Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Lenny Kravitz: “Raise Vibration” Album Review

Ο Lenny Kravitz επιστρέφει στο στούντιο και μας χαρίζει το “Raise Vibration”.

Το πέρας του καλοκαιριού μας βρίσκει ανανεωμένους, μαυρισμένους και με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ από το Lenny Kravitz!

Lenny Kravitz

Γεννημένος στις 26 Μαίου 1964, ο Lenny Kravitz αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς της γενιάς του. Το 1989 έκανε το ντεμπούτο του με το δίσκο “Let Love Rule”. Ακολουθούν τα “Mama Said” (1991) και “Are You Gonna Go My Way” (1993). Το τελευταίο αποτέλεσε μάλιστα το πρώτο top 20 άλμπουμ του στο Billboard 200. Επίσης είναι το πρώτο νούμερο ένα άλμπουμ του σε Αυστραλία και UK, χαρίζοντάς του international status. Μεταξύ 1999 και 2002 ο Lenny Kravitz κέρδισε τέσσερις συνεχόμενες φορές το βραβείο Grammy για Best Male Rock Vocal Performance. Εκτός αυτού μετράει αρκετές υποψηφιότητες και βραβεία American Music Awards, MTV Music Awards και Brit Awards.

Με ιδιαίτερο ρετρό ήχο που συνδυάζει στοιχεία από jazz, funk, blues, rock, R&B και pop τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή. Φέτος ο Lenny Kravitz επιστρέφει με το ενδέκατο άλμπουμ της καριέρας του. Με τίτλο “Raise Vibration”, κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Lenny Kravitz

Ο Lenny Kravitz ξέρει από καλή μουσική

Με έντεκα άλμπουμ θα έλεγε κανείς ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις consistent. Κι όμως, Ο Lenny Kravitz δεν έχει ξεστρατήσει πολύ από τα μονοπάτια της επιτυχίας. “Can’t Get You Off My Mind” (“Circus”, 1995), “I Belong To you”, “Fly Away”, “American Woman (“5“, 1998) και “I’ll Be Waiting” (“It Is Time For A Love Revolution”, 2008). Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια του Lenny. Είναι επίσης μερικά από τα πιο αγαπημένα rock τραγούδια και μπαλάντες of all time. Ο Kravitz φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τη συνταγή ενός επιτυχημένου κομματιού και δη ενός επιτυχημένου δίσκου.

Lenny Kravitz

“Strut” 2014

Κι εκεί που λέγαμε ότι ο Lenny Kravitz είχε στερέψει, το 2014 έκανε τους πάντες να φάνε τη σκόνη του. Ίσως θυμάσαι ένα τραγουδάκι που λεγόταν “The Chamber”; Ξέρεις αυτό που έπαιζε σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα μπαρ. Που είναι λες και το άκουγες χθες; (Καλά μπορεί και να το άκουγες όντως.) Ίσως πάλι να θυμάσαι ένα μικρό συμβάν ονόματι “#penisgate”. Anyway, το άλμπουμ ήταν σαφώς mainstream bait. Ωστόσο για άλλη μια φορά οι μουσικές του ικανότητες είναι αναμφισβήτητες. Οι φαν της ροκ απολαμβάνουν τα κιθαριστικά riffs, οι pop και funk τόνοι το κάνουν ιδανικό να το χορέψεις και όπως πάντα το σεξαπίλ βγάζει μάτι.

Lenny Kravitz

“Raise Vibration” 2018

Τέσσερα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του “Strut”, το νέο άλμπουμ του Lenny Kravitz υπόσχεται πολλά. Το “Raise Vibration” δεν πρόκειται να σοκάρει κανέναν. Κι αυτό δεν είναι κακό. Αρχικά ο Lenny Kravitz σκόπευε να αλλάξει εντελώς τον ήχο του. Αλλά why mess up a good thing; Αν δεν είναι σπασμένο μην το φτιάξεις. Ως συνήθως ο Kravitz παίζει ο ίδιος τα περισσότερα όργανα και δουλεύει με τους longtime συνεργάτες του Craig Ross και David Baron (κιθάρα και πλήκτρα). Δύο singles από το άλμπουμ μας έγιναν γνωστά αρκετές εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του. Το πολιτικοποιημένο “It’s Enough” από τη μια, παίρνει θέση ενάντια στη διαφθορά, το ρατσισμό και την απληστία των πολυεθνικών. Το funky και σέξυ “Low” από την άλλη ασχολείται με τις παρελθοντικές σχέσεις του Kravitz, τη σεξουαλικότητα και το θρυλικό αισθησιασμό του που δεν έκρυψε ποτέ.

