Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Καθαριστικά δίσκων VS πλυντήρια δίσκων βινυλίου!

Καθαριστικά δίσκων βινυλίου ή πλυντήριο δίσκων;

Συγκρίνουμε προιόντα και σου δίνουμε τους καλύτερους τρόπους για τον καθαρισμό των βινυλίων σου.

καθαριστικά δίσκων

Καθαρισμός βινυλίου 101

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα βινύλια μαζεύουν σκόνη και στατικό ηλεκτρισμό like nobody’s business. Ως αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να καθαρίζονται τακτικά. Αλλά αυτό το ήξερες. Ξέρεις επίσης ότι για τον εν λόγω καθαρισμό το να χρησιμοποιείς οινόπνευμα ή άλλα οικιακά καθαριστικά είναι απαγορευτικό καθώς βλάπτουν το προστατευτικό φιλμ του βινυλίου. Οπότε τι κάνεις; Προμηθεύεσαι με τα κατάλληλα καθαριστικά δίσκων, βούρτσες και βουρτσάκια βελόνας. Υπάρχουν πολύ καλές και οικονομικές επιλογές σε υγρά καθαριστικά δίσκων που θα συζητήσουμε παρακάτω.

Από την άλλη υπάρχουν τα πλυντήρια δίσκων. Αυτά, είναι ακριβώς ότι φαντάζεσαι. Συσκευές οπού τοποθετείται το βινύλιο και περιστρέφεται μέσα σε κάποιο υγρό καθαριστικό είτε χειροκίνητα είτε μηχανικά. Είναι σαφώς ακριβότερα από ένα απλό καθαριστικό βινυλίου, όμως μακροπρόθεσμα βγάζουν τα λεφτά τους; Αυτό θα εξετάσουμε σήμερα.

καθαριστικά δίσκων

Καθαριστικά δίσκων VS Πλυντήρια δίσκων

Τα υγρά καθαριστικά δίσκων βινυλίου έχουν μερικά σημαντικά pros. Αρχικά είναι οικονομικά. Με λιγότερα από 10 ευρώ μπορείς να βρεις ασφαλή και αποτελεσματικά υγρά καθαριστικά δίσκων για να κάνεις τη δουλειά σου. Είναι επίσης βολικά γιατί μπορείς να τα μεταφέρεις παντού και να τα έχεις μαζί σου. Εκτός αυτού η χρήση και η διαδικασία καθαρισμού είναι πανεύκολη και γρήγορη.

Αν υποθέσουμε ότι είσαι συλλέκτης και έχεις μια μεγάλη συλλογή από βινύλια στην οποία έχεις επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα τα πράγματα αλλάζουν ελαφρώς. Μερικοί προτιμούν φυσικά τη χειροκίνητη διαδικασία καθαρισμού με υγρά καθαριστικά δίσκων που φυσικά έχει τα ίδια θετικά που είπαμε παραπάνω. Ωστόσο για μια μεγάλη συλλογή ο τρόπος αυτός μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρος. Γι αυτό ίσως είναι καλό να επενδύσεις σε ένα πλυντήριο δίσκων που in the long run θα σου γλυτώσει χρόνο αλλά θα εξοικονομήσεις και χρήματα.

καθαριστικά δίσκων

Παρακάτω σου έχουμε μερικές επιλογές σε καθαριστικά δίσκων και πλυντήρια δίσκων για να επιλέξεις.

Υγρά Καθαριστικά δίσκων βινυλίου και βελόνας πικάπ
  • Σετ καθαρισμού Audio Anatomy που περιλαμβάνει υγρό καθαριστικό βινυλίου χωρίς αλκοόλη και πανάκι καθαρισμού από microfiber.
  • Υγρό καθαρισμού βελόνας πικάπ Dynavox με ενσωματομένο βουρτσάκι.
  • Dynavox LP cleaner.

Τέλος είναι πάντα καλό να έχεις μια καλή και καθαρή επιφάνεια όταν καθαρίζεις τα βινύλια σου οπότε σκέψου να επενδύσεις σε ένα ή περισσότερα slipmat.

Πλυντήρια δίσκων βινυλίου
  • Πλυντήριο δίσκων VC-S της Project. Η τιμή της ετικέτας του δικαιολογείται από την ταχύτητα και τον άψογο σχεδιασμό του. Καθαρίζει πλήρως με μόλις δύο στροφές των δύο δευτερολέπτων η καθεμία και το αποτέλεσμα είναι 100% στεγνά βινύλια χωρίς ίχνος υγρασίας, κάθε φορά.
  • Πλυντήριο δίσκων Spin Clean της Project. Η οικονομικότερη επιλογή σε πλυντήριο δίσκων ιδανικό για αρχάριους ή και first-time buyers. Λειτουργεί χειροκίνητα και περιλαμβάνει υγρό καθαρισμού, 2 βούρτσες και πανάκια για στέγνωμα. Εσύ απλά προσθέτεις απιονισμένο νερό και τοποθετείς το βινύλιο στη βάση. Τόσο απλό.

Συγκριτικά και οι δύο τρόποι είναι αποτελεσματικοί. Σημασία έχει τι απαντά καλύτερα στις ανάγκες σου. Εάν έχεις μια εκτενή συλλογή σκέψου την πιθανότητα να επενδύσεις σε ένα πλυντήριο δίσκων για πιο ταχεία αποτελέσματα. Ή απλά αν θέλεις να δοκιμάσεις έναν καινούριο τρόπο καθαρισμού βινυλίων. Από την άλλη τα υγρά καθαριστικά δίσκων είναι πάντα μια ασφαλής και σίγουρη επιλογή για όλους. Τέλος, αν θέλεις να μάθεις πιο αναλυτικούς τρόπους καθαρισμού βινυλίων μπορείς να κοιτάξεις εδώ.

καθαριστικά δίσκων

Item added to cart.
0 items - 0,00