Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

10 τραγούδια με στίχο για εκείνη

Η μουσική και τα τραγούδια είναι πολλά περισσότερα από έναν συνδυασμό από νότες: η μουσική είναι ολόκληρη κοσμοθεωρία. Είναι συναισθήματα, αναμνήσεις, φιλοδοξίες, προσδοκίες, επιθυμίες, χαρά, λύπη, έρωτας, οργή. Ας μείνουμε λίγο στον έρωτα.

Υπάρχουν αμέτρητα τραγούδια που έχουν γραφτεί για εκείνη. Εκείνη τη μια, τη μοναδική. Ξαφνικά, σου έρχονται στο μυαλό όλα αυτά τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για εκείνη και βλέπεις μέσα από άλλο πρίσμα κάθε τους στίχο. Σαν να τα ακούς πρώτη φορά, πλέον τα τραγούδια αυτά έχουν νόημα και πρόσωπο.

Υπάρχουν αμέτρητα τέτοια τραγούδια. Παρακάτω είναι μια λίστα με 10 από αυτά. Κορίτσια, αν σας αφιερώσει κάποιο από τα παρακάτω, κάτι έχετε κάνει σωστά.

  1. Elton JohnYour song

Εδώ μιλάμε για έρωτα, ο Elton John έκατσε και έγραψε ολόκληρο τραγούδι για το έτερον ήμισυ. Ξεκινάει με ένα “It may be quite simple but now that it’s done”, λες και έχει γράψει κάτι απλό και σε αποτελειώνει με το “How wonderful life is while you’re in the world”.

  1. Leonard Cohen – Slow

Εντάξει, μιλάμε για Leonard Cohen. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι love song, αλλά αυτό το “A weekend on your lips, a lifetime in your eyes” από την αγέρωχη φωνή του Cohen είναι ξεκάθαρη δήλωση για κάτι μη-παροδικό.

  1. Editors – An end has a start

Ο Σαίξπηρ είχε πει πως “ο έρωτας μπορεί να είναι το ωραιότερο όνειρο αλλά και ο χειρότερος εφιάλτης.” Και αυτό μου θύμισε το “There’s a devil at your side but an angel on her way”. Αλλά έρχεται η επόμενη στροφή με το “When you caught my eye, I saw everywhere I’d been and wanna go to” που τα ισοπεδώνει όλα.

  1. The Waterboys – The pan within

Πέρα από το ότι είναι κομματάρα, έχει αυτό το “put your face to my window, breathe a night full of treasure” που παραπέμπει αυτόματα σε νυχτερινή αυτοκινητάδα μαζί της, σε ανοιχτό αυτοκίνητο. Και προς το τέλος σε αποτελειώνει με το “The stars are alive and nights like these, were born to be sanctified by you and me, lovers thieves fools and pretenders”.

  1. Credence Clearwater Revival – I put a spell on you

Σε άλλο ύφος, πιο κτητικό και αυστηρό, το συγκεκριμένο τραγούδι προυποθέτει πολλά κιλά αυτοπεποίθησης και σιγουριάς με το “I put a spell on you cause you’re mine”.

  1. Simply Red – You make me feel brand new

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Είναι τραγούδι για πρόταση γάμου και τίποτα λιγότερο.

Without you, my life has no meaning or rhyme

Like notes to a song out of time

How can I repay you for having faith in me?

  1. Σωκράτης Μάλαμας – Ηλιόπετρα

Εντάξει, στίχος από τον τεράστιο Θανάση Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι απαραίτητα γραμμένο για άντρα σε γυναίκα, αλλά πάει και αντίστροφα. Αν καταφέρεις να νιώσεις τους στίχους της Ηλιόπετρας με κάποιον/α, μείνε εκεί και μην πας πουθενά.

Μικραίνει ο κόσμος όταν φιλιούνται δυο

Γίνεται η κάμαρα κέντρο του κόσμου

Και μισανοίγει σαν φρούτο ώριμο

Ή σαν αστέρι εκρήγνυται και σβήνει.

  1. Led Zeppelin – Whole Lotta Love

Το συγκεκριμένο βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών. Το “I wanna give you every inch of my love” είναι από τους πιο ερωτικούς στίχους ever, ένα κράμα τρυφερής αγάπης και άγριου σεξ.

  1. Ξύλινα Σπαθιά – Φωτιά στο Λιμάνι

Δεν χρειάζονται ούτε πολλοί στίχοι, ούτε δύσκολες λέξεις για να εκφράσεις κάτι βαθύ και έντονο. “Γελάς γιατί σε θέλω”. That’s it.

  1. Bruce Springsteen – Born to Run

Personal favorite, θέλω να ερωτευτώ μια Wendy για να της αφιερώσω αυτό το “Wendy let me in I wanna be your friend, I wanna guard your dreams and visions”.

Enjoy!

Item added to cart.
0 items - 0,00