Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Violence: Το νέο άλμπουμ των Editors

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Editors επιστρέφουν μετά από 3 χρόνια, με νέο album. Η βρετανική μπάντα που ξεκίνησε το 2002 στο Birmingham, μετράει ήδη 5 άλμπουμ στο ενεργητικό της, 2 εκ των οποίων πλατινένια και αρκετές ραδιοφωνικές επιτυχίες. Ο σκοτεινός indie rock ήχος τους έχει συγκριθεί με αυτόν των Joy Division, Echo & the Bunnymen και Interpol, μεταξύ άλλων.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2005 με τίτλο “The back room”. Ακολουθεί το “An End Has a Start”, το οποίο σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 των UK charts. Επιπλέον οι ίδιοι κερδίζουν το Brit award για καλύτερο βρετανικό συγκρότημα. Από το τρίτο άλμπουμ τους “In this Light and on this Evening” ξεχωρίζει το πρώτο single “Papillon”.

Το 2013 έρχεται το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Editors “The weight of your love” μετά την αποχώρηση του lead κιθαρίστα, Chris Urbanowicz. Παρά το ότι έλαβε διχασμένες κριτικές παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, ίσως λόγω της επιτυχίας του single “Sugar”. Έπειτα από το self-produced “In Dream” το 2015 ακολουθεί ένα διάστημα εκτός στούντιο, με πολλές συναυλίες και headline σε μουσικά φεστιβάλ. Στην Ελλάδα οι Editors έχουν εμφανιστεί από το 2006 συνολικά επτά φορές. Φέτος όπως ανακοινώθηκε, ανυπομονούμε να τους δούμε με νέο υλικό στο Eject, παρέα με τον Nick Cave.

Violence

Το “Violence” θα αποτελέσει το 6ο άλμπουμ των Editors. Μια πρώτη γεύση του τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό τον δίσκο την παίρνουμε από το πρώτο single. Κυκλοφόρησε στις 15 Γενάρη, με τίτλο “Magazine”. Μιλώντας στο NME, ο frontman Tom Smith είχε να πει τα εξής: “είναι ένα δάχτυλο που δείχνει εκείνους που έχουν την εξουσία, κάποιον διεφθαρμένο πολιτικό ή επιχειρηματία, ένα χαρακτήρα και ένα ειρωνικό σκούντιγμα προς την κενή στάση και το παίξιμο για το πλήθος των πεινασμένων για εξουσία”.

Σχετικά με το περιεχόμενο του άλμπουμ πρόσθεσε: “υπάρχει ένα κοινό στοιχείο σε πολλά από τα τραγούδια- η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή ή το να έρθουμε κοντά σαν άτομα, η οικειότητα με ένα αγαπημένο πρόσωπο ή ένα μέσο διαφυγής από τον έξω κόσμο”. To artwork του δίσκου φαίνεται να αντηχεί αυτές τις ιδέες με μια εικόνα. Τρία γυμνά κορμιά μπλεγμένα μεταξύ τους, που άλλοτε μοιάζουν να βρίσκονται σε πάλη και άλλοτε σε ένα βίαιο αλλά ανθρώπινο “αγκάλιασμα”.

99934 violence Violence: Το νέο άλμπουμ των Editors

Στο tracklist του νέου δίσκου συναντούμε 9 κομμάτια:

  1. ‘Cold’
  2. ‘Hallelujah (So Low)’
  3. ‘Violence’
  4. ‘Darkness at the Door’
  5. ‘Nothingness’
  6. ‘Magazine’
  7. ‘No sound but the wind’
  8. ‘Counting Spooks’
  9. ‘Belong’

Το Violence αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου του 2018 και εμείς θα έχουμε την δυνατότητα να το ακούσουμε live στις 23 Ιουνίου.

Item added to cart.
0 items - 0,00