Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Μάθε τέχνη: Επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν διάσημοι

Μάθε τέχνη κι άστηνε…

επαγγέλματα μουσικών

Επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν οι παγκοσμίου φήμης entertainers που είναι σήμερα. Γιατί κανείς δεν γεννήθηκε πάνω στη σκηνή με την κιθάρα στο χέρι. Οι καλλιτέχνες που ακούς και θαυμάζεις, που ζουν μες τη χλιδή με εκατομμύρια φανς και δολλάρια, κάποτε ήταν σαν εμένα κι εσένα. Είχαν κανονικές, βαρετές δουλειές. Βγάζανε πενταροδεκάρες, περιμένοντας τη μέρα που θα έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Πολλοί τους έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουν. Κι όμως, βλέποντάς τους τώρα κανείς δεν θα τους φανταζόταν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πως είναι να βρίσκεσαι σε μια δουλειά που μισείς, που δεν πληρώνεσαι αρκετά ή δεν σε εκτιμούν. Φυσικά δεν ονειρευόμαστε όλοι να γίνουμε rockstar (αν και πολλοί έχουμε περάσει κι απ’ αυτή τη φάση). Βλέποντας τα επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν διάσημοι, διαπιστώνεις ότι ούτε εκείνοι τα βρήκαν όλα έτοιμα. Το πάλεψαν, μόχθησαν και δέχθηκαν χιλιάδες απορρίψεις πριν φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Μεσοβδόμαδο motivation post λοιπόν για όποιον ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή από τη ζωή στο γραφείο. Για τους μουσικούς εκεί έξω που δουλεύουν σερβιτόροι για να μαζέψουν χρήματα. Για όσους εργάζονται σκληρά για να στηρίξουν την τέχνη τους. O Elvis Presley ήταν φορτηγατζής, ο Tom Waits δούλευε σε πιτσαρία και η Courtney Love ήταν στρίπερ. Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Τσέκαρε τα επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν διάσημοι και εμπνεύσου να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι.

Joe Strummer

επαγγέλματα μουσικών

Πριν ιδρύσει τους The Clash ο Joe Strummer ήταν ο John Mellor και εργαζόταν στο St Woolos Cemetery ως νεκροθάφτης. Όμως δεν ήταν αρκετά δυνατός για να σκάβει και σύντομα τον απέλυσαν όταν τον βρήκαν να κοιμάται μέσα σε έναν από τους τάφους.

Ozzy Osbourne

Προτού αρχίσει να δαγκώνει κεφάλια από νυχτερίδες ο Ozzy Osbourne, στα 16 του δούλευε σε σφαγείο. Εντάξει, makes sense, με το ψευδώνυμο Πρίγκιπας του Σκότους τί θα ήταν, παγωτατζής;

Tony Iommi

επαγγέλματα μουσικών

Το άλλο μέλος των Black Sabbath, ο Tony Iommi εργαζόταν σε εργοστάσιο μεταλλουργίας. Εκεί έχασε τα ακροδάχτυλα του μέσου και του παράμεσου και του είπαν πως δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει κιθάρα. Obviously they were wrong.

Noel Gallagher

Πολύ πριν τους Oasis τα επαγγέλματα του Noel Gallagher συμπεριλάμβαναν, οικοδομή και ύστερα guitar roadie για τη garage rock μπάντα Ispiral Carpets.

Jack White

Σήμερα, είναι ένας απ’ τους καλύτερους κιθαρίστες και έχει υπάρξει frontman των White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather συν της επιτυχημένης σόλο καριέρας του. Τότε, ο Jack White εργαζόταν ως ταπετσιέρης επισκευάζοντας έπιπλα. Είχε μάλιστα τη δική του επιχείρηση, την Third Man Upholstery, με το σλόγκαν “your furniture’s not dead”. Πλέον έχει δική του δισκογραφική, την Third Man Records, της οποίας το σλόγκαν είναι “your turntable’s not dead”.

Kurt Cobain

Ο Kurt Cobain χρηματοδότησε το ντέμο των Nirvana κυριολεκτικά καθαρίζοντας τουαλέτες αφού εκείνη την εποχή εργαζόταν ως επιστάτης σε σχολείο. Επίσης ως επιστάτης εργαζόταν ακόμα ο Noodles, κιθαρίστας των Offspring, όταν το “Smash” έγινε το κορυφαίο παγκοσμίως σε πωλήσεις ανεξάρτητο άλμπουμ.

Jarvis Cocker

Συχνά τα επαγγέλματα μουσικών ήταν πραγματικά πολύ λιγότερο glamorous από τις ζωές τους σήμερα. Παράδειγμα, ο Jarvis Cocker των Pulp που εργαζόταν μια εποχή ως ιχθυοπώλης. Σε ψαραγορά, καθαρίζοντας εντόσθια ψαριών, δούλευε και ο Chris Cornell πριν τους Soundgarden.

Jonathan Davis

Ο frontman των Korn, που είχε εμμονή με ταινίες τρόμου και μακάβρια πράγματα γενικά, βρήκε δουλειά ως βοηθός ιατροδικαστή και ταριχευτής. Ωστόσο, αργότερα παραδέχθηκε πως η εμπειρία του να βλέπει πτώματα του άφησε αρκετά ψυχολογικά τραύματα.

