Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Τραγούδια που αποδεδειγμένα σου φτιάχνουν τη διάθεση

“Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος.”- Friedrich Nietzsche

τραγούδια

Ακούγοντας τα αγαπημένα σου τραγούδια η διάθεση σου αλλάζει άμεσα και υπάρχει λόγος για αυτό. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μελετώντας τον εγκέφαλο, απέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο η μουσική σε επηρεάζει. Ωστόσο δεν είναι μόνο η διάθεση σου. Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά σου ή να σε κάνει να θέλεις να πραγματοποιήσεις μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ορισμένα τραγούδια λειτουργούν ως αναλγηττικά για τον πόνο, τόσο το συναισθηματικό, όσο και, σε κάποιες περιπτώσεις, το σωματικό. Επίσης τραγούδια με συγκεκριμένο ρυθμό μπορούν να αυξήσουν την ανθρώπινη αποδοτικότητα.

Τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία, παρά τις ενίοτε διαφορές στις ιδεολογίες τους, συμφωνούσαν για τη σημασία της μουσικής. Η μουσική αποτελεί διαφυγή και ταυτόχρονα μέσο κοινωνικοποίησης. Είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την προσωπικότητα μας μεγαλώνοντας, αλλά και μας καλεί να συμμετάσχουμε συχνά σε μια βαθειά προσωπική ενδοσκόπηση. Δεν είναι τυχαίο, που με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν δημιουργηθεί ακόμα και φόρμουλες και αλγόριθμοι για τη σύνθεση “τέλειων” κομματιών, που όχι μονο σε κάνουν χαρούμενο αλλά και δεν μπορείς να σταματήσεις να ακούς. Αυτά που σου “κολλάνε” και δεν είσαι σίγουρος αν όντως σ’ αρέσουν στην τελική. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το “Happy”. Ένα τραγούδι που σου σπρώχνει τόσο βίαια το concept της χαράς, σαν σερβιτόρος στα TGI Friday’s σε γενέθλια. Κι όμως όταν το ακούς είσαι “happy” (σε αντίθεση με το σερβιτόρο στα Friday’s).

Ποιά είναι τα 10 τραγούδια που είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένα ότι σου φτιάχνουν τη διάθεση;

Ο Dr. Jacob Jolij, ερευνητής στη γνωστική νευροεπιστήμη, μελέτησε τραγούδια και επινόησε μια φόρμουλα για να μετρήσει την ικανότητα του κάθε κομματιού να σε κάνει να νιώθεις καλά. Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε ήταν το πόσο θετικοί ήταν οι στίχοι, το tempo (τουλάχιστον 150 beats το λεπτό), αλλά και το κατά πόσο τα τραγούδια ήταν σε major ή minor key. Με την ολοκλήρωση της έρευνάς του κατέληξε σε 10 τραγούδια τα οποία πληρούν αυτές τις παραμέτρους και έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή σου.

Κι επειδή είναι Αύγουστος, ΑΚΑ ο χειρότερος μήνας του χρόνου, όπου όλα είναι πανάκριβα, κάνει ανυπόφορη ζέστη και μας ακολουθεί μια μυρωδιά ιδρωτίλας όπου πάμε σαν το πλάσμα από το ‘It Follows’, και κάποιοι είμαστε στην Αθήνα, σκέφτηκα πως χρειαζόμαστε μια playlist που θα χαρίσει, έστω παροδικά, λίγη αγαλλίαση στη μίζερη ύπαρξη μας.

Disclaimer: Τα παρακάτω τραγούδια είναι λίγο περασμένης δεκαετίας και, προσωπικά, ~μερικά~ δεν θα τα έβαζα ούτε για να βασανίσω τον χειρότερο εχθρό μου (γιατί το waterboarding ενδεχομένως να ήταν πιο φιλάνθρωπη λύση), ωστόσο δεν το λέω εγώ. Το λέει η επιστήμη. And you can’t argue with science.

Αυτά είναι λοιπόν τα τραγούδια που, σύμφωνα με την επιστήμη, θα σε κάνουν χαρούμενο.

1.Don’t Stop Me NowQueen

YouTube video

Εδώ η επιστήμη με βρίσκει σύμφωνη, μιας και το συγκεκριμένο κομμάτι είναι και το δικό μου happy song. Γιατί, ναι, είμαι τόσο προβλέψιμη.

2.Dancing QueenAbba

YouTube video

Το αγαπημένο τραγούδι της θειάς σου και της γυναίκας που έφερε το τέλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Enjoy!

τραγούδια

3. Good Vibrations– The Beach Boys

YouTube video

4. Uptown Girl– Billy Joel

YouTube video

5.Eye Of The Tiger– Survivor

YouTube video

6.I’m A Believer– The Monkees

YouTube video

7.Girls Just Wanna Have Fun– Cyndi Lauper

YouTube video

Εναλλακτικά, “Τα κορίτσια ξενυχτάνε με ένα μυστικό”.

8.Livin’ On A Prayer– Bon Jovi

9.I Will Survive– Gloria Gaynor

Ε ναι!

10.Walking On Sunshine– Katrina & The Waves

Όχι.

Η επιστήμη μίλησε. Αυτά τα 10 τραγούδια θα σε κάνουν χαρούμενο.

Από την άλλη, μια διαφορετική έρευνα βρήκε πως “οι άνθρωποι δεν είναι προγραμματισμένοι για να είναι χαρούμενοι”. Οπότε αν αυτά τα τραγούδια δεν σε κάνουν χαρούμενο μην ανησυχείς, δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Απλά είσαι καταδικασμένος να είσαι δυστυχισμένος, για πάντα. Cheer up!

τραγούδια

Item added to cart.
0 items - 0,00