Ο δίσκος ανοίγει με το “We Can All Get It Together”…

Θετικά vibes, groovy αισθητική. Είναι ο γνωστός Lenny. Ανακούφιση. Ακολουθεί το “Low” και ότι κι αν υπάρχει μέσα στο άλμπουμ αξίζει για να έχεις αυτό το κομμάτι. Τα “Raise Vibration” και “Here to Love” αποτελούν επίσης δυνατά entry. Με εξαιρετικά φωνητικά και άλλοτε σε blues ύφος και άλλοτε με τον ίδιο στο πιάνο αποτελούν όμορφες μπαλάντες. Από την άλλη τα “Gold Dust” και “I’ll Always Be Inside Your Soul” είναι απλά βαρετά και δεν έχουν καμμιά δουλειά μέσα στο παρόν άλμπουμ. Το “Ride” έχει ένα καλό 70ς soft rock υφάκι αλλά τα 6 λεπτά φαντάζουν υπερβολικά πολλά.

Με ένα ψυχεδελικό άσμα κατά του πολέμου ο Kravitz συνεχίζει με το “Who Really Are The Monsters” να προμοτάρει τον ιδεαλισμό του και την κοινωνική οργή του. (Το κομμάτι έχει και κάτι πολύ Prince-like, electro-funk να το βοηθάει). Φυσικά αυτό το καταφέρνει αρκετά καλύτερα στο “It’s Enough” όπου το soul κήρυγμα έχει πιάσει τόπο. Έπειτα κατευθύνεται προς την country με το slow-burning κομμάτι ” Johnny Cash”. Εκεί πραγματεύται το θάνατο της μητέρας του λέγοντας “just hold me like Johnny Cash, when my mother died”.

Πόσο καλό είναι το “Raise Vibrations”;

Οι επιρροές από το μπάσο του Bootsy Collins και τα πλήκτρα των Pink Floyd είναι ξεκάθαρα σε κομμάτια όπως το πρωαναφερθέν. Σε άλλα πρέπει να ψάξεις στα lyrics για αναφορές σε προσωπικότητες όπως ο Martin Luther King και ο Gandhi. Ενώ στο ξεκάθαρα ανώτερο “Low” ίσως θα εντοπίσεις το sample της φωνής του Michael Jackson στα back vocals. Η rock, η funk και η blues συνδυάζονται σε ένα ικανοποιητικό crowd-pleaser. Ακόμα και στις πιο κιτς στιγμές του δεν παύει να είναι Lenny Kravitz-κιτς. Που αν μη τι άλλο είναι καλύτερο και πιο υποφερτό από άλλα.

Τελικά, όλα αυτά συνθέτουν ένα άλμπουμ αρκετά καλό για να κυκλοφορεί με τη σφραγίδα του Lenny Kravitz. Ναι, προς το τέλος κάνει μια awkward κοιλιά. Ναι, το running time στα περισσότερα κομμάτια είναι άβολα μακρύ. Ωστόσο, μπορεί ένα άλμπουμ να θεωρηθεί καλό βάσει των standout κομματιών του; Ή της οργανοπαικτικής ικανότητας του καλλιτέχνη; Γιατί όχι; Το έχουμε κάνει για άλλους κι άλλους και με πολύ λιγότερα. Γιατί όχι για τον Lenny;

Lenny Kravitz

Είναι ο Lenny Kravitz ακόμα cool;

Φυσικά! Ο καλλιτέχνης που έχει χαρακτηριστεί ως “όχι αρκετά μαύρος και όχι αρκετά λευκός” έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη θέση για τον εαυτό του μέσα στη μουσική βιομηχανία. Ακροβατώντας έξοχα μεταξύ κλισέ μπαλαντών και good-vibes jams δίνει στο λαό αυτό που ζητάει. Παράλληλα το μήνυμα του παραμένει το ίδιο. Ενώνοντας τα διάφορα στοιχεία της μουσικής του θέλει να ενώσει τον κόσμο. Με δικά του λόγια εξηγεί “ήταν και θα είναι πάντα για την αγάπη. Με αυτά τα κομμάτια προσφέρω vibrations ειρήνης, αγάπης και ενότητας”.

Αναλυτικά η tracklist του δίσκου είναι:

1.’We Can Get It All Together’

2.’Low’

3.’Who Really Are The Monsters?’

4.’Raise Vibration’

5.’Johnny Cash’

6.’Here To Love’

7.’It’s Enough’

8.’5 More Days ‘Til Summer’

9.’The Majesty Of Love’

10.’Gold Dust’

11.’Ride’

12.’I’ll Always Be Inside Your Soul’

Item added to cart.
0 items - 0,00