Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Συναυλίες 2020: Τί θα δούμε φέτος το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες, επιφυλλάσει ενδιαφέροντα μουσικά δρώμενα.

Βρες παρακάτω όλες τις συναυλίες 2020.

συναυλίες 2020

Βρισκόμαστε σε αμφίβολους καιρούς και το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα βλέπαμε αρκετές αλλαγές να συμβαίνουν στις ζωές μας. Από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας ένας από τους πρώτους κλάδους που επλήγησαν οικονομικά ήταν αυτός της μουσικής. Το Μάρτιο κιόλας αρχίσαμε να ακούμε για τις πρώτες ακυρώσεις συναυλιών. Μεγάλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο προσπάθησαν να κρατήσουν μια αισιόδοξη οπτική πως μέχρι το καλοκαίρι τα πράγματα θα βελτιώνονταν. Χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι, τεχνικοί και καλλιτέχνες δεν θα έχαναν το μοναδικό τους εισόδημα. Ωστόσο σιγά-σιγά καθώς γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο πως η νόσος COVID-19 ήρθε για να μείνει έκαναν το μόνο πράγμα που μπορούσαν. Για την ασφάλεια όλων τα μουσικά φεστιβάλ ανά τον πλανήτη ακυρώνονταν το ένα πίσω απ’ το άλλο.

Όλοι ξέραμε πως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν αρκεί να πεις “ε σιγά, δεν θα δεις συναυλίες φέτος, εδώ ο κόσμος πεθαίνει”. Εκ πρώτης όψεως ναι ακούγεται σαν first world problem. Όμως δεν είναι έτσι. Όπως ανέφερα παραπάνω για πολλούς οι συναυλίες αυτές αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα. Από roadies, τεχνικούς, διοργανωτές, περιστασιακούς εργαζόμενους, μέχρι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Δεν μιλάω για τους Rolling Stones που κολυμπάνε στα εκατομμύρια. Μιλάω για τους μουσικούς που δεν έλαβαν καμμία οικονομική ενίσχυση από το ελληνικό κράτος. Μας αρέσει να το παίζουμε πολιτισμένοι και να διαφημίζουμε τα καλλιτεχνικά μας δρώμενα που προσελκύουν δεκάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Μας αρέσει να πηγαίνουμε σε συναυλίες γιατί μας προσφέρουν ψυχική ανάταση. Ειδικά σε μια τόσο στρεσογόνα και δύσκολη περίοδο. Και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος. Οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους και την ίδια τη χώρα τελικά και χαρά και ψυχολογική στήριξη για εμάς τους θεατές. Όμως όταν ήρθε η ώρα για το κράτος να μεριμνήσει για αυτό έκανε τα στραβά μάτια. Παρένθεση αυτό.

Εκεί λοιπόν που φαινόταν πως φέτος δεν θα χαρούμε συναυλία τελικά η μουσική δεν κάνει πίσω.

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας βέβαια. Δεν θα είναι το ίδιο. Δεν θα χτυπηθείς στην πρώτη σειρά της αρένας στριμβωγμένος σαν τη σαρδέλα με χιλιάδες άλλους μουσικόφιλους. Αλλά θα είναι κάτι. Θα ακούσεις ζωντανή μουσική. Θα νιώσεις αυτή την ανάταση και θα στηρίξεις καλλιτέχνες που το χρειάζονται. Ανάμεσα σε όλες τις δυσκολίες αυτού του καλοκαιριού τουλάχιστον ας χαρούμε με αυτό. Δεν είναι όλα χαμένα. Η μουσική συνεχίζει να παίζει για όσους θέλουν να την ακούσουν.

συναυλίες 2020

Συναυλίες 2020

Ανάμεσα στις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες 2020 για φέτος το καλοκαίρι είναι ο κύκλος συναυλιών στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, που ξεκινούν από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσουν ως τον Αύγουστο. Επίσης στο Γκάζι, η ταράτσα του Gazarte θα φιλοξενήσει αρκετούς καλλιτέχνες. Στη Γλυφάδα στήθηκε το πρώτο drive-in venue συναυλιών. Ενώ ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου διεξάγει jazz βραδιές κάτω απ’τα δέντρα.

Συναυλίες 2020- Ιούλιος

Τετάρτη 8 Ιουλίου- Irene Skylakaki Trio στην ταράτσα του Gazarte.

Πέμπτη 9 Ιουλίου- Opera Chaotique ζωντανά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σάββατο 11 Ιουλίου- Billie Supernatural στην Afrikana, στον Κεραμεικό, με ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 13 Ιουλίου- Μίλτος Πασχαλίδης στο Βεάκειο Θέατρο.

Παρασκευή 17 Ιουλίου-A Tribute to Leonard Cohen με τις Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is στην Τεχνόπολη.

Τετάρτη 22 Ιουλίου- Παύλος Παυλίδης και Φώτης Σιώτας στην Τεχνόπολη.

Πέμπτη 23 Ιουλίου- Ακουστικό live από  ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ με full band, Τεχνόπολη.

Πέμπτη 30 Ιουλίου- Leon Of Athens με την Katerine Duska στην Τεχνόπολη.

συναυλίες 2020

Συναυλίες 2020- Αύγουστος

Σάββατο 1 Αυγούστου- John Garcia & The Band Of Gold στο Los Almiros Festival 2020 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Παρασκευή 7 Αυγούστου- Πυξ Λαξ κ.α στο Urban Athens Festival 2.0, στο Terra Vibe Μαλακάσα.

Σάββατο 8 Αυγούστου- Villagers of Ioannina City, Rotting Christ, Planet Of Zeus στο Urban Athens Festival 2.0, στο Terra Vibe Μαλακάσα.

Τέλος, σε άλλα μουσικά δρώμενα ο καταπληκτικός κήπος του Νομισματικού Μουσείου φιλοξενεί εξαιρετικές βραδιές μουσικής όλο τον Ιούλιο. Μάθε περισσότερα εδώ.

συναυλίες 2020

Φέτος το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο αλλά τουλάχιστον θα έχουμε την αγαπημένη μας μουσική να μας συνοδεύει με τις τοπ συναυλίες 2020.

Item added to cart.
0 items - 0,00