Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα άλμπουμ που θα ακούσουμε φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε, οι παραλίες γεμίζουν και οι αγαπημένες μας μπάντες έρχονται με νέες μουσικές!

Το 2018 μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί δυνατό μουσικά. Η χρονιά ξεκίνησε με νέο υλικό από τους Black Rebel Motorcycle Club, Jack White, Editors, Moby, The Weeknd, Sasha και πολλούς, πολλούς ακόμα. Επιπλέον περιμένουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο από live και φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε. Περιμένουμε, λοιπόν, πως και πως και τα καινούρια άλμπουμ που θα ακούσουμε αυτό το θερινό τρίμηνο. Τόσο από παλιούς και αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που επιστρέφουν τόσο και από νέες exciting μουσικές ανακαλύψεις.

Ξεκινώντας κιόλας από το Μάιο πολλοί καλλιτέχνες κυκλοφόρησαν τα νέα τους άλμπουμ προετοιμάζοντας έτσι τις καλοκαιρινές τους περιοδείες. Για άλλους θα πρέπει να περιμένουμε για την επίσημη κυκλοφορία μέχρι τον Αύγουστο. Έχουμε πάρει όμως μια γεύση από singles, πολλά από τα οποία βρίσκονται ήδη στην κορυφή των charts. Παρακάτω συζητάμε για τις αγαπημένες μας μέχρι τώρα κυκλοφορίες καθώς και τα άλμπουμ για τα οποία δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε!

Αυτά είναι τα νέα άλμπουμ που θα μας συντροφεύσουν φέτος το καλοκαίρι, στην πόλη και το νησί.

‘Tranquility Base Hotel & Casino’, Arctic Monkeys

Το νέο solo άλμπουμ του Alex Turner, όπως το ονόμασα. Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται δυσκολοχώνευτο σε άλλους μπορεί να αρέσει τρελά (εμείς κάναμε το δικό μας review εδώ). Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις λίγη σημασία έχει. Το άλμπουμ και το πρώτο single του “Four Out Five” σκαρφαλώνει σταθερά στα charts. Οι ίδιοι οι Arctic χαίρουν θετικών κριτικών για τις live ερμηνείες του άλμπουμ που έχουν πραγματοποιήσει ως τώρα. Εμείς αναμένουμε να τους ακούσουμε ζωντανά και στην Ελλάδα στις 6 Ιουλίου.

YouTube video

Good Thing’, Leon Bridges

Ίσως να θυμάσαι το κομμάτι “River” από το soundtrack της επιτυχημένης σειράς του HBO “Big Little Lies”. Ίσως να έχεις πετύχει τα κομμάτια του σε λίστα του Spotify. Αν δεν τον έχεις ακούσει όμως ακόμα πήγαινε άκουσε τον, θα περιμένω. Ο Τεξανός blues και gospel τραγουδιστής Leon Bridges έχει μια από τις ωραιότερες φωνές των τελευταίων χρόνων, retro ήχο και κομμάτια που θυμίζουν original 60ς. Το δεύτερο άλμπουμ του “Good Thing” κυκλοφόρησε το Μάιο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές. Ξεχωρίζουν τα single “Bad Bad News” και “Beyond”.

YouTube video

Let’s Go Sunshine’, The Kooks

Η indie μπάντα από το Brighton ανήκει στη μουσική σχολή Arctic Monkeys και The Fratellis. Μετράει τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό του και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πέμπτο στο τέλος του Αυγούστου. Με αρκετές ραδιοφωνικές επιτυχίες όπως “Naive”, “Bad Habits” και “She Moves in Her Own Way” έχω βλέψεις για μερικά ωραία χιτάκια. Μια πρώτη ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε έρχεται από τα δύο (τίμια) singles του άλμπουμ “No Pressure” και “All The Time”. Σε συνέντευξή του ο frontman Luke Pritchard υποσχέθηκε ότι “μπήκε σε αποστολή να γράψει τα καλύτερα κομμάτια που έγραψε ποτέ για τους Kooks”. Οψόμεθα.

Dear Tommy’, Chromatics

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά (την Ακαδημία) το “Twin Peaks” και το “Bates Motel” που μου έμαθαν τους Chromatics. Το indie σχήμα με έντονες 80ς αναφορές, ξεκίνησε από punk και lo-fi. Κατέληξε μετά από αρκετές αλλαγές μελών σε έναν disco-επηρεασμένο ήχο που πολύ μας αρέσει. Αγαπημένο κομμάτι το “Black Walls” από το καινούριο άλμπουμ, από το οποίο προκύπτουν αρκετά singles, χωρίς ωστόσο επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα, που πιθανολογείται για το φθινόπωρο.

