Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Πέθανε ο παραγωγός της hip hop Ras G

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, απεβίωσε ο Ras G, η μεγάλη μορφή της hip hop και funk.

Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Παραγωγός της hip hop και funk και συνιδρυτής της επιδραστικής κολεκτίβας Brainfeeder, ο Ras G γεννήθηκε στο Λος Άντζελες Gregory Shorter Jr. Από το ντεμπούτο του, το 2008 έγινε γνωστός για την afrofuturist μουσική του. Στα 24 άλμππουμ και mixtapes που κυκλοφόρησε, συνδύαζε πρωτοποριακά -είδη όπως jazz, funk, soul και psychedelia με τη hip hop.

Ο Ras G συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με καλλιτέχνες όπως Thundercat, Open Mike Eagle, Black Monk και Sun Ra.

Το 2009 κυκλοφόρησε το ‘Brotha from Anotha Planet’ και το 2011 το ‘Down 2 Earth’. Ακολούθησε το ‘Back on the Planet’ το 2013 με τη Brainfeeder. Αυτό τον βρήκε σε έναν παράδοξο, υβριδικό κόσμο μιας instrumental hip hop με υπόνοιες jazz και μοντέρνους L.A ρυθμούς.

Μπορεί να μην ακούγοταν πολύ στα επίκαιρα, ούτε να ήταν τεράστιος ράπερ όμως στη σύντομη καριέρα του κατάφερε να αποκτήσει ένα cult following. Η ίδρυση της Brainfeeder με τον Flying Lotus, η καινοτομία του στο sampling και στη μίξη φαινομενικά παράδοξων μουσικών δημιούργησαν μια δια-γαλαξιακή σχεδόν περσόνα για τον Ras G.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ras G γνωστοποίησε μέσω Instagram ότι είχε νοσηλευτεί με πνευμονία και ότι έπασχε από υποθυρεοειδισμό, διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια. Τα νέα του θανάτου του ανακοίνωσε επίσημα η Brainfeeder.

Την ανακοίνωση ακολούθησε μήνυμα του Flying Lotus στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. “Ο Ras G έφυγε από τον πλανήτη, μακριά από τον γαλαξία. Δείξε μας το δρόμο για το σύμπαν φίλε μου. Θα σ’ αγαπώ για πάντα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου στη Γη…δύσκολο να φανταστώ τη ζωή χωρίς εσένα”, έγραψε.

YouTube video

Οραματιστής, πρωτοποριακός και weirdo, ο Ras G αντιπροσώπευε την πιο cult πλευρά της West Coast hip hop σκηνής. Για μια τόσο σύντομη καλλιτεχνική παρουσία είχε αρκετά μεγάλο impact, φέρνοντας μια νέα nu jazz και psychedelic πνοή στην hip hop της Δυτικής Ακτής και όχι μόνο.

Item added to cart.
0 items - 0,00