Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα καλύτερα και χειρότερα James Bond theme songs

Προς τιμήν του απόλυτου James Bond, Sean Connery, που έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 90 ετών.

Αυτά είναι τα καλύτερα Bond theme songs ranked.

Bond theme songs

Μαρτίνι shaken not stirred, γαμάτα gadget, γοητεία και σεξισμός στο φουλ. Είτε είσαι φαν είτε όχι οι ταινίες του μυστικού πράκτορα 007 έχουν αφήσει εποχή. Και κανείς δεν ενσάρκωσε την γοητευτική και μυστηριωδή περσόνα του James Bond καλύτερα από τον Sean Connery. Δυστυχώς σήμερα, επειδή το 2020 δεν ήταν αρκετά κακό, ο αγαπημένος μας Bond, έφυγε από τη ζωή. Τουλάχιστον θα έχουμε πάντα τις εμβληματικές ταινίες του να τον θυμόμαστε.

Η μουσική του James Bond συχνά είναι όσο iconic όσο και οι ίδιες οι ταινίες. Από την κλασική μελωδία James Bond μέχρι τα Bond theme songs από καλλιτέχνες όπως Shirley Bassey, Tom Jones, Jack White και πολλούς ακόμα το Bond franchise μας έχει δώσει μερικά χαρακτηριστικά και άψογα κομμάτια. Και μερικά όχι και τόσο άψογα. Για να τιμήσουμε λοιπόν τον τεράστιο Sean Connery, είπα να θυμηθούμε τα καλύτερα και χειρότερα Bond theme songs όλων των εποχών.

Από το χειρότερο προς το καλύτερο, αυτά είναι τα Bond theme songs.

24. “You Know My Name”, Chris Cornell- Casino Royale

YouTube video

Έτσι μας συστήθηκε ο Daniel Craig, ένας από τους χειρότερους James Bond ever (sorry not sorry). Σαν ξεχασμένο 90ς grunge κομμάτι που κανένας δεν θέλει να ακούσει, ο Chris Cornell μας παρενοχλεί με κιθαριστικές μελωδίες που προσπαθούν να φανούν hardcore αλλά τελικά μοιάζουν περισσότερο με Nickelback, στο χειρότερο Bond theme song που έγινε ποτέ.

23. “Die Another Day”, Madonna- Die Another Day

YouTube video

Απαράδεκτο κομμάτι για μια απαράδεκτη ταινία, που βέβαια είναι ακόμα πολύ μακρία από το να είναι η χειρότερη ταινία James Bond.

22. “Writing’s On The Wall”, Sam Smith- Spectre

YouTube video

Με εκνευρίζει η κλαψομούνικη φωνή του Sam Smith γενικότερα. Ωστόσο με εκνευρίζει περισσότερο το ότι υπάρχει ένα αρκετά καλό, ομότιτλο κομμάτι των Radiohead για το Spectre και αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκε αυτή η μπαλάντα απ’ τα Lidl. Αυτά είχα να πω.

21. “From Russia With Love”, Matt Monro- From Russia With Love

YouTube video

Λίγο το wannabe Sinatra, λίγο το ότι έχεις ένα κομμάτι που περιγράφει όλη την πλοκή της ταινίας, χωρίς όμως ούτε ένα σεξουαλικό υπονοούμενο, το συγκεκριμένο Bond theme song είναι λίγο miss.

20. “The Man With The Golden Gun”, Lulu- The Man With The Golden Gun

YouTube video

Από την άλλη έχουμε ένα Bond theme song τίγκα στο σεξουαλικό υπονοούμενο. Τόσο πολύ που ανταγωνίζεται το “Εργαλείο”.

19. “The Living Daylights”, A-Ha- “The Living Daylights

YouTube video

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι παραγωγοί εδώ θέλανε τον David Bowie, δεν τα κατάφεραν αλλά είχαν μια φαεινή ιδέα και είπαν “α-χα” και κάπως έτσι προέκυψε αυτό το κομμάτι.

18. “Another Way To Die”, Jack White & Alicia Keys- Quantum of Solace

YouTube video

Εδώ ίσως δεν φταίει τόσο το ίδιο το κομμάτι όσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεργασία φαίνεται πολύ άκυρη και mismatched. Τί έγινε, ο Jimmy Page και η Beyonce είχαν δουλειά;

17. “A View To A Kill”, Duran Duran- ” View To A Kill

YouTube video

Το κομμάτι είναι αντικειμενικά καλό παρά την αβάσταχτη 80ιλα του. Όμως στο A View To A Kill θα μπορούσες να έχεις την θεάρα Grace Jones να τραγουδάει το theme song και το θεωρώ χαμένη ευκαιρία.

16. “Thunderball”, Tom Jones- Thunderball

YouTube video

Θεωρητικά είναι ακριβώς αυτό που θέλεις από ένα Bond theme song και η φωνή του Tom Jones ταιριάζει γάντι, αλλά παραείναι κλισέ.

15.”All Time High”, Rita Coolidge- Octopussy

YouTube video

Ένα smooth pop κομμάτι που όμως είναι για μένα πολύ μπαλαντοειδές για να είναι Bond. Παρόλα αυτά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και αντικειμενικά καλό τραγούδι.

