Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Van Morrison, Eric Clapton κατά του lockdown

Οι δύο θρύλοι της rock Van Morrison και Eric Clapton συνεργάζονται για ένα προκλητικό anti-lockdown κομμάτι.

Van Morrison

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Van Morrison παίρνει θέση κατά του lockdown στη Βρετανία. Το “Stand and Deliver” ακολουθεί την τριλογία του παραλόγου, “Born To Be Free”, “As I Walked Out” και “No More Lockdown”. Τα κομμάτια, που κατηγορούν την βρετανική κυβέρνηση για “στέρηση της ελευθερίας μας” έχουν όπως είναι φυσικό προκαλέσει αντιδράσεις. Ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας μάλιστα αποκάλεσε το μήνυμα που περνάνε τα τραγούδια αυτά “επικίνδυνο”.

“Δεν λέω στον κόσμο τί να κάνουν ή να σκεφτούν. Η κυβέρνηση κάνει ήδη καλή δουλειά με αυτό. Αφορά την ελευθερία της επιλογής. Πιστεύω πως ο κόσμος πρέπει να έχει το δικαίωμα να σκέφτεται για τον εαυτό του.”, δήλωσε ο 75χρονος Morrison.

Τώρα ο Van Morrison επιστρατεύει τον Eric Clapton για το “Stand and Deliver” για την ενίσχυση μουσικών που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία. “Είμαστε πολλοί που στηρίζουμε τον Van Morrison στις προσπάθειές του να σώσει τη live μουσική. Αποτελεί έμπνευση”, ήταν τα λόγια του Clapton. Το κομμάτι, που είναι γραμμένο από τον Morrison και ερμηνεύει ο Clapton, θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου και θα στηρίξει την καμπάνια του Morrison Lockdown Financial Hardship Fund.

Μερικές, προσωπικές, σκέψεις για αυτό

Καταρχάς κανείς μας δεν περνάει καλά στο lockdown.

Η παγκόσμια μουσική σκηνή έχει πληγεί σημαντικά. Ίσως ανεπανόρθωτα. Οι καλλιτέχνες έχουν μείνει στο έλεος και το βρίσκω κατάπτυστο που δεν υπάρχει κρατική μέριμνα. Ωστόσο, δεν βλέπω σε τί βοηθάνε οι συνωμοσιολογίες. Αν θες να βοηθήσεις πάρε τα εκατομμύρια σου και βοήθα. Πολλοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες που έχουν κάνει πολύ σωστότερες κινήσεις για να βοηθήσουν τον ίδιο σκοπό, με live streaming και special events. Χωρίς να προσφέρουν ατεκμηρίωτες απόψεις που δεν έχουν καμμία σημασία. Επίσης σε μια χώρα όπως η Βρετανία που έχει χειριστεί την όλη κατάσταση τραγικά και μετράει χιλιάδες νεκρούς το να βγάζεις τέτοια κομμάτια ναι, το βρίσκω επικίνδυνο.

ΕΠΙΣΗΣ, λυπάμαι αλλά δυσκολεύομαι να πάρω σοβαρά έναν ηλικιωμένο ρατσιστή. Που έχει βγει επί σκηνής, μπροστά σε κόσμο, παραληρώντας ότι “θέλει πίσω τη χώρα του” και να πάνε “οι μαύροι απ’κει που ήρθαν”. Μιλάω για τον Eric Clapton που για μένα θα έπρεπε να έχει γίνει cancelled εδώ και χρόνια.

Van Morrison

“Stand and Deliver”; Περισσότερο “Sit down and shut up”

Όπως δηλώνει ένας απ’ τους τίτλους ειδήσεων για το κομμάτι “Ο Van Morrison και ο Eric Clapton κυκλοφορούν το anti-lockdown τραγούδι που δεν ζήτησε κανείς”. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης του, ακόμα και οι συνωμοσιολόγοι. Προσωπικά όμως πιστεύω, όταν κατέχεις μια πλατφόρμα που επηρεάζει εκατομμύρια κόσμο καλό είναι τις απόψεις σου να τις κρατάς για τον εαυτό σου. Ιδίως σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν είναι καλά ψυχολογικά και υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα.

Από την άλλη ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει σε μια ελεύθερα σκεπτόμενη κοινωνία. Τώρα το αν ο Van Morrison και ο Eric Clapton θα γραφτούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας αυτό θα δείξει.

Item added to cart.
0 items - 0,00