Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας

Τα τοπ 10 τραγούδια που ακούσαμε αυτή την εβδομάδα.

Billie Eilish and Rosalia cr Matty Vogel and Zhamak Fullad 2021 billboard 1548 1611245691 compressed Τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας

Καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του Γενάρη και ταυτόχρονα σε πολυαναμενόμενες μουσικές κυκλοφορίες, τα single αυτή τη βδομάδα πέφτουν βροχή. Τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας βρίσκουν καλλιτέχνες να μας προετοιμάζουν για τα επερχόμενα άλμπουμ τους. Παράλληλα έχουμε δύο εξαιρετικά covers και ένα ξενόγλωσσο μεν, εγχώριο δε, κομμάτι-έκπληξη. Την περασμένη βδομάδα λιώναμε σε Youtube και Spotify το νέο single των Foo Fighters. Αυτή, μας βρίσκει σχετικά πιο νωχελικούς στο μεγαλύτερο ποσοστό, χωρίς όμως να λείπουν οι rock εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας

Lo Vas A Olvidar- Rosalia, Billie Eilish

YouTube video

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που είχε γίνει η νύξη μιας πιθανής συνεργασίας της Billie Eilish με την Rosalia. Σήμερα επιτέλους έχουμε το ισπανόφωνο “Lo Vas A Olvidar” το οποίο αποκλείνει από όσα είχαμε συνηθήσει και από τις δύο καλλιτέχνιδες. Το τραγούδι αποτελεί μέρος του soundtrack ενός special επεισοδίου της σειράς Euphoria, της οποίας το soundtrack είναι γενικά άρτιο (και πρέπει να δεις). Η μελαγχολική μπαλάντα, δένει απόλυτα με τον δραματικό/ σαγηνευτικό τόνο της σειράς. Με πλούσια, υπνωτικά φωνητικά τόσο από την Eilish όσο και από την Rosalia ταιριάζει με το χειμερινό mood των τελευταίων ημερών.

Dirtknock- Madlib, Four Tet

YouTube video

Ο Madlib μοιράστηκε άλλο ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο του σε συνεργασία με τον Four Tet. Το “Dirtknock” αποτελεί το τρίτο single από το άλμπουμ ‘Sound Ancestors’ που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου. Τα νέα κομμάτια υπόσχονται έναν απολαυστικό δίσκο. Πιστός στο εκλεκτικό στυλ του Madlib, ένας σχεδόν vintage ήχος, βασισμένος στο sampling, τις υπναγωγικές μελωδίες και τα jazz κρουστά με διάσπαρτα φωνητικά κλιπάκια.

Sugar Man- Black Pumas

Μια κούκλα, καινούρια εκδοχή του καταπληκτικού “Sugar Man” του Rodriguez από τους Black Pumas. Το ντούετο από το Τέξας συνάρπασε κοινό και κριτικούς με το ομώνυμο, ντεμπούτο άλμπουμ του το 2019. Το 2021 επιστρέφουν με αυτό το υποδειγματικό cover που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ένα cover έχει το δικαίωμα να είναι τόσο καλό.

A Hero’s Death– Soulwax

YouTube video

Μιας και πιάσαμε τις νέες εκδοχές αξίζει να αναφερθούμε και σε άλλη μια παρούσα εμμονή. Ανάμεσα στα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας βρίσκουμε τους Soulwax να ρεμιξάρουν Fontaines D.C. Οι Fontaines D.C είχαν ένα από τα καλύτερα, κατ’εμέ, άλμπουμ του 2020. Οι Soulwax αν και εξαιρετικοί, φαινομενικά δεν έχουν καμμιά δουλειά να καταπιάνονται με ρεμίξ των Fontaines. Παρόλα αυτά κατά κάποιο μυστήριο τρόπο και, υποπτεύομαι καταπληκτική μαεστρία, το “A Hero’s Death” στα χέρια τους αποκτά μια νέα ζωή. Ακριβώς ότι θα έπρεπε να κάνει ένα ρεμίξ.

Hard Drive– Cassandra Jenkins

YouTube video

Σε νωχελικούς τόνους κινείται το νέο κομμάτι της νεουορκέζας στιχουργού Cassandra Jenkins. Το “Hard Drive” κάνει χρήση του προφορικού λόγου σε μια σειρά από φανταστικές συνομιλίες, ενώ στο ρεφρέν η φωνή της Jenkins μοιάζει με έναν αιθέριο, χαλαρωτικό αναστεναγμό. Οι ήρεμες νότες από σαξόφωνο συμπληρώνουν την κομψή pop σύνθεση του κομματιού.

Free From Gravity– Django Django

YouTube video

Το κουαρτέτο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ στις 12 Φλεβάρη, έχει τάσεις εξωγήινης φυγής. “Η ιδέα είναι πως ο πλανήτης έχει γίνει τόσο χάλια που πρέπει να τον εγκαταλείψουμε”, είπαν οι Django Django, σχετικά με την έμπνευση πίσω απ’ το κομμάτι. Ωστόσο το “Free From Gravity” είναι πολύ λιγότερο δραματικό απ’ όσο ακούγεται, με μια περισσότερο ανάλαφρη ατμόσφαιρα και ονειρικές μελωδίες.

Ritchie Sacramento– Mogwai

YouTube video

Εμπνευσμένο από έναν φίλο που παρεξήγησε την προφορά του ονόματος του Ryuichi Sakamoto, το κομμάτι “Ritchie Sacramento” καταφθάνει, με νέο βίντεοκλιπ, από τον επερχόμενο δίσκο των Mogwai ‘As The Love Continues’. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο, όπως δήλωσε η μπάντα, “σε όλους τους φίλους μουσικούς που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια.” Αυτό έρχεται ύστερα από την είδηση για τον Γιαπωνέζο συνθέτη Sakamoto που διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο.

Typhoons– Royal Blood

YouTube video

Οι Royal Blood ύστερα από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του τρίτου άλμπουμ τους (30 Απριλίου), μας δίνουν άλλο ένα teaser. Το “Typhoons”, που είναι και ο τίτλος του δίσκου, ακολουθεί το “Trouble’s Coming” και βρίσκει τους Royal Blood φρέσκους και ανανεωμένους ύστερα από τρία χρόνια από τον τελευταίο δίσκο.

Hush– Alex Kavvadias, Sma Rag Da

YouTube video

Το ξέρω πως ο τίτλος είναι “τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας” αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το εγχώριο διαμάντι από τη λίστα μας. Θεωρητικά το “Hush” είναι ξενόγλωσσο αλλά μας έρχεται από δύο δικά μας, εξαιρετικά παιδιά. Ο Alex Kavvadias των τέως-Matisse συνεργάζεται με την Sma Rag Da σε ένα όμορφο, ελπιδοφόρο ντουέτο που γεννήθηκε σε περίεργους καιρούς μοναξιάς αλλά μας θυμίζει, όπως γράφει το δελτίο τύπου για το κομμάτι, ότι “είμαστε απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.”

100,000 People– Kings Of Leon

YouTube video

Τα καλύτερα ξένα τραγούδια της εβδομάδας κλείνουν οι Kings of Leon με το δικό τους πρόσφατο single. Είχε προηγηθεί το “The Bandit” που κινούνταν σε πιο ενεργητικούς τόνους θυμίζοντας τις πρώιμες δουλειές της μπάντας. Το “100,000 People” είναι αρκετά πιο υποτονικό και μελαγχωλικό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι Kings of Leon μπορούν να κάνουν και τα δύο εξαιρετικά καλά.

Item added to cart.
0 items - 0,00