14. “Tomorrow Never Dies”, Sheryl Crow- Tomorrow Never Dies

YouTube video

Αν και φαινομενικά παράξενη καλλιτεχνικά επιλογή για Bond theme song η Sheryl Crow κάνει μια decent δουλειά και καταφέρνει να ακούγεται σέξυ. Αν και σε ορισμένες φάσεις προσπαθεί υπερβολικά.

13. “We Have All The Time In The World”, Louis Armstrong- On Her Majesty’s Secret Service

YouTube video

Ο λόγος που αυτό το κομμάτι διαφέρει απ’ τα αλλά ίσως οφείλεται στο ότι ανήκει στην μοναδική James Bond ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε o George Lazenby. Ένας πολύ διαφορετικός, πιο ανθρώπινος και ευαίσθητος Bond στον οποίο ταιριάζει η μαγική φωνή του Louis Armstrong.

12. “For Your Eyes Only”, Sheena Easton- For Your Eyes Only

YouTube video

Από τις σπάνιες περιπτώσεις ταινίας James Bond που είναι γνωστή κυρίως χάρη στο theme song της. Η κλασική ερωτική μπαλάντα της Sheena Easton ξεπέρασε τη φήμη της ταινίας και έγινε επιτυχία στα 80ς.

11. “Skyfall”, Adele- Skyfall

YouTube video

Μια πολύ έντιμη προσπάθεια από την Adele για Bond theme song. Μακράν καλύτερη από του Sam Smith.

10. “You Only Live Twice”, Nancy Sinatra- You Only Live Twice

YouTube video

Υπέροχη 60ς ψυχεδέλεια και σκοτεινός ρομαντισμός από την αγαπημένη Nancy Sinatra, σε μια από τις καλύτερες ταινίες του James Bond.

9. “No Time To Die”, Billie Eilish- No Time To Die

YouTube video

Η πιο νεαρή καλλιτέχνης στην ιστορία που επιλέχθηκε για να τραγουδήσει το Bond theme song, η Billie Eilish καταφέρνει να μας χαρίσει ένα από τα πιο καλά κομμάτια της σειράς ταινιών.

8. “Moonraker”, Shirley Bassey- Moonraker

YouTube video

Η αξεπέραστη Shirley Bassey έχει υπάρξει αρκετά τυχερή ώστε να ηχογραφήσει πάνω από ένα Bond theme song. Ή μάλλον το αντίθετο. Εδώ τη βρίσκουμε στο πιο μέτριο εκ των τριών κομματιών.

7. “Licence To Kill”, Gladys Knight- Licence To Kill

YouTube video

Η R&B queen Gladys Knight δανείζει την soul φωνή της στο theme song του James Bond σε ένα τίμιο attempt. Όχι το καλύτερο αλλά σίγουρα όχι το χειρότερο.

6. “GoldenEye”, Tina Turner- GoldenEye

YouTube video

Πλησιάζοντας στην κορυφή βρίσκουμε τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες που έχουν δώσει τις φωνές τους σε Bond theme song. Ένας απ’ αυτούς είναι και η εκπληκτική Tina Turner.

5. “Diamonds Are Forever”, Shirley Bassey- Diamonds Are Forever

YouTube video

Η δεύτερη εμφάνιση της Shirley Bassey σε Bond theme song σε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της σειράς με πρωταγωνιστή τον Sean Connery.

4. “The World Is Not Enough”, Garbage- The World Is Not Enough

YouTube video

Προσωπικά θα το έβαζα πιο πάνω στην κατάταξη αλλά βάση επίσημων εγγράφων κάνω λάθος. Ωστόσο εγώ θα πω πως το κομμάτι της Shirley Manson των Garbage είναι ίσως το αγαπημένο μου στη λίστα.

3. “Live And Let Die”, Paul McCartney & The Wings- Live and Let Die

YouTube video

Μπορεί να ξεκινάει ως μπαλάντα αλλά σύντομα μετατρέπεται σε μια καταιγιστική funk-rock όπερα. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως κατάφεραν να βάλουν έναν Beatle να ηχογραφήσει theme song για τον Bond. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια στην ιστορία των ταινιών του 007.

2. “Nobody Does It Better”, Carly Simon- The Spy Who Loved Me

YouTube video

Είναι ένα από τα καλύτερα Bond theme songs ever και μια από τις καλύτερες ποπ μπαλάντες όλων των εποχών. Πολλοί το κατατάσσουν στην κορυφή. Εγώ διαφωνώ. Αλλά είναι καλό.

1. “Goldfinger”, Shirley Bassey- Goldfinger

YouTube video

Η τρίτη ταινία του James Bond ήταν και η πρώτη που έκανε τη χρήση original κομματιού για τους τίτλους αρχής. Η Shirley Bassey κάνει την αρχή και βάζει τον πήχη πολύ ψηλά στο καλύτερο ίσως Bond theme song που έγινε ποτέ.

Αυτή ήταν η λίστα με όλα τα Bond theme songs ranked από το χειρότερο προς το καλύτερο. Νομίζω ένας μαραθώνιος James Bond τώρα επιβάλλεται.

Item added to cart.
0 items - 0,00