Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Dolores O Riordan, I’m such a fool for you

Φαντάσου να μπορούσες να φτιάξεις το soundtrack της ζωής σου. Ένα διπλό cd ή βινύλιο με τα best of σου, τα τραγούδια που σε στιγμάτισαν και έλιωσαν στο repeat. Πάω στοίχημα πως, ειδικά για όσους είναι γεννημένοι πριν το 1987, η συλλογή θα είχε τουλάχιστον ένα τραγούδι των Cranberries. Dolores O Riordan,  η frontwoman των Cranberries και D.A.R.K., αυτή η ιδιαίτερα πανέμορφη Ιρλανδέζα με την ξεχωριστή χροιά. Σε ηλικία μόλις 46 ετών, η Dolores O’ Riordan πέθανε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογράφηση.

Η Dolores ταλαιπωρείτω από θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Έπασχε από διπολική διαταραχή, με αποτέλεσμα το 2014 να χωρίσει με τον άντρα της. Επιπλέον, τα προβλήματα στις φωνητικές της χορδές και οι πόνοι στην πλάτη της, ανάγκασαν το συγκρότημα να ακυρώσει αρκετές από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια.

Dolores O Riordan και Cranberries

Η Dolores ήταν η φωνή και ψυχή των Cranberries, του χαρακτηριστικού συγκροτήματος που ξεκίνησε την πορεία του το 1990, μέχρι το 2003 όποτε και διαλύθηκε. Ενώ ηχογραφούσαν τον 6ο τους δίσκο, τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν τη διάλυσή του. Η Dolores ήθελε να αφοσιωθεί στα παιδιά της και να ζήσει όσα δεν μπορούσε, πηγαίνοντας από studio σε studio και από συναυλία σε συναυλία.

Στα 13 αυτά χρόνια, οι Cranberries αγαπήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα από 43 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, να βρεθούν στο Billboard και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Η διάλυσή τους δεν κράτησε πολύ τελικά, μιας και το 2009 ξεκίνησαν εκ νέου συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

The legacy

Οι Cranberries συστήθηκαν στο μουσικό κοινό το 1993 με τις επιτυχίες Dreams και Linger, 2 τραγούδια που αποτέλεσαν ορόσημο στην πορεία του. Συνέχισαν 1 χρόνο μετά το πιο γνωστό τους τραγούδι, το Zombie, ένα video clip συνυφασμένο με τις πιο ποιοτικές μέρες του MTV. Η συνέχεια ήταν εξίσου δυναμική και επιτυχημένη: Ode to my family, I can’t be with you και Ridiculous Thoughts το 1995, Salvation και Free to Decide το 1996, Promises και Animal Instinct το 1999.

Το άσχημο και λυπηρό με τους θανάτους τέτοιων ανθρώπων είναι πως, μαζί τους πεθαίνει και ένα κομμάτι από την εφηβεία μας. Καλλιτέχνες σαν την Dolores O Riordan αποτελούν αναμνήσεις από τις ωραιότερες μέρες του MTV, από τότε που στηνόμασταν στην τηλεόραση για να μάθουμε ΜΟΥΣΙΚΗ.

Αν υπάρχει παράδεισος, στην είσοδο παίζει το Linger.

Item added to cart.
0 items - 0,00