YouTube video

High As Hope’, Florence and The Machine

Η αγαπημένη Florence Welch μας χαρίζει δυο υπέροχα κομμάτια από το καινούριο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου. Τα “Sky Full Of Song” και “Hunger”. Με τα ιδιαίτερα φωνητικά της Welch και τη γνώριμη παραμυθένια ατμόσφαιρα, συνοδεύονται από εξίσου πανέμορφης αισθητικής βίντεο κλιπ. Το “High As Hope” βρίσκει τη Florence, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, πιο ανοιχτή, ειλικρινή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Εγώ προσωπικά την πιστεύω.

Smashing Pumpkins

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά οχτώ νέα κομμάτια από το untitled comeback άλμπουμ της iconic 90s μπάντας Smashing Pumpkins. “Alienation”, “Travels”, “Silvery Sometimes”, “Solara”, “With Sympathy”, “Marchin’ On”, “Knights of Malta” και “Seek And You Shall Destroy” θα λέγονται τα οχτώ νέα κομμάτια και είναι η πρώτη φορά από το 2000 που συνεργάζονται τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας Billy Corgan, James Iha και Jimmy Chamberlin σε καινούριο υλικό.

YouTube video

‘The Now Now’, Gorillaz

Ο φανταστικός δισδιάστατος κόσμος του Damon Albarn μεγαλώνει με καινούριο μουσικό υλικό. Το “The Now Now” που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου αποτελεί το έκτο στούντιο άλμπουμ των Gorillaz ενώ έχουν κυκλοφορήσει ήδη τα τέσσερα πρώτα single “Humility” (με εμφάνιση από Jack Black στο βίντεο κλιπ), “Lake Zurich”, “Sorcererz” και “Fire Flies”. Με feelgood ηλεκτρονικούς ρυθμούς είναι σίγουρα από τα άλμπουμ που θα λιώσουμε φέτος το καλοκαίρι.

‘Isolation’, Kali Uchis

Η νέα μου μουσική εμμονή αυτό το διάστημα, η Αμερικανο-Κολομβιανή Kali Uchis δηλώνει επηρεασμένη από τη Billie Holiday και τον Curtis Mayfield, είναι ταυτόχρονα vintage αλλά και απόλυτα σύγχρονη και σε ορισμένα κομμάτια θυμίζει αρκετά Sade. Το ντεμπούτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε την άνοιξη έχει ως έναν από τους παραγωγούς της τους Gorillaz, συνεργασίες με τους Tyler, The Creator και Jorja Smith και δεκαπέντε κομμάτια όλα τους εξαιρετικά (αν νομίζετε πως υπερβάλω, διαβάστε κριτικές παιδιά). Για αρχή αξίζει να ακούσεις τα κομμάτια “Gotta Get Up”, “Dead To Me”, “Tyrant” και “After The Storm”.

God’s Favorite Customer’, Father John Misty

Ο Father John Misty που έχει συνεργαστεί ή υπάρξει μέλος των Fleet Foxes, Jeffertitti’s Nile, Demon Hunter και έχει γράψει υλικό για τη Beyonce, τη Lady Gaga και τη Lana Del Rey μεταξύ πολλών άλλων μας φέρνει το τέταρτο άλμπουμ κάτω από αυτό ψευδώνυμο (προηγουμένως έχει άλλα οχτώ άλμπουμ που κυκλοφόρησε ως J. Tillman Aka το πραγματικό του όνομα). Το “God’s Favorite Customer” κυκλοφόρησε την 1 Ιουνίου και χαίρει ως συνήθως διθυραμβικών κριτικών για το χιούμορ και την ειλικρινή συναισθηματικότητα των στίχων σε συνδυασμό με έναν ελαφρύ και απολαυστικό folk rock ήχο.

YouTube video

Bad Witch’, Nine Inch Nails

Ω ναι! Ύστερα από μια πενταετία ο Trent Reznor και η παρέα του επιστρέφουν με το ένατο άλμπουμ τους στις 22 Ιουνίου. Με διάρκεια 30 λεπτών θα είναι το μικρότερο άλμπουμ των NIN μέχρι σήμερα με έξι κομμάτια, από τα οποία έχει κυκλοφορήσει ήδη το χασιματικό “God Break Down The Door” που γενικά είναι ψυχεδέλεια, με καλό τρόπο, νομίζω. Βασικά δεν είμαι σίγουρη τι άκουσα μόλις, αλλά μου έχει κινήσει την περιέργεια.

YouTube video

Item added to cart.
0 items - 0,00