Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τέσσερις σειρές του 2018 με φανταστικά soundtrack

Ή αλλιώς 4 σειρές με εξαιρετικά soundtrack για να λιώσεις, αν είσαι κολλημένος στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι.

Αύγουστος. Αθήνα. Ένας εφιαλτικός συνδυασμός λέξεων εκτός αν είσαι ανώμαλος. Ναι οκ, το νησί τον Αύγουστο δεν παλεύεται από κόσμο. Aλλά από το να λιώνεις μόνος στο γραφείο ενώ οι συναδελφοί σου αράζουν στις παραλίες, διαλέγω το νησί. Αν είσαι κι εσύ σ’ αυτή τη φάση, σε νιώθω. Όλα κυλάνε πιο αργά, πιο νωχελικά στην πόλη τον Αύγουστο. Kάτω από ένα air-condition, σε άδειους δρόμους, και δεν έχεις και πολλά να κάνεις. Επειδή λοιπόν, συμπάσχω διάλεξα μερικές ωραίες σειρούλες με εξίσου ωραία soundtrack, για να παρηγορηθείς με λίγο binge-watching.

Οι παρακάτω σειρές έκαναν το ντεμπούτο τους το 2018 ή συνεχίζουν με δεύτερη σεζόν φέτος. Τις έχω δει όλες οπότε υπογράφω εγγύηση ότι είναι καλές. Ή τουλάχιστον αρκετά ευχάριστες για να περάσεις ανώδυνα την ώρα σου. Προηγουμένως, σας έχω ξανακάνει λίστα με τα καλύτερα τηλεοπτικά soundtrack . Οπότε μπορείς να ανατρέξεις κι εκεί για έξτρα υλικό. Από 80ς νοσταλγία μέχρι vintage γαλλόφωνες μελωδίες, η μουσική που συνοδεύει την εικόνα είναι τόσο σημαντική όσο και η ίδια η πλοκή για να σε βάλει στο κλίμα. Μερικά honorable mentions στα πλαίσια soundtrack (ανεξάρτητα από το αν η σειρά πήγε κατά διαόλου ή όχι) από παλαιότερα μέχρι φέτος περιλαμβάνουν Suits, Mozart in The Jungle, The Americans, The Leftovers, The Get Down.

Glow

soundtrack

Μια εξαιρετικά απολαυστική σειρά που ακολουθεί τις ηρωίδες του “Gorgeous Women of Wrestling” και τον μισογύνη, καυστικό σκηνοθέτη τους όπως προσπαθούν να φτιάξουν ένα επιτυχημένο τηλεοπτικό show στη δεκαετία του ’80. Η δεύτερη σεζόν της σειράς του Netflix βγήκε φέτος τον Ιούνιο και είναι εξίσου καλή με την πρώτη. Αν όχι καλύτερη. Το soundtrack όπως είναι αναμενόμενο είναι σαν CD “80ς greatest hits”. Ο Bruce Gilbert που είχε κάνει άψογη δουλειά και στο soundtrack του Transparent, δίνει στο λαό Cyndi Lauper, “Eye of the Tiger”, “Kiss Me Deadly”, Roxette, Motley Crue, Cher. Ένα εκλεκτικό, μουσικό  story-telling αντάξιο του ring.

Killing Eve

Άψογα performances από τη Sandra Oh (Grey’s Anatomy) και την ανερχόμενη Jodie Comer σε αυτό το ψυχολογικό-κατασκοπικό-cat and mouse- κυνήγι. Ατμοσφαιρική, αισθησιακή και ξεκαρδιστικά σκοτεινή η συγκεκριμένη σειρά ήταν η αγαπημένη μου τηλεοπτική ανακάλυψη για το 2018. Επίσης με το που τελείωσα το πρώτο επεισόδιο, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω το soundtrack. Η αινιγματική Villanelle  κυκλοφορεί στους δρόμους του Παρισιού και από πίσω παίζει το “Roller Girl” της Anna Karina. Ύστερα δολοφονεί κάποιον πολιτικό, με την ίδια αδιάφορη και χαριτωμένη διάθεση, υπό τους τόνους του “Contact” της Brigitte Bardot ή του “Κ” των Cigarettes After Sex. Κυκλοθυμικό αλλά groovy και upbeat το soundtrack είναι μια οπτικo-ακουστική εμπειρία που δημιουργεί έναν “μοιραίο” συνδυασμό.

Sharp Objects

soundtrack

Στα αρκετά χρόνια που βλέπω σειρές έχω μάθει ότι όταν το HBO βγάζει καινούρια σειρά είναι σχεδόν πάντα εγγυημένα καλή. Και με φανταστικό soundtrack. Το φετινό διαμαντάκι του καναλιού είναι το Sharp Objects ένα ψυχολογικό θρίλερ-δράμα με πρωταγωνίστρια την λατρεμένη Amy Adams. Μια αλκοολική δημοσιογράφος επιστρέφει στη μικρή, λιγότερο-από-ειδυλλιακή γενέτειρά της στον Αμερικάνικο Νότο, για να καλύψει μια σειρά από παιδικές δολοφονίες.  Είναι μια σειρά που η μουσική παίζει τεράστιο ρόλο όχι μόνο ως background αλλά ως βασικό μέρος της ιστορίας, της τοποθεσίας και των ταξικών διαφορών των κατοίκων της. Led Zeppelin “Thank You”, “Ring of Fire” Johnny Cash αλλά στην εκδοχή του Eric Burdon και των Animals, “Mama’s Gonna Give You Love” της Emily Wells, LCD Soundsystem, όλα με το δικό τους ρόλο να παίξουν.

The End of the F***ing World

soundtrack

Ένας προβληματισμένος έφηβος που πιστεύει ότι είναι ψυχοπαθής γνωρίζει την “τέλεια” κοπέλα για να σκοτώσει. Δεν ακούγεται σαν κωμωδία αλλά όπως με διαβεβαιώνει το Netflix, είναι. Το είδα και δεν μου άρεσε. Αυτό το οποίο όμως μου άρεσε πολύ και γι αυτό και κερδίζει μια θέση στην παρούσα λίστα ήταν το soundtrack. Αποτελεί ένα αξιοσημείωτο μείγμα από 50ς, 60ς και 70ς στανταράκια μαζί με μερικά πιο σύγχρονα ψαγμένα κομμάτια. Οι Janis Ian, Bernadette Carroll, Ricky Nelson, Hank Williams, Fleetwood Mac και ενίοτε Mazzy Star, απαρτίζουν το soundtrack, του οποίου ο -συχνά- μπανάλ ρομαντισμός θέτει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την χαοτική βιαιότητα και τα σαρδόνια περιστατικά που προκύπτουν σε κάθε επεισόδιο. Σας το προτείνω για το soundtrack. Μπορεί όμως να σας αρέσει και η σειρά. Ίσως εγώ να είμαι η περίεργη.

Τέλος ακόμα μερικά που θέλω να αναφέρω γιατί νομίζω αξίζουν οπτικά όσο και ακουστικά είναι το The Alienist με ατμοσφαιρικές χορωδίες από έγχωρδα και πιάνο. Η ένοχη απόλαυση μου- το Riverdale που παίζει σε ρυθμούς Portugal The Man, Lorde, Lana Del Rey και Imagine Dragons. Και το Mr. Mercedes του Stephen King (που ετοιμάζεται να βγάλει 2η σεζόν- ευχαριστώ θεοί) για την εξαιρετική συλλογή από βινύλια του πρωταγωνιστή που παίζει σε εναλλαγές σε κάθε επεισόδιο.

soundtrack

Item added to cart.
0 items - 0,00