Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα καλύτερα music podcasts για να ακούσεις τώρα

Φέτος το καλοκαίρι άκου τα καλύτερα music podcasts όπου κι αν βρίσκεσαι.

music podcasts

Έχω αρκετούς φίλους που εδώ και καιρό προσπαθούν να με πείσουν να μπω στη φάση του podcast. Προσωπικά είμαι περισσότερο του βιβλίου ή του να ακούω μουσική. Στην ιδέα του να συνδυάσω τα δύο κατά κάποιο τρόπο νιώθω ήδη να έχω χάσει τη συγκέντρωση μου. Ωστόσο άρχισα να το ψάχνω λίγο γιατί μερικές φορές είναι ωραίο να ακούς ιστορίες χωρίς να χρειάζεται να τις διαβάζεις. Ανακάλυψα αρκετά music podcasts που είτε κάνουν deep-dive σε τραγούδια και καλλιτέχνες είτε σε άλλες περιπτώσεις μιλάνε για την ιστορία της μουσικής μέσα από γεγονότα και ανέκδοτες διηγήσεις.

Άρχισε να με ψήνει η ιδέα των music podcasts. Άκουγα ανθρώπους του χώρου να μιλάνε, να περιγράφουν γεγονότα και να αναλύουν άλμπουμ και μπορούσα να το κάνω παντού. Αν δεν είσαι του βιβλίου θα το λατρέψεις. Αλλά και να είσαι πάλι θα σ’ αρέσει διότι μπορείς να ακούς music podcasts ακόμα και σε στιγμές που δεν θα ήταν τόσο εύκολο να διαβάσεις.

Είτε βρίσκεσαι στο δρόμο, στην παραλία, στο μπαλκόνι, είτε κάνεις δουλειές στο σπίτι, τα παρακάτω music podcasts θα θες να τα ακούς συνέχεια.

Από καλλιτέχνες που κάνουν breakdown τα δικά τους τραγούδια μέχρι την ιστορία της hip-hop από ανθρώπους που την έζησαν. Αυτά είναι τα 5 καλύτερα music podcasts για να λιώσεις αυτό το καλοκαίρι.

music podcasts

Song Exploder

Ίσως το πιο δημοφιλές των music podcasts εκεί έξω είναι το Song Exploder. Δημιουργός, παραγωγός και host είναι ο Hrishikesh Hirway, καλλιτέχνης και συνθέτης και ο ίδιος. Το Song Exploder εξερευνά και αναλύει τις θεματικές αλλά και τις τεχνικές ιδιαιτερότητες κομματιών με τους μουσικούς τους. Το podcast αφήνει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να εξηγήσουν τη δημιουργική εξέλιξη και διαδικασία που ακολούθησαν για τα τραγούδια τους. Μέσα στα μέχρι στιγμής 140 περίπου επεισόδια συνομιλούν μεταξύ άλλων οι Blood Orange, Janelle Monae, Gorillaz, Cat Power κ.α.

music podcasts

Mogul

Το Mogul αφηγείται διάφορες σημαντικές στιγμές και γεγονότα από την ιστορία της hip-hop μέσα από τα λόγια ανθρώπων που ήταν εκεί. Θα ακούσεις ιστορίες από αρκετούς τεράστιους hip-hop και rap καλλιτέχνες που μιλούν για το impact, τις αλλαγές στο χώρο αλλά και προσωπικά ανέκδοτα. Αν είσαι φαν του είδους ιδίως θα σου αρέσει σίγουρα.

music podcasts

Dissect

Στο Dissect ο παρουσιαστής του Cole Cuchna εξετάζει και αναλύει άλμπουμ εκ των οποίων πολλά έχουν λάβει την ταμπέλα “genius” και αφήνει τους ακροατές να αποφασίσουν οι ίδιοι αν τελικά αξίζουν αυτό το χαρακτηρισμό. Μεταξύ των άλμπουμ για τα οποία μιλάει είναι τα ‘To Pimp A Butterfly’ του Kendrick Lamar, ‘Flower Boy’ από Tyler, the Creator και ‘Blonde’ του Frank Ocean.

music podcasts

Disgraceland

Ένα music podcast με στοιχεία true crime. Το Disgraceland καταπιάνεται με θέματα όπως η δολοφονία του John Lennon, την γεμάτη σεξ και ναρκωτικά ζωή του Rick James μέχρι νορβηγικές σατανιστικές black metal μπάντες. Ο host Jake Brennan δεν κάνει απλώς ένα podcast. Δίνει drama, αγωνία και συναρπαστικούς χαρακτήρες. Γι αυτό το Disgraceland διαφέρει και ξεχωρίζει περισσότερα από τα άλλα music podcasts της λίστας.

music podcasts

Slow Burn Season 3: Biggie and Tupac

Στην πρώτη σεζόν το Slow Burn έπιασε το σκάνδαλο Watergate. Στη δεύτερη μίλησε για τη Monica Lewinski και το σκάνδαλο Clinton. Τώρα στην τρίτη σεζόν διεξάγει έρευνα γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της μουσικής. Οι άλυτες δολοφονίες του Biggie Smalls, Notorious B.I.G και του Tupac Shakur. Και το κάνει καλά, με στοιχεία και υπόπτους που συχνά η επίσημη ιστορία φάνηκε να παραβλέπει.

Item added to cart.
0 items - 0,00