Zakk Wylde

Ο Zakk Wylde των Black Label Society δούλευε σε βενζινάδικο όταν άκουσε πως ο Ozzy Osbourne έκανε οντισιόν για κιθαρίστες. Άφησε λοιπόν την αντλία, έπιασε την κιθάρα, ηχογράφησε ένα ντέμο σ’ ένα παλιό κασετόφωνο και the rest is history.

Bon Scott

Πριν αρχίσει να παίζει σε Αυστραλιανές pub με τους AC/DC, ο Bon Scott βιοπορίζονταν ως μπαρτέντερ, συσκευαστής φορτηγών και ταχυδρόμος.

Lemmy Kilmister

επαγγέλματα μουσικών

Ο Lemmy Kilmister των Motorhead δούλευε για χρόνια ως roadie. Ήταν μάλιστα μέλος του touring crew του Jimi Hendrix, κουβαλώντας μηχανήματα και gear στις περιοδείες του.

Jon Bon Jovi

Ανάμεσα στα επαγγέλματα μουσικών υπάρχουν αρκετά αστεία και παράξενα. Νομίζω όμως το καλύτερο το είχε ο Jon Bon Jovi ο οποίος πριν γίνει καουμπόης σε ατσάλινο άλογο (λολ) συναρμολογούσε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Είχε εργαστεί και ως επιστάτης για ένα διάστημα. (Άλλα και η Patti Smith ήταν κάποτε ξωτικό του Άγιου Βασίλη όταν δούλευε σε εργοστάσιο παιχνιδιών.)

Malcolm Young

Άν είχες τσεκάρει το μουσικό κουίζ του Discobole ίσως θυμάσαι αυτή την απάντηση. Ο Malcolm Young πριν τους AC/DC επισκεύαζε τις ραπτομηχανές σε εργοστάσιο με σουτιέν.

David Bowie

Στα 13 του ο David Bowie ήθελε να διακαώς να μάθει να παίζει σαξόφωνο. Δούλεψε λοιπόν ως ντελιβεράς στο κρεοπωλείο της γειτονιάς του και μάζεψε χρήματα για να κάνει μαθήματα με τον θρυλικό σαξοφωνίστα Ronnie Ross.

Steve Harris

Όταν έχασε τη δουλειά του ως σχεδιαστής στο αρχιτεκτονικό γραφείο που εργαζόταν ο Steve Harris των Iron Maiden, δούλεψε για λίγο ως οδοκαθαριστής.

Serj Tankian

Πριν από τους System of a Down, o Serj Tankian είχε τη δική του εταιρία software, την Propriety Vertical Industry Modular Accounting Software.

Freddie Mercury

επαγγέλματα μουσικών

Έαν κάποιος τυχαίνει να βρισκόταν στο Kensington Market του Λονδίνου στις αρχές των 70ς τότε ίσως να του είχε πουλήσει κάτι ο Freddie Mercury. Ο θρύλος των Queen, μαζί με τον ντράμερ της μπάντας Roger Taylor, είχαν πάγκο που πουλούσαν ρούχα από δεύτερο χέρι και artwork του Mercury για να τα βγάλουν πέρα όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο.

Keith Richards/ Mick Jagger

Ο Keith Richards ως έφηβος περνούσε τα Σαββατοκύριακα μαζεύοντας μπάλες του τέννις από το τερέν στη λέσχη που σύχναζαν οι γονείς του. Από την άλλη ο Mick Jagger δούλευε ως αχθοφόρος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο όποτε ξέρεις, δεν φαίνεται τόσο κακό το να μαζεύεις μπάλες.

Gene Simmons

Ορισμένα επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν διάσημοι ήταν σίγουρα λιγότερο από επιθυμητά. Ωστόσο ο Gene Simmons των KISS είχε legit δουλειά που θα ζήλευαν αρκετοί. Δούλευε ως βοηθός συντάκτη στη Vogue και στο περιοδικό Glamour. Αν δεν είναι στη Vogue, δεν είναι στη μόδα.

Tom Morello

Γιος διπλωμάτη, απόφοιτος του Harvard και ένας από τους “100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών” από τους Rage Against The Machine και τους Audioslave. Ακόμα και ο Tom Morello όμως βρέθηκε σε κάποια φάση να πεινάει στο L.A και ανάμεσα στις δουλειές που είχε ήταν κι αυτή του “εξωτικού χορευτή”(στρίπερ κοινώς). Σύμφωνα με τον Morello το τραγούδι του ήταν το “Brick House”.

επαγγέλματα μουσικών

O Kanye West δούλευε στη Gap, ο Josh Homme στη φάρμα του παππού του, η Debbie Harry ήταν σερβιτόρα και λαγουδάκι του Playboy και ο Puff Daddy έπλενε τα πανάκριβα αμάξια των μεγαλοστελεχών της μουσικής βιομηχανίας. Τα επαγγέλματα μουσικών πριν γίνουν διάσημοι δεν σε προιδεάζουν ακριβώς για το πόσο ψηλά θα έφταναν. Μερικές φορές, λοιπόν, οι ταπεινές αρχές όσο δύσκολες και να φαίνονται είναι απλώς το πρώτο σκαλοπάτι προς την κορυφή.

Item added to cart.
0 items - 0,00