Το ‘Sex Education’ επέστρεψε καλύτερο από ποτέ

Οι θεοί του Netflix μας ευλόγησαν φέρνοντας μας τη 2η σεζόν του ‘Sex Education’ AKA της καλύτερης σειράς έβερ!

YouTube video

Νιώθω ότι θα έπρεπε να παίρνω κάποια ποσοστά τουλάχιστον δεδομένου του πόσο έχω αναφέρει και γράψει για αυτή τη σειρά. Το ‘Sex Education’ Netflix έκανε πρεμιέρα στις 11 Γενάρη του 2019 και έγινε ένα είδους εμμονής. Αστείο, άμεσο, ειλικρινές, πραγματεύεται τα θέματα που έχουν οι έφηβοι γύρω από το σεξ και τις σχέσεις. Αλλά και οι ενήλικες της σειράς έχουν τα δικά τους προβλήματα. Όμως είναι όλοι αξιολάτρευτοι μέχρι αηδίας και η σειρά είναι ένα binge-worthy διαμάντι που όλοι πρέπει να δουν. Είδατε τι λέω περί ποσοστών;

Θα μπορούσα να προσποιηθώ πως έχω κοινωνική ζωή και φίλους και ότι δεν είδα ολόκληρη τη δεύτερη σεζόν σε μια μέρα. Εύχομαι ουσιαστικά να μην το είχα κάνει γιατί τώρα είμαι σε μια κατάσταση απελπισίας που δεν έχω να δω κι άλλο. Ίσως το ξαναδώ;

Όταν βγήκε η πρώτη σεζόν αφιέρωσα ένα ολόκληρο άρθρο για να μιλήσω για το soundtrack του ‘Sex Education’, το οποίο όπως και η υπόλοιπη σειρά είναι άψογο. Τότε είχα μιλήσει για τη σειρά λέγοντας πως ήταν πολύ κοντά στην τελειότητα.

Sex Education

Τώρα, ladies and gentlemen, έχω μια σημαντική ανακοίνωση: Το ‘Sex Education’, απεφάνθη, είναι τέλειο.

Θεωρώ πως πάνω απ’ όλα είναι μια σειρά που πρέπει να υπάρχει. Βλέπω άπειρες σειρές γενικά που μ’ αρέσουν αλλά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι, πρέπει να υπάρχει αυτό; Τί προσφέρει πραγματικά στο κοινό πέρα από 45 λεπτά που δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι για τη ζωή σου; Όχι πως αυτό είναι κακό φυσικά. Όλοι χρειαζόμαστε να ξεφεύγουμε πολλές φορές από την καθημερινότητα. Το ‘Sex Education’ το κάνει αυτό. Είναι διασκεδαστικό. Αλλά περισσότερο απ’ όλα είναι υψίστης σημασίας όταν έρχεται στην αντιμετώπιση της σεξουαλικότητας, στην απομυθοποίηση των ταμπού και στην απόδοχη. Όχι μόνο για το εφηβικό κοινό αλλά και για εμάς. Σου λέει, είναι οκ να είσαι όποιος θέλεις να είσαι. Όλοι αντιμετωπίζουμε συχνά κάποια θέματα ή δεν γνωρίζουμε για κάποια πράγματα στο σεξ και είναι φυσιολογικό. Επίσης δεν αποκλείει κανένα φύλο, καμμία σεξουαλική πεποίθηση και κανένα σωματικό ή ψυχικό περιορισμό. Γι αυτό και πρέπει να υπάρχει.

Μουσικά, επίσης πρέπει να υπάρχει. Το soundtrack του ‘Sex Education’ is giving me life γενικά. Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει με μια χορωδιακή εκδοχή του “I Touch Myself” των Divinyls. Παραμένει true to theme με πολλά 80ς bops και, ακόμα, μια a cappella βερσιόν του Jermaine Stewart’s “We Don’t Have To Take Our Clothes Off”. Ωστόσο δεν έχουν όλα τα κομμάτια να κάνουν με το σεξ. Υπάρχει κάτι για όλους εκεί μέσα. Για να χορέψεις, να τραγουδήσεις και ναι, για να κάνεις σεξ. Ο Ezra Furman που συμμετείχε και στο soundtrack της πρώτης σεζόν προσφέρει τα original κομμάτια της σειράς με indie πάντα διάθεση.

Παρακάτω θα βρείτε την playlist με τα κομμάτια της δεύτερης σεζόν του ‘Sex Education’. Δυστυχώς πολλά κομμάτια είναι covers και δεν υπάρχουν στο Spotify, αλλά αυτή ήταν η πιο συνεκτική λίστα που μπορούσα να βρω.

Enjoy!

 

Item added to cart.
0 items - 0,00