

YouTube video
Μετά την αποχώρηση του Michael Kiske, οι Helloween επέστρεψαν το 1994 με το άλμπουμ “Master of the Rings”. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε τη φωνή του Andi Deris σε άλμπουμ των Helloween, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά σε τραγούδια όπως “Sole Survivor”, “Mr. Ego (Take Me Down)”, “Perfect Gentleman” και “Where the Rain Grows”. Ο δίσκος εμπορικά δεν έφτασε σε κορυφαίες θέσεις αλλά η αποδοχή του από το κοινό και τους κριτικούς ήταν γενικά θετική. Οι αλλαγές στο line-up της μπάντας δεν προκάλεσαν απογοήτευση, αλλά αντίθετα, επανεφέραν την εμπιστοσύνη των φανς ή οποια είχε κλονιστεί από τις αποχωρησεις των Michael Kiske και Ingo Schwichtenberg. Το “Master of the Rings” θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ των Helloween, καθώς σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για το συγκρότημα.

“Rabbit Don’t Come Easy” (2003)

Το “Rabbit Don’t Come Easy” είναι το 10ο στούντιο άλμπουμ των Helloween, κυκλοφόρησε το 2003 και κατάφερε να επιβεβαιώσει τη σταθερά ανοδική πορεία της μπάντας μετά το “The Dark Ride” του 2000. Το άλμπουμ παρότι αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις κατά την παραγωγή -κυρίως εξαιτίας της αναζήτησης νέου ντράμερ- έφτασε ψηλά στα charts ενώ τα τραγούδια “Just a Little Sign” και “Hell Was Made in Heaven” ξεχώρισαν ιδιαίτερα.

“Helloween” (2021)

YouTube video
Το “Helloween”, το δέκατο έκτο -και πιο πρόσφατο- στούντιο άλμπουμ της μπάντας κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2021 και σηματοδοτεί μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του συγκροτήματος, με επταμελή σύνθεση που περιλαμβάνει τα αρχικά μέλη Kai Hansen και Michael Kiske δεκαετίες μετά τις αποχωρήσεις τους. Το μοναδικό μίγμα speed και power metal του συγκροτήματος βρήκε τεράστια απήχηση από παλιούς και νέους οπαδούς. Τραγούδια όπως τα “Fear of the Fallen” και “Best Time” αναδείχθηκαν γρήγορα σε αγαπημένα των φανς, αναδεικνύοντας την ικανότητα του συγκροτήματος να συνδυάζει κλασικά στοιχεία με φρέσκιες επιρροές. Η επιτυχία του “Helloween” είναι η απόδειξη ότι οι Helloween θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το είδος για πολλά χρόνια ακόμη.

Το power metal δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς

Οι Helloween αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της heavy metal και ειδικότερα της power metal, της οποίας θεωρούνται ιδρυτές. Από την πρωτόγνωρη ενέργεια του “Walls of Jericho” μέχρι τα πολυαγαπημένα “Keeper of the Seven Keys”, το σκοτεινό και ισχυρό “The Dark Ride”, το συναρπαστικό “Master of the Rings” και τον ακαταμάχητο συνδυασμό μελωδίας και τεχνικής στο “Better Than Raw”, οι Helloween αποδεικνύουν την ανεξάντλητη δημιουργικότητά τους και τη δεξιοτεχνία τους.

Οι Helloween έχουν επηρεάσει αμέτρητες μπάντες με τη γρήγορη και δυναμική τους μουσική, δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό παγκοσμίως. Το power metal, χωρίς αμφιβολία, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την επιρροή τους. 

Item added to cart.
0 items - 0,00